Actualitate

Măsuri suplimentare în cinci comune unde incidența este peste 6 sau 7,5

Conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud nr. 179/02.10.2021, restricții pentru incidență peste 6/1000 de locuitori intră în vigoare de duminică 3 octombrie în comunele Șintereag și Lechința, iar pentru incidență peste 7,5/1000 de locuitori în comunele Rodna, Negrilești și Galații Bistriței.

Totodată, măsuri pentru incidență peste 3/1000 de locuitori se vor aplica în comunele Prundu Bârgăului și Urmeniș.

Deocamdată nu au fost anunțate noi restricții pentru municipiul Bistrița. Sâmbătă, incidența în Bistrița a trecut ușor de 6, ajungând la 6,07. În următoarele zile, dacă rata de infectare va continua să crească, vor fi impuse și aici noile măsuri.

Noile restricții pentru incidență mai mare de 6 au fost aprobate sâmbătă de Guvern și publicate în Monitorul Oficial.

Modificările principale vizează:

❗ Măsurile adoptate la nivelul localităților în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori, în sensul permiterii desfășurării activităților în intervalul orar 5.00-24.00, cu participarea doar a persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în cazul restaurantelor barurilor, cluburilor și discotecilor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, instituțiilor de cultură, evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive, etc.), cursurilor de instruire și workshop-uri pentru adulți, conferințelor, sălilor de sport și/sau fitness, jocurilor de noroc, piscinelor interioare, locuri de joacă pentru copii, săli de jocuri.

❗ Exceptarea persoanelor vaccinate sau care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital al Uniunii Europene privind Covid-19 de la interdicția de circulație în afara locuinței/gospodăriei, aplicabilă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20.00-5.00, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori și pe tot parcursul săptămânii în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori.

❗ Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori și pe tot parcursul săptămânii în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori se va desfășura doar în intervalul orar 5.00-22.0, (în intervalul orar 22.00-5.00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu).

❗ Permiterea, doar a persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, la evenimentele sau activitățile organizate și desfășurate în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori.

Aici măsurile pentru incidență peste 6 / Aici măsurile pentru incidență între 3 și 6

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.