Preşedintele CJAS Szekely Wilhem a declarat, joi, că doar puţin peste 10% dintre medicii care au contracte cu CJAS au început să prescrie reţete electronice.
„În ce priveşte prescripţia electronică, judeţul nostru nu stă pe roze. Medicii şi-au achiziţionat programul informatic, dar greu a demarat această activitate. Au început să scrie mai ales medicii de familie din mediul rural. Vorbim de cei de pe Valea Şieului, Valea Someşului superior şi inferior. Primii care au început să folosească reţeta electronică au fost medicii din Maieru, apoi cei din Şieu. Începând cu 1 august, au început să scrie şi cei din Bistriţa şi Beclean”, a declarat Szekely Wilhem.
Potrivit sursei citate, din cele 142 de cabinete aflate sub contract cu CJAS, au început să prescrie reţeta electronică zece de la ţară şi şase din Bistriţa în condiţiile în care în municipiu activează 48 de cabinete.
„Unii dintre medici au invocat motive puerile, cm ar fi acelea că au aşteptat să scrie alţii, alţii au spus că au reţete tipărite şi nu au vrut să rămână cu ele pe stoc, iar alţii au invocat motive obiective, cum ar fi acelea că nu au tehnică de calcul, nu au imprimate performante pentru a lista aceste reţete pe imprimante laser”, a declarat preşedintele CJAS.
În prezent, cel puţin nouă farmacii din Bistriţa pot onoara aceste reţete electronice. De la 1 ianuarie 2013, nu se vor mai elibera decât reţete electronice.
În Bistriţa-Năsăud, sunt 250.000 de asiguraţi din care 41,60% sunt plătitori, iar 48,40% neplătitori.
cine e individul din fotografie?reforma sanatatii in varianta bn?