Actualitate

Mărțișoare eco-friendly, magneți cu mesaje haioase și cu parfum de lavandă în centrul Bistriței

”Târgul Breslelor Moderne – Artizanii primăverii” a adus, în centrul istoric al orașului, mărțișoare care mai de care mai frumoase și mai prietenoase cu mediul, create cu multă măiestrie și talent de artiști locali.

Daniela Marcu a adus la târg pietre de mare vopsite și fructe de hibiscus uscate care seamănă cu ghioceii. Le-a pictat în așa fel încât să arate precum florile care anunță primăvara. Numeroase mărțișoare au forma unor fructe și legume, de la ciupercile pe care Daniela le culege cu mult drag din pădure de îndată ce apar, până la dovleac, cireșe, căpșuni, strugurași, avocado sau mici borcane cu dulceață și zacuscă. Pe toate le-a creat din lut polimeric pe care îl modelează, îl pune la cuptor la 110 grade.

Pentru că iubește mult animalele, Daniela a mai făcut mărțișoare cu lăbuțe de cățel. Mai are și multe buburuze roșii. Toate mărțișoarele sunt expuse pe mici cartoane de hârtie pe care le-a dat cu pensula ca să semene cu lemnul.

Mărțișoarele Danielei Marcu costă între 5 lei și cel mult 35 de lei.

Și Larisa Bancea a venit anul acesta la târg cu noutăți. A creat magneți cu mesaje haioase ca să-i înveselească pe cei care trec pe la standul ei: ”Mă bucur să văd că oamenii, chiar dacă sunt grăbiți, se opresc să vadă ce am făcut. Parcă ne mai înseninăm puțin ziua”.

Lidia Tiron și mama ei au umplut, ca de obicei, pietonalul cu parfum de lavandă.

”Am creat tot ce vedeți cu mult drag, cu zâmbete, că așa ne place să fim: vesele. E destulă supărare în lumea asta, așa că măcar prin mărțișoare să zâmbim. Tot ce avem am creat de mână. Mărțișoarele sunt în formă de fluturași, floricele, buburuze, pălării. Avem și mărțișoare parfumate cu lavandă care se pot pune în piept, dar și aranjamentele: săculeți, pernițe cu lavandă”, ne-a spus Lidia Tiron.

Târgul Breselor Moderne – Artizanii primăverii are loc până în 1 martie și apoi între 4 – 8 martie, în Piața Centrală din Bistrița. Astăzi, va fi deschisă și piața locală.

Etichete

1 comentariu

  • Organizatorii evenimentului probabil nu au consultat prognoza vremii in Bistrita (unde se pare ca pana marti timpul va fi mohorat). Cred ca se puteau alege spatii alternative protejate cum ar fi holurile de la muzeu sau , de ce nu , arcadele de la Sugalete.

    10
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS