Actualitate

Medicii veterinari de liberă practică susțin că nu și-au primit banii de la stat de 4 luni

Medicii veterinari de liberă practică acuză Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor că, de patru luni, nu le-a mai achitat drepturile bănești ce le revin în baza Legilor 236/2019 și 291/2020 și ale OUG 117/2020.

Medicii veterinari de liberă practică au dreptul, conform actelor normative invocate, la suma lunară de 10.000 lei, exclusiv TVA, stabilită de Legea nr. 236/2019, pentru beneficiarii contractelor încheiate în vederea realizării activităților sanitare-veterinare publice.

”Sărbători triste pentru peste 2300 de familii din România, adică familiile celor peste 2300 de medici veterinari de liberă practică din România, care au contracte de concesiune și/sau prestări servicii cu Statul român, în speță cu ANSVSA (Agenția Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor).

Acești medici veterinari, conform acestor contracte și conform legislației în vigoare, își desfășoară activitatea multe ore pe zi (mai mult decât cele 8 ore prevăzute de lege) în contact direct cu animalele de rentă – producție de carne, lapte, ouă – și cu proprietarii acestora pentru asigurarea sănătății și salubrității produselor alimentare de origine animală și pentru prevenirea apariției de boli majore contagioase la animale sau care se transmit de la animale la om (zoonoze).

Deși ei, de la începutul anului 2021, și-au îndeplinit obligațiile ce le revin prin contract și legi, ANSVSA refuză să-i plătească de aproape patru luni.

Motivând la început lipsa alocării bugetare iar apoi prin tot felul de scandaluri între diverse personaje din cadrul Agenției și încălcând printr-un abuz grosolan prevederile Legilor 236/2019 și 291/2020 și ale OUG 117/2020, președintele ANSVSA Robert Chioveanu și acoliții săi mint cu nerușinare și tergiversează efectuarea plăților unor sume din care medicii veterinari să-și poată plăti angajații, dările la stat și cheltuielile cu întreținerea familiilor lor.

În timp ce bugetarii din ANSVSA și DSV județene se vor strânge cu cei dragi în jurul meselor îmbelșugate de Paște, medicii veterinari rămân cu nădejdea și lacrimile din ochii copiiilor lor!”, a transmis medicul Petru Antonio Mureșan.

https://www.facebook.com/petruantonio.muresan/posts/4569345383092199

Foto: arhivă

Etichete

9 comentarii

 • Pai se ai vrea , mai gresiti si voi si moare pacientul. Asta asteapta conducerea. Sa traiti cu pacientii. Nu aveti sindicat? Sa ajuns la ce spusesem acum citiva ani. Un salar la medici sa poata trai si restul pe actiuni. Lai prins ca face minareli iai luat concesiunea. Dar lasal sa traiasca decent. Intii. Dar nu meritati asta. Merita pensionarii speciali, pensionarii cu sute de milioane, asistatii sociali din moldova si oltenia care voteaza psd de 30 de ani.

  • Mai lasă-mă cu clujenii!! Voi care l-ați votat pe Funar, pe FIFTY-FIFTY, pe goțiu și acum pe sinistrul boc, gura mai mică! Numai fala e de voi. Cît despre pensii speciale, rareș bogdan (votat tot de voi) trebuia să le desființeze în prima săptămțnă de mandat! așa a promis !!!

  • La câtă gramatică a limbii române cunoști nu ar trebui să ai nici o părere. Clujean sau bistrițean ești o rușine!

  • Cel mai bine pune mâna pe carte și scrie corect. Învață banii, de la 1 iulie 2005 nu mai avem milioane, s-au tăiat patru zerouri. Legat de partide, fiecare votează ce i se potrivește. Poporul întotdeauna are dreptate. Mai bine numără „ouăle” pe care trebuie să le vopsești în Vinerea Mare.

  • pintru aia se nu sciu ceti argeleneste , mai invatati ca in vlaha se voroveste ase . daca tzucatzi dosu tzucalului tzucatil mai geparte . Io mis mindru cas argelean si vorovesc in graiul strabunilor vlahi. voi mai cetiti putzina istorie. ps – pt hanalfabeti – in lumea civilizata cu ieducatzie, dialectele si graiul popolar sint respectate. numa in miticistan si tzucalii lor nu au auzit de respectul fatza de graiul original gin stramosi. Atit ati basamit sa sciti – limba romana, restu nu va duce haizasu mai geparte .

  • Pe Verzi îi chinuie talentul și nu au inspirație. Ciobănică le-a luat caimacul și ei au demisionat în grup. Chipurile, vor să facă alt partid. Au tot timpul până la a doua venire a Domnului. După ei aleargă fără succes și apendicele, proctus, alias ecologiștii, de 0,1%. Poate tot Șoșoacă-Antimască e de vină că nu au prins Parlamentul.

 • Poi acesti medici veterinari platiti din bugetul tarii au si obligatii fata de cetatenii care au animale in batatura!
  Bunica mea are 20 de gaini care trebuie vaccinate de doua ori pe an. Culmea….plateste veterinarul platit din bugetul tarii si daca-i moare o gaina nu vine sa afle cauza/sau faca ceva!
  Asa ca ….zattt!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.