Actualitate

Marile rețele comerciale cer cumpărătorilor să fie chibzuiți: Nu luați mai mult decât consumați!

Marile reţele comerciale solicită consumatorilor să abordeze o atitudine responsabilă şi să nu achiziţioneze mai mult decât cantităţile necesare consumului zilnic, astfel încât să evite să transforme stocurile acumulate individual într-un caz nejustificat de risipă alimentară şi pentru a putea ca fiecare cetăţean să aibă acces nemijlocit la produsele de bază.

Asociația Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) constată o creştere a cererii pentru unele produse alimentare de bază neperisabile, comparativ cu perioade anterioare. ”Personalul lucrează la asigurarea ritmicităţii optime în aprovizionare. Transmitem un mesaj general de responsabilitate şi chibzuinţă în efectuarea cumpărăturilor pentru a putea asigura o aprovizionare echilibrată a tuturor cetăţenilor şi pentru a evita risipa alimentară”, transmite AMRCR într-un comunicat.

Asociaţia dă asigurări că marile reţele comerciale depun toate eforturile pentru asigurarea continuităţii optime a procesului de aprovizionare a magazinelor. „În aceste zile se observă o creştere a cererii pentru anumite alimente de bază, cu precădere cele neperisabile. Reiterăm mesajul către consumatori să abordeze o atitudine responsabilă şi să nu achiziţioneze mai mult decât cantităţile necesare consumului zilnic, astfel încât să evite să transforme stocurile acumulate individual într-un caz nejustificat de risipă alimentară şi pentru a putea ca fiecare cetăţean să aibă acces nemijlocit la produsele de bază. Magazinele pot lua măsuri punctuale şi temporare de limitare a cantităţii comercializate pentru anumite produse, în scopul descurajării speculei, precum şi asigurării aprovizionării echilibrate a întregii populaţii”.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a afirmat că România nu se află în vreun risc de a apărea o criză alimentară şi nici nu se află în risc de apariţie a unor dezechilibre majore, precizând că ţara noastră produce suficient de multă hrană pentru necesarul de consum al populaţiei.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS