Actualitate

”Marșul pentru viață” la Bistrița: ”O lume pentru viață” (VIDEO)

Sub genericul ”O lume pentru viață. Alege viața!”, la Bistrița a avut loc ediția a 5-a a ”Marșului pentru viață”, pentru ”a promova cel mai mare dar oferit omului, viața, și pentru a oferi o mărturie vie despre importanța și sensul creștin al vieții”.

Participanții s-au întâlnit în curtea Protopopiatului Ortodox din Piața Unirii și au mers pe traseul: pietonalul Liviu Rebreanu – str. Gheorghe Şincai – bd. Independenţei, până la Biserica Sfânta Ana de la Big, unde a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru toţi pruncii nenăscuţi.

”Suntem aici reprezentanți ai mai multor confesiuni. Dacă ne deosebim în multe privințe, ne înfrățim în credința comună a dreptului la viață, pe care trebuie să-l apărăm. Nimic nu este mai frumos decât viața”, a afirmat protopopul ortodox al Bistriței, Alexandru Vidican.

”Potrivit învățăturii creștine, viața este cel mai mare dar al lui Dumnezeu față de oameni care trebuie prețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei fiinţe nevinovate care nu se poate apăra”, spune pr. Marius Pintican, președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud.

”Un marș simbolic, pentru a susține o cauză nobilă. Dar de la Bunul Dumnezeu, viața, dupa învățătura Bisericii, este valoarea supremă a omului pe pământ, fiindcă ea este suportul tuturor celorlalte valori, pentru că omul a fost facut dupa chipul si asemănarea lui Dumnezeu. Dreptul la viață îl căpătăm de la bunul Dumnezeu încă din momentul concepției. Tocmai de aceea este important ca mamele aflate în impas, abandonate de familie, să fie sprijinite, pentru ca decizia lor să fie una pe care nu o vor regreta niciodată. Rolul acestui marș este de a trezi conștiințele adormite, de a sensibiliza oamenii în privința adevăratelor valori după care ar trebui să ne ghidăm în întreaga noastră existență. Bunul Dumnezeu să ne ajute și să ne îndrume pe toți în deciziile pe care trebuie să le luăm”, a menționat viceprimarul Cristian Niculae, participant la marș.

6 comentarii

 • Cred că cel mai bine le puteți ajuta pe femei, venind cu PROPUNERI CONCRETE.
  -educatie sexuală în şcoală
  -prevenție (în vest fetele de 16 ani, au o viață sexuală foarte dezvoltată, iau anticoncepționale, etc.)
  – o linie telefonică la care să poată suna femeile, pt a se informa ce este de făcut, cu ce le poate ajuta statul economic pt a intretine copilul, eventual o locuință, o gratuitate la creşă şi cămin.
  Pentru femeile care sunt însărcinate şi nu ştiu dacă să nască sau să facă avort: https://abortlinien.dk
  Pentru cei care au de gând să se sinucidă: http://livslinjen.dk
  Vreau propuneri concrete şi implementate, nu umblat pe străzi.

 • Rudimentar, ipocrit si manipulator acest mars jenant..

  Mai bine ati imparti prezervative tinerilor si ati promova educatia sexuala in scoli.

  Oameni buni, nu uitati, BOR este cancerul Romaniei. Plin de securisti, bisnitari, pedofili.

 • Urmăriți cum s-a desfășurat acest marș în alte orașe din țară! Aceeași idee, viziune diferită, sau mai bine spus culmea penibilului la Bistrița. IDEEA și mesajul e bun, doar ca oameni înguști la minte, fără educație și limitați în gândire reușesc să compromită un mesaj, o credință, precum și tradițiile adevărate. La Bistrița, mereuiese un ghiveci, un Kitch, o manifestare specifică realismului național comunist

 • Parcă suntem în evul mediu întunecat ! Procesiuni care de fapt sunt demonstrații de forță a unor biserici profund corupte. De fapt scopul acestor procesiuni sunt BANII !! „Pomohacii” vor mai mulți bani !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.