Actualitate

Manifestări de Ziua Unirii: Ceremonial, moment artistic, Hora Unirii, concert ”Dor Românesc”

De Ziua Unirii, marți 24 ianuarie au loc la Bistrița o serie de manifestări pentru a celebra împlinirea a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Astfel, de la ora 12.00, în Piaţa Unirii, în faţa bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza, vor avea loc un ceremonial militar-religios (acordarea onorului militar; salutul Drapelului de Luptă; intonarea Imnului Naţional al României; oficierea serviciului religios), urmat de alocuţiuni, depunerea unei coroane de flori la statuia lui Cuza, un moment artistic oferit de Centrul Cultural Municipal, defilarea gărzii de onoare, Hora Unirii.

Circulaţia auto în zona Piața Unirii va fi restricţionată între orele 11.15 – 13.00.

Aceste activități aniversare sunt organizate de Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Primăria Bistriţa, împreună cu Garnizoana Bistriţa.

Seara, de la ora 18.00, sub egida Centrului Județean pentru Cultură, în Sala ”Valeria Peter Predescu” a Centrului Cultural Dacia este programat un concert extraordinar susținut de Ansamblul profesionist ”Dor Românesc” și soliștii săi: Domnica Dologa, Nicolae Cioancă, Anuța Motofelea, Veronica Bălan, Mirela Petruș, Matilda Pascal Cojocărița, Ioachim Spân, Oana Matei. Dirijor: Ștefan Cigu. Coregraf: Adrian Pașcu.

Intrarea este liberă.

Ziua de 24 ianuarie este sărbătoare legală, zi liberă nelucrătoare.

În 5 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al Moldovei, iar în acelaşi an la 24 ianuarie şi al Țării Româneşti, realizându-se astfel Unirea Principatelor Române. În 24 ianuarie 2017 se împlinesc 158 de ani de la Mica Unire, un important eveniment istoric care a reprezentat primul pas pe calea înfăptuirii statului naţional român unitar.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS