Actualitate

Uleiul a dispărut iar de pe rafturile magazinelor. Ce spune ministrul Agriculturii despre noua ”isterie”

În România s-a iscat o isterie legată de faptul că nu mai este ulei şi lumea a mers în magazine să cumpere, însă autoritățile transmit că nu sunt motive de îngrijorare.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat că va avea o întâlnire, duminică dimineaţă, cu reprezentanţii producătorilor de ulei şi ai lanţurilor de magazine pentru a se asigura că fluxul de aprovizionare funcţionează la parametri optimi.

Potrivit oficialulului, România produce în fiecare an o cantitate de floarea soarelului suficientă pentru a acoperi de 10 ori nevoia de consum de ulei a României.

Anul trecut spre exemplu am avut o producţie record de 3 milioane de tone producţie, în condiţiile în care românii consumă anual ulei produs dintr-o cantitate de 200.000 de tone de seminţe de floarea soarelui.

Adrian Chesnoiu a declarat că la Ministerul Agriculturii sunt monitorizate zilnic stocurile de cereale, alimente şi ulei.

”Am văzut că s-a iscat iarăşi o mare isterie legată de faptul că România nu va mai avea stocuri de ulei şi toată lumea a dat buluc în magazine să cumpere ulei. Profit de această ocazie să le spun tuturor că avem stocuri de ulei până la noua recoltă, că nici măcar nu a fost însămânţată floarea soarelui, dar avem stocuri de ulei astfel încât să nu apară niciun fel de dezechilibre. Îi rog pe toţi românii să înţeleagă că tot ceea ce le transmitem pe căile oficiale se bazează pe date reale. Noi, la Ministerul Agriculturii, monitorizăm evoluţia stocurilor în fiecare dimineaţă. Am o celulă de analiză, de criză la Ministerul Agriculturii şi tocmai asta facem, verificăm stocurile şi de cereale, şi de alimente, şi de ulei”, a afirmat Adrian Chesnoiu.  

El a transmis românilor că nu este nevoie să cumpere mai mult ulei decât le este necesar. 

„Pe lângă faptul că se află în depozite suficiente cantităţi de ulei pentru a nu apărea dezechilbire, avem şi stocuri de floarea-soarelui la fabricile producătoare de ulei din ţara noastră şi avem fabrici producătoare de ulei, nu depindem de importuri majore în această privinţă. Le transmit încă o dată românilor pe această cale să nu intre în isteria care s-a creat atunci când s-a anunţat că preţul la combustibil va exploda, să nu înceapă acum să cumpere cantităţi mari de ulei, mai mult decât le este necesar. Dacă au văzut că în anumite magazine afişe sau anunţuri că se limitează distribuţia de ulei sau vânzarea de ulei la maxim trei baxuri a fost făcut tocmai în încercarea de a le transmite un mesaj foarte clar ca cineva să nu speculeze pe acest subiect şi să creeze panică şi isterie în rândul populaţiei”, a spus ministrul Agriculturii.

El a afirmat că România nu se află în niciun risc de a apărea o criză alimentară şi nici nu se află în risc de apariţie a unor dezechilibre majore, precizând că ţara noastră produce suficient de multă hrană pentru necesarul de consum al populaţiei.

Etichete

10 comentarii

 • Aceste turme de prosti fac bine economiei Romaniei, economie bazata pe consum: hartie igienica, faina, drojdie, iod, motorina, ulei.

  • O să vină Câțu și o să spună că iar avem cea mai mare creștere economică din lume, românii o duc bine etc.

  • Daca tot le e frica ca vine razboiul si o sa moara de foame, nu mai bine ar goli rafturile de conserve care stau ani de zile pâna expira si pot fi consumate oriunde, chiar si pe drum, în timp ce dau bir cu fugitii?
   Ca degeaba ai ulei, zahar si faina în debara, iar tu esti nevoit sa lasi totul si sa fugi pâna nu-ti iei o racheta în termopane asa cum patesc acuma aia din Ucraina…..

 • Uleiul de floarea soarelui nu este singurul ulei care poate fi folosit la gătit;
  – ulei de floarea soarelui
  -ulei se rapiță
  -Ulei din semințe de struguri
  -ulei de măsline
  -untură
  -margarină
  -unt
  -ulei din semințe de dovleac
  -ulei de palmier
  -ulei din semințe de in
  -ulei din semințe de cânepă
  etc.
  Mergeți la Presa de Ulei din Dipsa și cumpărați-i tot uleiul omului ăla.
  Pleșa parca îl cheamă!

 • Ar trebui rationalizat alimentele de baza, cate 2 kg din fiecare produs. Unii cumpara mai multe baxuri si altii nu pot cumpara 1 litru de ulei ca ei isi fac depozit acasa. Or murii si a ramane uleiul de ei. Au mai fost „inteligenti” care au cumparat sa aiba stocuri si pe urma au donat ca urma sa expire.

  • Da, mi-au plăcut și mie „strangatorii” ăștia! În pandemie cumpărau pâine cu tona și când au fost întrebați ce fac cu ea răspunsul a fost:
   – o băgăm în congelator!
   Cum spunea și Romanul o sa moara și o sa rămână proviziile de ei! Și dacă te uiți cei care fac prăpăd pe rafturi nu sunt alții de cât „amărâții de pensionari”! Da, da, aia care se plâng tot timpul ce pensii mici au! Mai mult dacă vine războiul și o sa trebuiască sa fuga cum cară toate proviziile cu ei! Romane, măcar în caz de război știm unde sa mergem sa ne aprovizionat!

 • Parcă suntem o țară de babuini, așa am rămas din timpul comunismului. Doamne ferește, suntem de râsul europei. Dar noi mergem înainte cu protestele obiceiuri.

 • Neluțule, nu-s mai breji nici alții. N-ai văzut cum se băteau austriecii pe hârtie igienică? cum spărgeau irlandezii vitrinele să-și procure hrană că a nins un pic, spaniolii au golit și ei rafturile ieri și exemple de felul ăsta mai sunt. Stai liniștit că nu-i Ion mai fraier că John, nici Mihăilă mai prost ca Mikloș, doar că și unii și alții pun botul la manipulări, știri false, așa că râdem unii de alții și dracul (politrucul) râde de toți. No, numa zîc ca de la Nelu la Ion.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS