Actualitate

Ce spune Augustin Zegrean despre convocarea unui referendum pe Legea grațierii

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a comentat demersul anunțat de Klaus Iohannis în ceea ce privește inițierea unui referendum pe tema legilor justiției.

”Uitați-vă în Constituție, la articolul 90, unde spune că președintele poate să cheme poporul la referendum. Mai este un text în Constituție unde se vorbește despre inițiativa populară de legiferare, unde spune că nu poate fi adoptată o inițiativă populară în domeniul grațierii și a amnistiei”, a declarat Augustin Zegrean, potrivit stiripesurse.ro.

„Preşedintele României, după consultarea Parlamentului, poate cere poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa cu privire la probleme de interes naţional”, se arată în articolul 90 din Constituție. În articolul 74 se precizează că „Nu pot face obiectul iniţiativei legislative a cetăţenilor problemele fiscale, cele cu caracter internaţional, amnistia şi graţierea”.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, anunţă referendum pe tema modificării legilor justiţiei afirmând că există un larg interes pentru modificarea codurilor penale şi graţierii, iar poporul trebuie să se pronunţe asupra acestor teme.

5 comentarii

 • Nu mă așteptam de la acest băsist să spună și lucruri adevărate, dar aici chiar era evident, scrie negru pe alb… În consecință președintele comemorator Klaus Iohanis nu numai că aberează, nu doar că încalcă legea prin participarea la un miting neautorizat și mai grav se așează în fruntea unei mulțimi de 20000-30000 de protestatari încălcând grav norma constituțională, pe lângă toate acestea nici măcar nu cunoaște Constituția României o cărticică mică de câteva pagini…

 • Buff.
  Apă de ploaie.
  Iohannis și PSD sunt mână în mână uniți de servicii.
  Teatre ieftine pe cheltuiala populației.
  USL-ul a fost realitate.
  Cine își imaginează că amici și prieteni politici dintr-o dată devin inamici sunt naivi.
  E un circ continuu.
  Miza, mimarea opoziției cu atingerea obiectivelor pentru prietenii din închisoare.
  Din PSD dar și PNL.
  Mulți dintre politicienii de azi au datorii la ultimii pe care Justiția i-a înhățat.
  Eduard Helvig bossul SRI e omul camarilei mafiote.
  Cine nu vede asta e orb.
  Acum ei încearcă să arate în exterior cu scenete și operete, am încercat da voința poporului pare alta…doar să nu piardă momentumul, puterea și privilegiile.
  Toți. Băsescu mare apărător al democrației și justiției și-a schimbat tabăra când aceleași principii, egalitate în fața legii s-au aplicat în familie. Ah, câtă nedreptate…apoi.
  Iohanis are probleme cu Justiția.
  PNL? O grămadă. Au simulat în alegeri că sunt contra PSD.
  Cel mai decent prim ministru și cel mai decent cabinet de după revoluție au fost victima acelui simulacru de mobilizare.
  Cât despre gașca PSD, ăștia sunt cei mai perverși. Aștia fură , cum respiră și au ajuns să creadă că dacă nu sunt prinși e ok. Și-ar vinde înclusiv părinții, ca să-și păstreze conturile intacte.
  Doar că în acest moment, cancelariile occidentale judecă după rezultate nu după scenarii chiar și imaginative și minuțios executate. Poți să le oferi toate listele cu teroriști cu nume arab, sau copilandrii care au spart conturi americane, doar doar să câștigi bunăvoința lor…
  Ăia judecă după fapte.
  Tot la aceleași cancelarii și corporații , doar nu sunt proști le convine de minune situația. Un stat, unde clasa politică în proporție de 90 procente(trebuie văzut USR e constituit de oameni de alt tip) e șantajabilă cu ilegalități, e un mediu de afaceri perfect. Oportunități cu duiumul.

  Discuția despre amnistie și grațiere era foarte necesară și normală, dar nu în coordonatele trasate de noua gașcă de penali. Trebuia o abordare normală, proiect de lege, specialiști implicați nivel național, internațional, dezbatere publică…
  Pentru că da sunt închisori suprapopulate, costuri mari , există potențialul de a reintegra deținuți care și-au făcut un adevărat mea-culpa, există familii care ar profita în sens pozitiv reintegrarea unui părinte în familie, astfel în loc să avem un deținut și alți viitori deținuți datorită impactului sărăciei și deprivării emoționale afective a unor copii în lipsa părinților.
  Dar PSD, n-a înțeles nimic.
  Nimic.
  A văzut doar oportunitatea de a scăpa și pe ai noștrii la grămadă. La ceas de noapte, nu ne vede nimeni…

  Pune un jurnalist cu coaie sau altcineva întrebarea, marei doamne PSD Pană de ce fiul ei a ales să trăiască într-o altă țară?? Doar nu clasa politică din România, a creat raiul de pe Pământ în acel colț a Europei.
  Sau altor ștabi, șefuleți,etc…care își trimit copiii departe, departe.
  Năstase etc.

  Să nu ai curajul să-ți educi și crești copilul în propria ogradă, să nu ai curajul să te tratezi în propriul sistem sanitar, să alegi să-ți faci vacanțele pe alte plaje din cauza …….spune tot despre ceea ce crezi despre țara pe care ipocrit juri că îi reprezinți interesele.

 • Ai un exercițiu simplu de făcut amice.

  Pune în balanță averea găștii de hoț de la Bruxelles în balanță cu averea găștii de la București.
  Casa de la țară a lui Cioloș și viloaca lui Dragnea. Sau Moldovan. Din salarii de bugetari și parlamentari.
  Vei vedea cine a furat.
  A ești și tu printre ei?
  Păi locul tău nu e în liberate.
  Încă ceva, nu uita.
  Soroș câștigă întotdeauna. 😉 S-a întâlnit cu Ponta și compania… nu cu USR.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS