Actualitate

Manual despre Europa şi cetăţenii ei, realizat în Bistriţa-Năsăud, lansat la ISJ

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a lansat, marţi, auxiliarul didactic "Cetăţenie europeană activă", realizat de un grup de profesori şi elevi care au participat la Programul "Învăţare pe tot parcursul vieţii" din cadrul "Comenius". Acesta va putea fi folosit în orice şcoală unde au loc diverse cursuri opţionale cu tematică europeană.

La lansarea auxiliarului „Cetăţenie europeană activă” având circa 0 sută de pagini a participat inspectorul şcolar general Camelia Tabără, inspectorul de geografie şi istorie Angelo Manea, mai mulţi profesori şi elevi.

Inspectorul de informatică Susana Gălăţan, care a participat la proiect, a explicat că acesta a fost posibil graţie relaţiilor de colaborare româno-franceze care au fost oficializate, la Bistriţa, în anul 1997. Ea a mulţumit mai multor organizaţii din Bistriţa pentru implicare, menţionând Pro Ado, condusă de Doina Orza, Asociaţia de Prietenie Româno- Franceză ARFA, condusă până acum două săptămâni de Stela Todea, în prezent de Monica Buboly, dar şi Primăriei şi Consiliului Local Bistriţa.

Profesoara Monica Buboly a explicat apoi ce s-a făcut în acest proiect şi cum s-au derulat relaţiile de colaborare cu şcoli din Franţa, iar Camelia Toma, de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” a vorbit despre jurnalele de călătorie scrise de elevii ei. Doi dintre aceştia au fost prezenţi, de altfel, la lansarea auxiliarului didactic, un bun instrument pentru elevii şi profesorii interesaţi să cunoască Europa cu atracţiile ei turistice, dar şi cu literatura sa contemporană.

Cristiana Sabău

9 comentarii

  • vorbiti despre europa iar noi avem elevi din ce in ce mai slabi,profesori nemotivati,directori numiti politic,inspectori fara concurs,sistem care nu ofera nimic,iar voi face ti hartii care nu folosesc nimanui….ci doar voua la punctaje

    • Domnilor , daca tot vorbiti de progres , profesori , directori , ce as putea spune despre dumneavoastra ? Daca ati fi un sustinator al unui invatamant occidental , ar trebui sa sustineti orice initiativa , chiar si pentru punctaje (si sunt sigur ca sunt putini cei care fac proiecte doar pentru acestu lucru). Banuiesc ca sunteti adepti ai „Daca nu se face de ce nu s-a facut respectiv daca se face de ce s-a facut ” . Cum se simt copiii aia , cand voi va bateti joc de munca lor , sau mai bine spus , daca tot sunteti impotriva sistemului , de ce nu faceti ceva ? cum ar fi sa plecati din tara . Ceea ce vreau sa spun este ca regresul incepe cu oameni ca voi , care nu sustin tanara generatie si care stiu doar sa comenteze . Daca ati critica constructiv , ar fi ideal , dar ma tem ca nu stiti ce inseamna ! Domnule Agamita Dandanache , va cunoasteti personajul ? pentru ca vi se potriveste de minune . Ce sa mai zic de faptul ca se cunoaste in scrisul dumneavoastra o oarecare frustrare politica !

    • toti profesori fac tot felul de proiecte….reviste…. ……de pe goagal…….doar pentru punctele cerute de inspectorat..inspectorat care face politica……si asta in defavoarea copiiilor care sunt neglijati ….ce poti cere de la un INSPECTORAT SCOLAR CARE FACE POLITICA?

  • Noi chiar am muncit pentru agenda aceasta si daca ati citi macar cateva dintre jurnalele de calatorie v-ati putea da seama ca nu e nimic copy-paste de pe google…mai intai informati-va asupra subiectului si dupa postati comentarii…

    • da, recunosc ca ati muncit, un rezultat vizibil al muncii dumneavoastra cand si unde se poate vede????? pana atunci…vant din pupa! (cand spun rezultat ma refer ca se vede o evolutie la un copil nu o exclamatie de genul …”oauuuuuuuuuuu” din partea unui vecin de bloc, exclamatie care se gaseste pe gooogle)

  • Pt. dl./dna. ‘fairplay’ – cea care a scris mai sus este chiar o eleva participanta la proiect. Asa ca nu va mai obositi degetele pe taste degeaba, se pare ca nu sunteti tocmai in cunostinta de cauza 😉

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.