Actualitate

Au de ce să fie mândri! Absolvenţii cu părinţi celebri au luat note mari la Bacalaureat

Liderul organizaţiei municipale a PNL, Sorin Hangan, viceprimarul Cristian Niculae, directorul Fundaţiei Inocenţi Marin Mic, notarul Marsineta Vaida dar și Gabriela Montoiu au de ce să fie mândri. Fetele lor au luat note foarte bune la Bacalaureat.

Dominique Daniela Hangan, fata președintelui Organizației Municipale PNL Bistrița, Sorin Hangan, a obținut media 9,85 și este a 19-a în clasamentul pe județ. Notele: 9,75 la Română, 10 la Istorie, 9,8 la Geografie. Ea a absolvit Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița, secția Filologie.

Ariana Niculae, fiica viceprimarului Bistriței Cristian Niculae, absolventă a CNLR Bistrița (Științe sociale) a înregistrat și ea rezultate bune: 9,6 la Română, 9,9 la Istorie, 10 la Geografie, medie 9,83.

Fiica directorului Fundaţiei Inocenţi Marin Mic, Eliza (CNLR Bistrița – Științe ale naturii), a obținut 9,71. Ea a luat 9,7 la Română, 9,8 la Germană, 10 la Matematică și 9,35 la Chimie.

Fiul judecătoarei Reghina Berari și al jurnalistului Cristian Berari, Raul, care a terminat tot la CNLR Bistrița (Matematică-informatică) a obținut media 9,61: 8,85 la Română, 10 la Matematică, 10 la Informatică.

Fiica notarului public Marsineta Vaida, Orania, absolventă a CNLR Bistrița (Științe sociale), a luat media 9,2 după 8,5 la Română, 9,5 la Istorie și 9,6 la Logică.

Romana, fiica Gabrielei Montoiu, absolventă la CNLR Bistrița (Științe ale Naturii), a obținut media 9,90 (este în primii zece pe județ). Ea a luat 9,8 la Română, 10 la Matematică și 9,9 la Anatomie.

”Sunt atât de fericită! Nimic nu se compară cu această bucurie!”, a menționat pe Facebook Gabriela Montoiu.

Lorena Silaşi, fiica primarului din Chiochiş, Vasile Silaşi, care a absolvit Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” Cluj-Napoca, a obţinut media 9.30, cea mai mare din liceu. A luat următoarele note: Română – 9,40, Istorie – 9,65 şi Geografie – 8,85.

Foto: Facebook, de la festivități de absolvire

31 comentarii

  • Fiul muncitorului de la sculărie de la comelf, (mama la e leoni), pe numele lui de Ioan (atenţie, nu John ), baiat bun, silitor, pe cont propriu, cu sandwichiul în geantă, a luat şi el, cinstit, corect, pe drept, pe munca lui , media 9,00 (adică VOUA)
    Este cu siguranta vrednic de pomenire (…) Dar numai asa-i putem judeca pe unii, cunoscându-i. comentariu editat

    • Îi felicităm pe toţi absolvenţii care au promovat acest examen. În timp, îşi vor da seama că e foarte puţin important ce medii ai şi mult mai important ce ştii să faci după ce ai absolvit o şcoală. Mediile nu ţin de foame şi nici nu prea poţi plăti facturi cu ele.
      Pe de altă parte, ca să încheiem această discuţie deschisă de dvs., să ştiţi că şi unii dintre noi provenim din familii despre care nimeni nu a ştiut nimic. Erau alte vremuri în care notorietatea nu era importantă, dar contau pilele, relaţiile, cunoştinţele. Viaţa însă a făcut dreptate cu toţi. Oamenii serioşi, harnici, cinstiţi nu au cum să piardă.
      În ce priveşte alegerea subiectelor/subiecţilor un criteriu este notorietatea. Este practic imposibil să scrii despre toţi oamenii. Îi alegi dintr-o mulţime pe cei cunoscuţi, care au ieşit în evidenţă într-un fel sau altul. În ziare veţi găsi ştiri despre persoane publice sau despre oameni simpli care au făcut ceva neobişnuit.

    • D-na Sabau, în cazul celor prezentati mai sus chiar nu are importanță ce știu sa facă. Se vor ocupa mămică și tăticu de asta!

  • Eun pic de diferenta, d-na Cristiana, acum nici nu ne nastem egali si nici nu murim egali, se pare ca unii suntem mai muritori decat altii. Acesti copii, au asigurat viitorul, vor deveni niste vrednici bugetari cu salarii imense, pe cand Ionica…Leoni e al lui, in 3 schimburi si cu minimul pe economie, dar ca sa fiu sincer ma deranjeaza acest statut de Parinti celebrii cu copiii celebrii al unora, fara sa ne gandim ca doar o anumita conjunctura fericita i-a dus acolo si cu siguranta nu IQ-ul. Va apreciezarticolele, dar cu asta schimbati total parerea unui umil angajat din mediul privat, care trage din greu pentru existenta familiei lui si pentru acel buget, din care unii traiesc ca niste parinti celebrii…va multumesc pentru dreptul pe care mi-l dati de a-mi exprima parerea

    • Asistați sociali de lux, așa se numesc cei pe care tu i-ai descris că fiind bugetari cu salarii mari.

    • Doamna Sabau, cred ca normal era sa fiți imparțiala și sa precizați în articolul dumneavoastra, pe toți absolvenții de la toate colegiile din județul nostru, care au obținut medii peste 9,la bacalaureat și nu doar pe cei de la Colegiul Național Liviu Rebreanu!
      Un profesionist adevărat, așa procedează!

  • A-ți uitat de Tudor Berende fiul fostului subprefect Berende Damaschin, absolvend CNLR Filologie
    Limba și literatura romana 5.15 imba engleză Istorie 7,55 Geografie 9,15.

    • Septimiu, meri înapoi la școală, cred că ai avut și tu puțin peste 5 la gramatică!

  • Bravo lor!
    Și despre Ioana, fiica lui Ion și a Mariei din satul Nețeni nu spune-ți nimica?
    Se poate? Chiar așa!

    P.S. Cei care nu au părinți sau bunici de la țară, îi rog să ignore remarca!

  • Mare inteligent domnule grămătic, din grabă am scris în loc de absolvent cu „d”. Dar când vrei să creezi o digresiune o faci legându-te de nimicuri ca tine. Mă refeream la obiectivitatea articolului prezent. Având în vedere emoțiile părinților VIP de la sfârșitul anilor de liceu al odraslelor.
    PS nu mai lansa supoziții nefondate cu privire la evaluarea mea la gramatică, zeule al vocabularului, care nu-ți dai nici măcar numele.

    • (Altă grămătică)
      Cineva nu vede pădurea din cauza copacilor.
      Nu despre *d* este vorba. Dumnealui se referea la:
      *A-ți uitat de Tudor Berende fiul fostului……. * – care în acest caz, nu se scrie despărţit. E ca şi cum ai spune: Aţi fost aseară la film?
      Pe când:
      *A-ţi recunoaşte greşeala, este o chestiune de bună educaţie* – se scrie obligatoriu cu cratimă. Spor la scris dar atenţie şi la gramatică.

    • Raul Adrian și Petronela ați luat (nu „a-ți luat” cum ar scrie Septimiu) multe minusuri de la prietenii lui Septimiu la fel de cunoscători ai gramaticii limbii române, dar care,se pare, că sunt mulți (nu „e mulți”).

    • Cred ca s-a referit la faptul că ai despărțit „a-ti”. Se scrie legat, corect gramatical. Dar e bine si asa, s-a inteles ideea.

  • Chiar asteptam articolul despre rezultatele absolventilor cu parinti celebri!!! Un fel de continuare a articolului anterior cu aceeasi tema.

    Acum pot sta linistit, multumesc. Ma simt mult mai bine acum ca stiu ce note au luat copiii oamenilor celebri din Bistrita. Sa fim sinceri, „celebru” e un cuvant cam prea mare si tocmai de aceea recomand cu prietenie un dictionar, sau mai multa informare in domeniu.

    In alta ordine de idei, este un articol perfect pentru a fi citit intr-o seara de miercuri, fie vorba intre noi, un subiect demn de un biet jurnalist care sufera de lipsa inspiratiei! Inca o data, felicitari doamnei C. Sabau pentru ca ne-a uimit din nou cu o inovatie la nivelul stirilor locale! Aplauzele mele!

    PS: Inca va mai intrebati de ce aveti atat de multi cititori? Acesta e raspunsul!

    PPS: Asteptam cu nerabdare articolul despre facultatile la care au fost admisi copiii cu parinti celebri!! (V-am dat si o idee, cu placere.)

    • Nu ştiu ce înseamnă om de presă. Eu sunt un simplu reporter. Primul pas e să îţi asumi ce scrii cu semnătură. Apoi urmează restul paşilor. În ce mă priveşte, nu sunt interesată de sfaturi de la anonimi, indiferent ce fel de oameni se pretind. Le primesc, în schimb, cu drag de la prieteni şi chiar de la duşmani suficient de demni să mi le spună în faţă.

  • Democrația e buna dar are hibele ei,mereu va fi cineva peste altcineva,pe merit sau nu.Insa plăcerea de a te lamenta e un dar al nostru,ca popor,care ne va tine in loc mult si bine.

  • Mulțumesc grămăticilor pentru corecții. Oricum dacă Tudor nu era fiu VIP nu reușea să absolve CNLR poate CPL.

  • Mai sunt si copii al caror parinti nu sunt asa „celebrii” si totusi au obtinut 9.45…in fine…o seara faina!

  • D-na Sabau! cred ca acest articol este o „deraiere ” ridicola si foarte umilitare pt d-voastra ,raportata la TOATE ARTICOELE pe care le-ati scris pana acum! Nu va umiliti! Va dorim sa aveti verticalitatea de pana acum! In acest caz,ar fi o demnitate sa evidentiati copiii cu adevarat eminenti,care provin si din alte medii, nu din mediile protipendadei!..fara a diminua insa meritele celor din urma! Sa ne indoim oare de crebilitate si corectitudine? Nu vreau sa cred! Multa sanatare!

  • Va intreb doamna Sabau daca ati avut sansa sa intelegeti ce inseamna performanta, zile in care inveti si esti numai tu cu tine pentru ca parintii lucreaza de dimineata de la 8 pana seara la 8 si te gasesc asa cum te-au lasat, invatand . Cred ca nu, pentru ca daca ati fi avut sansa, credeti-ma ca nu v-ar fi lasat consiinta sa scrieti acest articol, iar daca ati avut inseamna ca nu va pasa decat de cei despre care scrieti si atat .
    Nu este frustrare, pe cat e dezamagire, cand vad ca oameni care spun ca doresc o schimbare nu promoveaza schimbarea! Am mai spus si o sa o mai spun, sunteti raspunzatoare de faptul ca cei care sunt mai sus in clasament decat cei pe care ii promovati, acum, simt un gust amar pentru ca nu primesc putin din multul pe care il merita si credeti-ma nu vor faima, vor recunostinta.

    • Nu, nu am avut. Am fost o repetentă. Nici nu ştiu cum de am reuşit de să termin liceul. Asta, aşa, ca să vă simţiţi singurul de pe pământ care înţelege „performanţa”.
      Cert este că nu m-a interesat niciodată să scrie cineva despre mine că am luat nu ştiu ce notă la un examen banal pe care-l promovează majoritatea. Fiindcă asta e Bacalaureatul: un examen banal de nivel mediu prin care demonstrezi că nu ai trecut degeaba prin patru ani de liceu, nu e nicio performanţă. Dacă pentru alţii înseamnă o mare scofală, atunci clar că nu are rost să pomească în viaţa lor acest cuvânt, „performanţă”. Cum să numim rezultatele lui Rareş Buhai dacă unii care au luat 9 la Bacalaureat se laudă că au făcut performanţă?
      Pe de altă parte, dacă am învăţat, am făcut-o strict pentru mine, pentru cât de confortabilă sau nu vreau să fie viaţa mea, pentru cum vreau să trăiesc. Nu am învăţat nici pentru ai mei, nici pentru profesori, nici pentru România. Dacă aţi fi sinceri toţi, aţi recunoaşte că e aşa şi nu aţi mai umbla după lauri.
      Nu ştiu despre ce schimbare vorbiţi. Ea se face prin vot, oricum. Întrebaţi-vă părinţii cu cine au votat. Eu nu am nimic să îmi reproşez din acest punct de vedere.

    • Schimbarea de mentalitate nu se face prin vot, vine din interior (ma rog, daca are de unde)

  • Totusi nu este nimic incorect cu articolul asta din department „monden”. Poate comentatori se simt deranjat de cuvintul „celebru”.
    Altceva ar trebui sa ne pune pe ginduri. Adica cantitate de ore la privat, costurile lor si timpul petrecut eleviilor la ore, la invatat. Eu cred ca ldupa un timp, nimeni nu se mai uite la note obtinute ci doar daca ai trecut sau nu la etapa. Pana la urma este vorba doar de o etapa si numai garanteaza nimic si mai putin iti garanteaza fericirea de cit la moment, ca ai scapat.
    Fericirea asta dispare imediat dupa ce realisezi ca urmeaza alte etape si mult mai tirziu realisezi ca de fapt tineretea si timpul la scoala, in ciuda eforturilor la care ai fost supus, era o perioda fericita, poate cea mai fericita.

  • Cea mai mândră de reușita fiicei pare a fi dna Niculae. În schimb dl. Cristian Niculae, viceprimarul, pare cam stingherit. Oare de ce? Io cred că din cauză că are niscaiva mustrări de conștiință pentru prostiile care se fac în oraș, care nu ar fi posibile fără votul său din consiliul local.

  • Părinți celebri? Pentru ce? Mai bine cariați numele profesorilor care i-au pregătit! In școala sau in privat asta e o alta discuție!

  • Faptul ca elevii au luat note mari este un lucru pozitiv si meritul lor ,,,,indiferent de parinti,,,grav este faptul ca peste 500 de absolventi nu s-au inscris la examen in judetul nostrum,,,,,

  • Celebru este si tatal elevilor Doru si Ancuta, care i-a educat si crescut cinstit, dintr-un salariu de muncitor si din munca pamantului. Acestia au luat note peste 9.50 la capacitate, examenul de admitere la liceu si la Bac si in viitor vor fi oameni cinstiti, muncitori si patrioti.

  • No hai sa va zîc sî io una…no daca tăt vă sfăditi care scrieti mai bine….care scrieti mai corect.Io lucru de dimineata până sară sî nu pre am timp de faceboku asta.no da o văzut copilu sî o zîs cam așe….tată io am luat 9.63 nu vorbește nime nici de mine nici de dumneata….mă dragu tati tu ai luat notele pe cinstit cât sti îi a tău.nu vreu să fiu rău înțălegețâmă că no copilași ăialalți no luat pă drept….tăt pă drept o luat…..numa hai să vă mai zîc ceva,dacă in patru ani de liceu o avut note cum o avut și la bac jop 9.50….hai sa ne pozăm și să merem la viena(cu literă mare).o zî bună.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS