Cultură

Marșul Învierii, pe străzile Bistriței, pentru a marca sărbătorile pascale

În ajunul Paștelui, la Bistrița a avut loc tradiționalul Marș al Învierii organizat de Bisericile Penticostale și Baptiste pentru a celebra astfel cea mai mare sărbătoare a creștinătății.

Fanfarele bisericilor s-au aflat în fruntea procesiunii la care participanți de toate vârstele au purtat pancarte cu mesaje precum ”A înviat Domnul cu adevărat”, ”Adu-ţi aminte de Domnul Isus Hristos înviat din morţi”, ”Dumnezeu să binecuvânteze România”, ”Ştim că Hristosul înviat din morţi nu mai moare”, ”Isus a zis: Eu sunt Învierea şi Viaţa”, ”Isus a zis: Eu sunt Păstorul cel bun”, ”Isus a zis: Eu sunt Pâinea vieţii”, ”Dumnezeu care a înviat pe Domnul ne va învia şi pe noi”. 

Marșul, ajuns la a 13-a ediție, a pornit de pe bd. Independenței, din zona magazinului Kaufland, și a continuat pe str. Gării, bd. Republicii, Piața Petru Rareș până pe pietonalul Liviu Rebreanu.

Printre participanții la manifestarea religioasă, de ordinul miilor, s-au numărat președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, primarul Bistriței, Ioan Turc, primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, senatorul Ioan Deneș, deputatul Bogdan Ivan, prefectul Teofil Cioarbă, subprefecții Ioan Zăgrean și Decsei Atilla, managerul spitalului, Gabriel Lazany.

În centrul istoric, fanfarele şi corurile Bisericilor au susținut un recital de muzică creştină, iar pastorii, protopopul ortodox al Bistriței, Alexandru Vidican, și oficialitățile s-au adresat celor prezenți.

”Omenirea a trecut prin mai multe revoluții – industriale, tehnologice, informaționale, dar singura revoluție morală a fost înfăptuită și este înfăptuită de fapt în fiecare zi de Însuși Dumnezeu, prin Fiul Său, Iisus Hristos. Iisus a venit în lume, S-a născut în condiții umile, a trăit printre noi, ne-a învățat, a suferit, a murit și a înviat pentru ca noi să dobândim mântuirea. Iisus Hristos spune: Iubește-L pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău și cu tot cugetul tău. Și tot Iisus Hristos spune: Iubește-l pe aproapele tău ca pe tine însuți. Să facem acest lucru! Suntem într-o competiție, dar nu cu alții, ci cu noi înșine pentru mântuire. Să avem un Paște binecuvântat, cu sănătate, cu pace și în primul rând să fim binecuvântați cu mântuire. Hristos a înviat!”, a spus Ioan Turc.

”Să îi mulțumim bunului Dumnezeu că ne-a mai ținut un an, ca să ne putem revedea la a 13-a ediție a Marșului Învierii, o minunată reuniune. Pe lângă tot ce s-a întâmplat în perioada de pandemie, avem de mai bine de un an război la noi la graniță. Cred că omenirea are nevoie de pace mai mult decât oricând, pacea e în pericol mai mare ca niciodată. Sunt convins că Dumnezeu iubește România, Dumnezeu ascultă rugăciunile noastre, Dumnezeu e aici printre noi, Cartea Sfântă spune că acolo unde se adună oamenii în numele Lui și El va fi în mijlocul lor. Dar noi cât Îl iubim pe Dumenzeu? Constat cu tristețe că din ce în ce mai puțin ne facem timp să mergem la biserică, să ne rugăm la Dumnezeu pentru sufletul nostru. Dacă am face o mică analiză să vedem cât timp acordăm mâncării și plăcerilor noastre în comparație cu cât timp acordăm rugăciunii și Lui Dumnezeu, din păcate cred că marea majoritate am ieși cu o balanță negativă. Ar fi ideal să avem capacitatea măcar să ne suportăm unii pe alții, pentru că am ajuns să nu ne mai suportăm unii pe alții, ar fi ideal măcar să ne respectăm unii pe alții. Cred că atunci când vom reuși să ne iubim unii pe alții și să ne iubim aproapele ca pe noi înșine, vom fi în Rai. Fiți un pic mai buni, măcar până mâine! Dumnezeu să ne binecuvânteze pe noi toți, să ne dea în continuare pace”, a spus Radu Moldovan.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS