Actualitate

Maxim Pop (Garda de Mediu): M-am dus la Colibiţa cu intenţia de a depista ceva şi nu am depistat

Dacă vă imaginaţi că plătim instituţii ale statului care acţionează cu profesionalism şi aparatură modernă, vă înşelaţi amarnic. Iată ce a făcut Garda de Mediu la Colibiţa! Comisarul şef Maxim Pop spune de bună voie şi nesilit de nimeni în mini interviul următor cum a procedat el însuşi ca să depisteze poluatorii apei din lac, apă pe care o primim noi, la robinete.

Ce aşteaptă Garda de Mediu ca să facă ordine la Colibiţa? Declaraţii ale preşedintelui CJ? Am înţeles că, în apa lacului Colibiţa ajunge conţinutul foselor septice.

Maxim Pop: S-ar putea să aveţi dreptate. Ne-am autosesizat în luna august spre septembrie şi am făcut un control cu comisarii Gărzii de Mediu. Am intrat la mai multe pensiuni şi hoteluri care sunt pe marginea lacului, am verificat dacă au contract de salubritate cu un operator şi dacă fosele septice sau cumva vreo conductă ajung în lac. Eu, împreună cu un angajat al Apelor Române, am făcut turul lacului fiindcă eu am auzit poveşti că s-ar putea să fie câte o ţeavă care curge direct în lac. Parcurgând turul lacului, nu am văzut aşa ceva. M-am dus cu intenţia de a depista ceva şi nu am depistat. Apoi, comisarii au intrat la fiecare hotel, au verificat dacă au fose, dar nu am putut depista dacă fosele sunt betonate sau nu sunt betonate. Le-am dat termen două luni de zile să se formalizeze şi să-şi rezolve problema. Acum, pentru că a apărut încă o dată problema cu declaraţiile domnului primar – eu, de fapt, am vorbit cu domnul primar şi acum două luni de zile care ar fi situaţia, mi-a trimis câte pensiuni sunt pe marginea lacului, foarte multe sunt, nu am putut intra la toate, am luat prin sondaj cele mai mari care sunt cel mai căutate de turişti ca să vedem cum şi-au pus la punct treaba asta.

Contracte de salubritate sunt?

Sunt vreo doi sau trei care au, sunt şi care-şi vidanjează având facturi, da? Mergem încă o dată, am vorbit cu domnul preşedinte al CJ, cu jandarmii, noi ….

De ce trebuie să vă spună preşedintele CJ ca să mergeţi în control la Colibiţa?

Noi am fost şi astă vară, le-am dat termen şi acum mergem să verificăm.

Tocmai spuneaţi că v-aţi uitat şi n-aţi văzut nimic.

Ba am văzut!

Nu vi se pare normal, dacă tot bem apă din lacul acela, să ştim ce bem?

Ba mi se pare normal. După ce am dat termene şi măsuri, cine nu s-a încadrat o să-l sancţionăm cu siguranţă.

Când?

Acum, săptămâna viitoare, când mergem din nou, toţi în acţiune la Colibiţa.

După care faceţi conferinţă de presă şi ne spuneţi nominal pe cine aţi amendat?

Da, ok.

Interviu realizat de Cristiana Sabău

13 comentarii

 • OARE SE ȘTIE CA ÎN LACUL DE LA COLI BITA PEȘTII SUNT INFESTAȚI CU TENIE ? AM CUMPĂRAT DE LA UN PESCAR LOCAL 28 DE PEȘTI DIN CARE 25 ERAU INFESTAȚI CU TENII ÎN LUNGIME DE 8 ȘI 10 cm ..!OARE TOT ACEȘTI PEȘTI TRĂIESC ÎN APA CARE O BEM NOI ÎN BISTRIȚA ? ( ȘI CE APA IEFTINA !)

 • Domnule Maxim Pop, daca spuneti ca ati fost cu cineva de la Apele Romane, de ce nu ati luat probe de apa din lac si sa faceti analize? Dupa analize ati fi observat ca apa contine detergenti, urina si fecale, etc. Dar nu s-a vrut sa se faca nimic.Si la urma urmei nici nu ati avut intentia sa se faca. De fapt dumneata ocupi funcia la Garda de mediu ca si o marioneta a lui Tinteanu. El te-a pus ca sa-ti compenseze faptul ca nu ai ajuns viceprimar la Sangeorz Bai. Dupa pregatirea pe care o ai(facultati de 2 bani facute la batranete), din lacatus de mina ai ajuns sef la Garda de mediu. Numai Tinteanu putea sa faca astfel de numiri in deconcentratele din BN. Dar d-ta d-le Maxim daca ai fi avut bun simt refuzai o astfel de numire si ramaneai instructor auto, acolo unde de fapt te pricepi.

 • Unde este prestanta Garzii de Mediu din vremea lui Bors? Cum naiba sa aiba eficienta o institutie de control condusa de un incompetent numit politic? Cum naiba sa nu vezi daca fosa septica este betonata sau nu? Cum sa nu vezi conductele care curg in lac, cum sa nu te duca mintea sa calculezi cata apa uzata produce o pensiune de 100 de locuri intr-o luna si sa vezi ca ea vidanjeaza de 2 ori pe an? Acum vine si asa numita „dezcentralizare” si atunci chiar ca vor face baronii locali ce vor vrea pe mosia lor!

  • Credeţi cumva că aceste conducte sunt făcute ieri? Domnul Borş le-a păstorit cu onor şi le admira de pe terasa te miri cărei cabane. Să fim serioşi şi să nu fim ipocriţi, vă rog

 • Simplu : „Cum ii turcul ii si pistolul ”
  PAI SE POATE ALTFEL ?
  Avem ce am votat !
  Toti suntem dezamagiti si cei care i-am votat si mai ales ceilalti . Radu Moldovan nu a inteles ca sansa lui este sa adune in jurul lui si in institutii oameni mai buni si mai destepti decat el . Dar se pare ca prefera alta abordare care ne afecteaza pe toti mai putin pe el si inca cativa.

 • . Păşunile de aici sunt de-a dreptul unice la nivel european şi mondial. N-am mai văzut ceva asemănător, n-a mai rămas aşa ceva nicăieri. Sunt o bijuterie din coroana României. Poate oamenii nu văd asta, dar România este o ţară minunată. Aici trăiesc oameni remarcabili, care nu se dau bătuţi. Au trăit experienţe îngrozitoare, care i-au afectat foarte mult: cele două războaie mondiale şi toate celelalte suferinţe trăite de la al Doilea Război Mondial până acum. Aceşti oameni au trecut prin multe, au văzut multe suferinţe, distrugeri, iar vieţile le-au fost distruse. Le suntem datori să găsim o cale pentru un viitor mai bun, care să le păstreze cultura, tradiţiile şi valorile”, spune prinţul Charles.

 • mda…
  fiecare vine cu propriile idei…idei personale si strict subiective.
  cred ca totul o sa se rezolve, doar ca altii nu stiu ca nu se poate de azi pe maine. este nevoie de rabdare, dar stiti cum e….mai bine comentam si denigram pe unul altu…asa ne-am invatat noi romanii. De fapt…si presa trebuie sa-si faca datoria :))
  normal ca voi nu sunteti multumiti de alesii locali, deoarece ati fi vrut sa fie altii. Daca erau altii la putere si atunci s-ar fi gasit niste comentatori care sa tot bata din gura, si la urma urmei cu asta sa ramana. Ca tot nu pot face mai mult de atata. Toata „problema” tine 3 zile. Apoi uitati iar ca apa e poluata (daca e) si va apucati iar de baut, ca doar n-o sa muriti de sete. Hahaaa….oameni buni, cand va treziti odata? Asa a fost de cand e lumea…traim in Romania, sau ati uitat?
  Cat despre d-l Maxim Pop sunt sigur ca daca ar fi fost primar era cel mai bun gaspodar….dar sa fim seriosi acuma – nici ca si Comisar Sef al Garzii de Mediu nu-i sta rau 🙂 D-le Maxim, lasa-i tu in pace pe cei care nu stiu decat sa faca tam-tam, tu vezi-ti in continuare de treaba ta, fa-ti doar treaba bine, pentru ca tu stii nu la intamplare ai fost numit in functia asta.
  Spor in toate, d-le Maxim Pop.
  Si nu va lasati influentat negativ, pentru ca sunt si oameni care cred in dvs. si in performantele dvs. 🙂

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS