Social

Veterinarii atenționează DSVSA să nu-i transforme în ”comisari ai poporului”

Medicul veterinar Petru Antoniu Mureșan anunță că a intrat în vigoare Legea Porcului și atenționează Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud să nu transforme medicii veterinari în ”comisari ai poporului”.

Legea care te face infractor!

A intrat în vigoare legislația privitoare la creșterea suinelor pe teritoriul României. Pe scurt, sunt legiferate condițiile de biosecuritate și bunăstare privind creșterea porcilor, în concordanță cu legislația europeană. Sunt clasificate toate sistemele de creștere a porcilor, începând cu gospodăria noncomercială, exploatația comercială de tip familial ( IF, PFA), exploatațiile comerciale autorizate ( înregistrate) sanitar veterinar.

Din păcate, pentru majoritatea crescătorilor tradiționali – familia cu gospodărie la țară care deține câteva hectare, 1-2 vaci, câțiva grăsuni, poate oi, păsări de curte – se încadrează în prima categorie, unde vor putea crește porci doar pentru îngrășare și consum propriu.

Dacă ești gospodar, vrei să crești scroafe pentru a vinde purcei, poți s-o faci doar dacă te AUTORIZEZI, ÎNREGISTREZI FISCAL (adică să plătești taxe) și NU mai poți crește și alte specii!

Asta în condițiile în care în România există foarte puține, spre deloc Ferme autorizate care să asigure șeptelul de reproducție pentru popularea gospdăriilor de familie. Chiar și acestora, prin noua legislație li se impun niște norme care pe mulți îî vor duce în faliment ( având costuri foarte mari de implementare).

Pentru că a noastră clasă politică, de rahat, incultă și analfabetă, este dirijată din interior și exterior pentru distrugerea zootehniei tradiționale. În loc să implementeze politici care să sprijine și să ridice gospodăria familială de la rangul de subzistență la cel de mic producător comercial, care să asigure, în acest caz carne de porc sănătoasă și proaspătă pentru populație.

Garantez că într-o scurtă perioadă ne vom întoarce la vremurile de mult apuse în care țăranul ascundea vițelul de primar și de șeful de post, transformându-l în infractor.

Avertizez ANSVSA/ DSV-urile județene să NU îndrăznească să transforme medicii veterinari de liberă practică în „comisari ai poporului” și „informatori”, solicitând catagrafia suinelor din UAT!”, a scris medicul veterinar pe Facebook.

5 comentarii

 • Un medic veterinar, cu față umană și coloană vertebrală. Da, asta-i pohta ce-au pohtit-o marii crescători de porci din UE și România, să distrugă tot ce-i autohton, să cumpărăm doar de la ei carne și alte alimente modificate genetic, cu hormoni de creștere, E-uri și toxine. Sigur, era greu, dacă în parlamentul României ar exista oameni cu dragoste de neam și țară, nu trădători. Avem ce-am votat și mânca tot mai nesănătos și mai scump. Mulțumim din inimă partidului PSD-PNL.
  PĂREREA MEA

  94
  3
  • Nu pesta porcina din România face să dispară efectivele de porci din România ci legile date de gunoaie de politicieni ce sunt conduși de sataniști de la Bruxelles care vreau să mâncăm gândaci și carne făcută în laborator ,iar veterinarii care amendează oamenii pentru ca și-au tăiat porcul în curte lucrează cot la cot cu ei pentru îngropare a tot ce a mai rămas din zootehnia românească.

   22
   2
  • De 30 de ani avem grupe avizare, pesta PORCINE S.A. NUMAI NOI ROMANII, UNGURII N-AU, ucrainienii n-au. Nimeni nu spune că acestea reprezintă sabotaj! Ei vin cu aceste virușii, le plasează pe ici colo și gata focarul !! Vezi cum au distrus de curând ferma de curcan, acolo intri ca in sala de operatii, deci cine a plasat virusul ?

 • Sa aleagă prafu și pulberea de cei de la guvern inclusiv de trădătorul țării Johannis. Sa nu vina la mine ca bag firca în iei.

  10
  1
 • S-au scremut ani de zile, până au dat-o în diaree.
  Lege făcută de pupincuriști fără coloană vertebrală ce ling firimiturile Bruxelles.
  Sper că zilele lor pe fotoliile Dâmbovițene sunt numărate.
  Altfel, vai de mama noastră.

  12
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.