Cultură

Mărțișoare cu motive populare, cu flori de lavandă și pictate, la târgul de la Muzeu

Mărțișoare cu motive de pe costumul popular năsăudean, cu flori de lavandă parfumate sau din fire înnodate vă așteaptă la Târgul de Mărțișor ”Tradiție și simbol” care a început astăzi la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

Nelipsită de la acest eveniment care și-a propus să ducă mai departe tradiția mărțișorului confecționat manual, Elena Pleniceanu, fost muzeograf, a creat de data aceasta mărțișoare cu broderie de mână la care a folosit ață având culorile pe costumul popular năsăudean.

La târg, Florentina Arieșan a venit cu mărțișoare croșetate, cele în formă de bufniță fiind cele mai căutate, iar Isaura Loredana Moldovan din Mărișelu cu mărțișoare din lavandă, legată în mici buchețele, cu șnur.

Ottilia Cormoș, pictor pe sticlă, a pregătit mai multe mărțișoare cu pisici, flori sau rodii – fruct care apare des în picturile ei – pe care le veți putea utiliza și ca broșe.

Fost cadru didactic, Ica Buta a confecționat mărțișoare din fire înnodate, după o tehnică veche folosită încă de pe vremea sașilor. Prin înnodarea firelor fără nicio altă unealtă, ea a reușit să obțină adevărate obiecte de artă.

Târgul e deschis până în 1 martie 2024, zilnic între orele 9-17. Găsiți aici mărțișoare unicat și alte cadouri numai bune de oferit de 8 Martie, iar cumpărându-le susțineți oameni care au pus suflet și au trudit pentru fiecare obiect care a ieșit din mâinile lor.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS