Actualitate

Media claselor V-VIII, eliminată din calculul mediei de admitere la liceu

Media claselor V-VIII va fi eliminată din calculul mediei de admitere la liceu începând cu anul şcolar 2022-2023, iar ierarhizarea urmează să fie realizată doar pe baza mediei obţinute la Evaluarea Naţională.

Ministerul Educației a anunțat că în anul şcolar 2022-2023 vor fi aplicate următoarele măsuri:

1. A fost eliminată media claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu. Astfel, ierarhizarea absolvenţilor se va realiza doar pe baza mediei obţinute la Evaluarea Naţională.

2. Având în vedere ca în anul şcolar 2021-2022 nu au fost perioade de intrerupere a școlii, în ipoteza în care nici în anul școlar 2022-2023 nu vor exista întreruperi, s-a decis revenirea la programele de examen în vigoare înainte de debutul pandemiei, atât pentru Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, cât şi pentru examenul naţional de Bacalaureat.

3. În premieră, elevilor de clasa a V-a li se vor acorda atât burse sociale, cât şi burse de studiu încă de la începutul anului şcolar 2022-2023. Bursele sociale si de studiu se vor acorda în condiţiile îndeplinirii criteriilor pentru ambele categorii de burse (inclusiv criteriul privind numărul maxim de 20 absenţe, iar în cazul burselor de studiu – pe baza calificativelor anuale şi obţinerii calificativulul anual Foarte Bine în clasa a IV-a).

Etichete

4 comentarii

  • Sa inteleg ca va bateti joc din nou de elevii muncitori care au muncit pentru a avea note mari la toate disciplinele? Halal conducatori avem in tara asta!! Acele medii erau o plasa de salvare meritata in caz ca aveam emotii la examene si luam o nota mai mica. De acum toata lumea va invata doar la romana si mate iar la restul materiilor „Dumnezeu cu mila”- ce a fi a fi!!!
    In loc sa creasca nivelul cunostintelor va scadea.

  • Nu mai trebe nici o scoala.Ar trebui sa se faca o lege inspirata din realitatea faptica si copii de peimar sa fie primari,de sefi in institutii sa i puna pe copiii lor sefi in institutii ,copii de politzai sa i faca politzai ,copii de judecatori sa i faca judecatori,de notari nu mai vorbim,copii de parlamentari la fel sa le ia locul direct parintilor.Si asa cand ies astia la pensie suntem siguri ca pe 20 la suta i ati rezolvat.Restu…Domnul cu mila.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS