Şoferii care au treabă la Primăria Bistriţa se plâng că, începând de la ora 7.00 şi până la 16.00, în zilele lucrătoare nu e chip să găsească vreun loc de parcare în Piaţa Centrală întrucât toate sunt ocupate de maşinile angajaţilor municipalităţii. Sunt atât de multe maşini încât unii funcţionari uită de regulile de circulaţie şi îşi lasă autoturismele pe zona în care e interzisă parcarea (foto 1 jos).
Cine să-i sancţioneze? Poliţiştii locali sunt şi ei angajaţi ai aceleiaşi administraţii locale şi închid ochii la „abuzurile” colegilor. În schimb, sunt mult mai vigilenţi cu alţi participanţi la trafic. Pe aceştia din urmă îi amendează fără să clipească dacă urcă cu roţile pe trotuar sau lasă maşina, preţ de câteva minute, într-un loc nepotrivit.
În tot acest timp, noua parcare amenajată de administraţia locală pe strada Lupeni e mai mult goală. Şi nici nu e de mirare. Şoferii străini nu prea au multe şanse să o găsească în lipsa unor indicatoare care întârzie să apară. În schimb, angajaţii Primăriei Bistriţa ar putea foarte bine să-şi lase autoturismele în respectiva parcare aflată la doi paşi de instituţia unde lucrează şi să nu mai abuzeze de domeniul public ca şi cum le-ar aparaţine doar lor.
Ar fi de ajuns o simplă dispoziţie din partea primarului Bistriţei, Ovidiu Creţu, pentru ca lucrurile să se schimbe, spun şoferii, sătui să facă ture peste ture în jurul centrului istoric doar, doar va pleca cineva şi vor avea unde să parcheze cât timp se află în incinta Primăriei Bistriţa. În felul acesta, municipalitatea ar arăta mai mult respect faţă de contribuabil, dar şi faţă de mediu. Degeaba ne lăudăm cu organizarea o dată pe an a Zilei fără autoturism din moment ce, în celelalte, încurajăm cursele în jurul centrului istoric, consumul de carburant şi emisia de noxe.
Si functionarii sunt cetățeni ai acestei urbe..si ei au dreptul sa parcheze pe strazile din zona primariei.. dornei, titulescu, cosbuc, sincai, piata centrala.
Si ei platesc taxe si impozite. Hai nu mai tot comentati la adresa lor daca habar nu aveti. Si oricum..toti fitosii se deplaseaza de pe bulevardu republicii cu masina chiar daca au treaba in zona centrala… ar fi ideal daca domnu primar si cl ar da o hcl care sa interzica accesul mașinilor in respectiva zona. Asa nu va mai fi discutii fara rost..stiri fara pic de stire.. scrise diar sa fie umplut un spatiu pe net. Daci.. functionarii fb ca parcheaza. Si noi, restul cetatenilor ne cautam un loc de parcare cat mai aproape de locul nostru de munca.
Stimate domn, una e să parchezi 10 minute, alta e să ţii locul de parcare blocat de la 8.00 la 16.00. Nu credeţi? Câtă vreme există o parcare mare, goală, la doi paşi de Primăria Bistriţa de ce vi se pare atât de grav că le cerem să parcheze acolo?
si functionarii platesc taxeeeee si impoziteeee? daaa! doar ca le platesti din banii mei! asta e paradoxul unui functionar care crede ca salariul lui e facut din taxele platite de el; gresit; voi bugetarii ati putea sa va luati salariul din taxele si impozitele platite de voi doar vreo jumatate de luna (asta daca fumezi si bei ceva mai mult) din toata existenta contractului de munca!! asa ca inghesuiti-va si nu mai iesiti cu astfel de comentarii!
Dar si noua ne este greu sa parcam acolo…de multe ori accesul in parare este blocat… eu unu, aleg sa merg pe jos cand am treaba in zona ccentrală. . Normal..comoditatea si pusul fizicului in masina troneaza
Nu doar soferii straini nu stiu de parcarea din spatele Complexului Sugalete, ci foarte multi dintre localnici. Si asta din cauza lipsei de reglementare, semnalizare si popularizare a acestei parcari. Ba mai mult, amenajarea respectiva este mai mult decat o parcare. Ea ar putea sa contribuie si la punerea mai buna in valoare a complexului Sugalete, care ar trebui sa intre intr-un amplu proces de reabilitare. In plus pe langa functia de parcare, se creaza si o legatura pietonala directa intre Piata Centrala si Bulevardul Republicii, pe langa Sala Omnia. De aceea, chiar in Piata Centrala, in dreptul arcadei de la nr. 21 din ansamblu Sugalete ar putea fi amenajata o trecere de pietoni care sa marcheze accesul spre parcare pe sub arcada respectiva. Pacat ca sala Omnia (fostul cinema 23 August) nu este reabilitata si destinata pentru spectacole cultural-artistice, renuntandu-se la „cortul de cultura” din centru, mai ales parcarea de pe str. Lupeni ofera posibilitate pentru cei care vin cu masina de a putra parca in apropiere.
” În felul acesta, municipalitatea ar arăta mai mult respect faţă de contribuabil, dar şi faţă de mediu. ”
Eu am mai zis…si sustin inca… angajatii din sistemul administrativ se cred mai presus de restul oamenilor! GRESIT!!! Ei trebuie sa fie in slujba cetateanului!!!
Este adevarat ca platesc si ei taxe si impozite, dar ei nu fac nimic din care sa produca bani! Sistemul administrativ muta banii colrctati de la privati – si de acolo incaseaza, platesc, etc….
DE ce…? Romanul fitos este si in administratie. Parca s-au nascut toti cu curu in masina. Daca ar putea ar intra dimineata cu ea pe sub poarta in dreptul biroului. Umblati fratilor pe jos, ca-i mai sanatos, ca pe vremea lui HRISTOS. Nu vedeti ca sunteti OBEZI si LIBIDINOSI !!!
Cel mai simplu s-ar rezolva sa le sparga CRETU rotile si sa le puna cate o instiintare pe parbriz.
Domnule primar, ați făcut pe unele străzi parcări prin micșorarea sau dispariția trotuarelor. E drept, dv. circulați numai cu mașina, iar acasă nu vă parchează cineva pe trotuar ca să vedeți cum este să nu ai pe unde circula ca pieton.
Bun, am înțeles, ați micșorat unele trotuare (vezi străzile din jurul primăriei, pe str. Ursului, Zimbrului, Crinilor, etc.) și ați făcut parcări, dar de ce mașinile sunt parcate tot pe trotuare și trebuie să ieși cu copilul de mână și să mergi pe carosabil ? Dacă le-ai făcut parcare, de ce se staționează cu zilele pe trotuare? Unde este poliția locală și ce face în acest sens?
Ar fi bine ca acolo unde se găsesc mașini pe trotuare să aplice sancțiuni așa cum spune legea. Cred că ați face mulți bani la primărie din astfel de amenzi.
Sunt persoane care au mai mult de 1 -2 mașini și le țin pe toate lângă bloc, fie pe trotuar, fie ocupând parcarea în care le revine 1 singur loc pentru autoturismul propriu. Primăria ar trebui să se gândească și la aceste situații și să facă o parcare sau 2 amenajate la intrare și ieșire în oraș și/sau să încurajeze traficul în comun (așa cum spun unele proiecte din primărie cu privire la traficul din municipiu). Astfel și orașul va fi descongestionat și mai puțin afectat de poluarea cu gaze toxice de eșapament.
Alo. primăria, este vreun interes pentru cetățean? Sau numai cand trebuie să mergem la vot suntem căutați și ne puneți în cutiile poștale tot felul de îndemnuri mincinoase și lingușitoare ? Se umple sacul nemulțumirilor!