Actualitate Recomandări

Medic ginecolog de la Spitalul de Urgență Bistrița, trimis în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud au încheiat abia după 5 ani cercetările care vizau un medic primar ginecolog de la Spitalul Județean de Urgență din Bistrița pe care l-au trimis în judecată pentru infracțiuni la vătămarea fătului.

Conform Parchetului, medicul este acuzat că în noaptea de 25 ianuarie 2016 spre 26 ianuarie 2016 a efectuat ”incomplet și superficial” examenul clinic al unei femei însărcinate, internată de urgență în spital.

Mai precis, a ”omis să procedeze la stabilirea situației fătului în uter”, ceea ce l-a împiedicat să pună un diagnostic corect. Acesta era, potrivit procurorilor, ”pelvis anatomic strâmtat transversal”, ceea ce nu-i permitea mamei să nască pe cale naturală. Astfel, fătul a murit.

Conform Codului Penal, ”vătămarea fătului, în timpul naşterii, care a împiedicat instalarea vieţii extrauterine se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 7 ani”. Medicul a fost trimis în judecată în stare de libertate.

Conform portalului instanțelor de judecată, este vorba de medicul primar C. D., în procesul intentat de familia care s-a considerat vătămată de prestația medicului fiind implicate și o societatea de asigurare, respectiv Fondul de Garantare a Asiguraților, dovadă că s-au cerut daune materiale și morale.

În luna decembrie a anului 2020, au fost trimiși în judecată, prin rechizitorii, 51 de inculpați și s-au încheiat două acorduri de recunoaștere a vinovăției.

5 comentarii

  • Justitia actioneaza cu „celeritate” , chiar daca in acest caz , o face dupa 5 ani… Ma gandeam asa pentru mine cum ar fi fost exprimarea „examen incomplet dar profund”. Pentru domnii magistrati termenul „incomplet” nu era complet…si trebuia „pastelat”. Altfel , se vede ca e greu sa scapi de bratul lung al legii…

    • Ai dreptate. În plus au specificat că partea vătămată, majoră, însărcinată este de sex feminin!

  • Dacă se va dovedi culpa doctorului , Spitalul – ca angajator, va fi obligat – în solidar cu inculpata și asigurătorii- la plata a vreo 300-500.000 euro daune materiale , care se vor plăti din bani publici; iar până se vor recupera va mai dura.

  • doamna in cauza are si barbatul care a luat spaga in placinte dupa cate stiu si am citit…culmea ca aveam mare incredere in doctorita ., sper ca s-a facut o comisie ca e destul de complicat ca medic si usor sa dau cu piatra sa aduci acuze….mno da daca s-a judecat cauza…asta e

    • nu a luat spaga in placinte!!!
      Si-a cumparat singur placintele, doar ca a mesr cu salvarea :)))

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS