Actualitate

Manifestație în 10 august, organizată de Bistrița Civică: Acum începem reconstrucția României!

”Acum începem reconstrucția României! Curățenie generală în instituțiile statului! Afară cu corupții, afară cu incompetenții, afară cu angajații pe criterii de carnet de partid sau pile-relații!”, anunță Asociația Bistrița Civică pe Facebook unde invită lumea să iasă în stradă sâmbătă, 10 august, între orele 19.00 și 22.00 la o manifestație programată să aibă loc în Piața Petru Rareș.

Iată cum este explicată organizarea acestui eveniment:

”Tragicele evenimente de la Caracal devoalează corupția din poliția română, legăturile cu lumea interlopă și cu politicienii de la putere. Rețelele infractionale trebuie destructurate. Interlopii dețin o parte din cifra de afaceri pe plan local, controlează instituții și oameni – inclusiv șefi ai Politiei cu care împart banii. Mai sunt în peisaj și politicienii corupți -ei au generat această situație.

Anul acesta ieșim în piețele din orașele țării să spunem că așa nu se mai poate! România nu trebuie să fie captiva corupților, incompetenților și interlopilor!

Anul acesta ieșim să cerem pedepsirea vinovaților pentru modul în care au ales forțele de ordine conduse de Carmen Dan să se comporte cu românii ieșiți la protest împotriva Guvernului.

A trecut aproape un an, iar ancheta dosarului 10 August nu pare să înainteze. Cei care ne-au încălcat drepturile în stradă, spărgând protestul pașnic cu gaze, pulane și tunuri cu apă își văd de treabă liniștiți, sunt încă în funcții.

Pe 10 August 2018 am văzut cum jandarmii dădeau cu gaze în toate direcțiile, indiferent că în fața lor stătea o femeie gravidă, un copil sau un vârstnic.

Am văzut oameni loviți cu bastoanele și alergați pe străzile capitalei, oameni care au ajuns în spitale cu răni deschise de la armamentul folosit de jandarmi, jurnaliști atacați pentru a nu putea surprinde imaginile represiunii aplicate celor care protestau, dar am văzut și oameni care nu s-au dat bătuți și care au continuat să se opună abuzului celor care ar fi trebuit, în realitate, să-i apere, nu să-i lovească.

Sute de plângeri penale au fost depuse la Parchete, însoțite de clipuri, imagini și chiar mostre de haine îmbibate cu gaze, dar iată că nici după un an dosarul nu înaintează.

 • Ieșim în Piață pe 10 August să cerem pedepsirea vinovaților!
 • Ieșim în Piață să le arătăm că nu am uitat cum ne-au încălcat drepturile și cum ne-au umilit!
 • Ieșim în Piață să spunem răspicat că nu acceptăm nepotismul nici în județul Bistrița-Năsăud!
 • Cerem președintelui Consiliului județean să anuleze “concursul” pentru ocuparea funcției de Director adjunct la AQUABIS!
 • Cerem depolitizarea instituțiilor publice!”
Etichete

10 comentarii

 • Are nevasta la curtea de conturi,fratele la aquabis,prefectul nevasta la stat(citim din presa),inchipuitiva prietenii,neamurile ,etc,etc.Cium a rosie a pus mana pe tara asta si nu o mai lasa din gura aia baloasa pana nu da faliment!!Nu exista institutie publica fara incompetenti si slugi la conducere(mai vezi balul vampirilor ciumati de 8 martie,balul pensionarilor ciumati,etc.etc.)

 • Dacă nici tragedia petrecută la Caracal nu reușește să ne trezească ca țară, cu siguranță, suntem o cauză pierdută. Este momentul să ne trezim, să ne scuturăm de trecut, să lăsăm politicienii hidoși în urmă, să-i trecem în rezervă și să ne punem gospodărește pe treabă, să ne construim o țară civilizată, demnă, conformă așteptărilor fiecăruia dintre noi. Poate înțelege lumea, în sfârșit, unde duce corupția, ce efecte nenorocite poate genera și ce drame poate naște. Schimbarea stă în fiecare dintre noi, dar nu cu aceiași politicieni corupți, agramați, inculți, cu mare potențial infracțional. Haideți să ne dorim o țară condusă de oameni onești, competenți, responsabili, serioși și devotați funcției pe care o ocupă și în raport cu interesul public, dar să și facem ceva în acest sens. E cazul să luăm atitudine și să producem schimbarea reală, 30 de ani de mizerii servite de politicieni sunt suficienți, nu-i așa?!

 • Bistrița Civică susține diaspora!
  Ce n-aduce anul o s-aducă ora:
  Clanuri mafiote, Liviu derbedeul,
  Șperla vă alege pe voi, Pesedeul!

 • Demersul Asociației Bistrița Civică (ABC) de a organiza o manifestație pe 10 august în Piața Petru Rareș este pe deplin legitim si justificat. Nesimţirea a devenit o caracteristică dominantă a clasei politice la toate nivelurile. Oamenii politici nu mai au nici frică nici rusine. Coruptia si nepotismul au atins limite insuportabile. Un exemplu este chiar lângă noi. După logica simplă a lui Radu Moldovan, dacă un chelner poate ajunge presedinte al consiliului judetean, atunci de ce un manevrant de vagoane nu poate să ajungă director general adjunct la Aquabis. Numai că in cazul de la Aquabis infiintarea postului de director general adjunct s-a făcut special pentru o anumită persoana, ceea ce este o dovadă clară de nepotism. Chiar dacă ocuparea postului s-a făcut printr-un simulacru de concurs la care s-a prezentat doar o singură persoană, dându-se o aparentă notă de legalitate, totusi a fost incălcată legea bunului simt

 • I-auzi! Bistrita Civica vrea sa ne scape de corupti. Poate domnul Adrian Chereji o sa inapoieze casa de pe str. Nicolae Balcescu care prin tot felul de inginerii marca „Klaus” si-a insusit-o!

 • ei , pai ei nu vor legal, nu vor cum ar trebui ci asa cum vor vrea ei sa faca! adica cum vor muschii lor!!! ce credeti? ca sunt mai buni? sunt aceeasi de dinainte!!! despre ce vorbim?

 • Actuala putere, daca avea minima decenta, pleca imediat dupa votul de la europarlamentare.Cu fiecare zi in care ei mai incearca sa si tina rudele in functii,sa mai incaseze o spaguta de 10%,o sa scada in sondaje si o sa dispara din peisaj.Problema este ca toti suferim din cauza acestori ciumati rosii nesatuli care se tin ca si capusele de tara asta.De fapt capusele ,cand se umfla, cad de pe corpul de pe care sug, dar astia stau si sug in continuare pana li se sparg brihanele!!

 • Consider CA CAaracalul e copil mic fata de ce a fost anul trecut pe 10 august
  statul roman in forma actuala nu-si merita numele de stat ci de grup mafiot
  dar indiferent cine va fi la guvernare mai avem nevoie de multi alti „DINCA” pe drumuri, in piete, in primarii, sa se ajunga la un stat normal

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS