Social

Melodia „populistă” cu care un primar şi o cântăreaţă vor să dea lovitura (VIDEO)

Un primar PSD din Bistriţa-Năsăud şi o cântăreaţă de muzică populară angajată la Centrul Judeţean pentru Cultură să păstreze folclorul autentic românesc apar într-un videoclip în care interpreta îşi promovează noul single „Vasilică cu mustaţă”, un cântec cu versuri demne de o manea, dat publicităţii taman în Postul Crăciunului.

„Vă dăruiesc un cântec nou, care se află pe albumul – Iubeşte, Ana iubeşte!”, scrie artista pe contul de youtube în care îşi promovează repertoriul pentru a fi invitată să cânte la nunţi.

Anuţa Motofelea îşi începe cântecul cu versurile „Vasilică cu mustaţă, multe mândre ai strâns în braţă/Şi fete, şi măritate/ Rând pe rând pe rând le-ai prins pe toate”, însă se contrazice imediat după refren: „Cine mustaţă îşi lasă/ Îi om bun şi-i om de casă/ De-i primar, de-i pădurar/De-i doctor, de-i notar”.

În acest videoclip, ea l-a ales ca „partener” pe primarul comunei Maieru, Vasile Borş, care se plimbă după ea printr-o curte, face diverse gesturi care să ilustreze versurile şi chiar o îngână din când în când.

Vorbim despre primarul uneia dintre cele mai mari comune din Bistriţa-Năsăud, care şi-a început cariera în partidul lui Ioan Oltean, a trecut la PMP şi apoi la PSD, partid care l-a readus în funcţia de primar cu toate că, între timp, şi-a ras mustaţa.

În 2012, când se hotărâse iniţial să candideze pentru al treilea mandat de edil, Vasile Borş declara: „E grea funcţia de primar mai ales când ai multe proiecte în derulare. Eu candidez fiindcă nu vreau ca, după ce am muncit cât am muncit pentru ele, să vină altul şi să spună că el le-a făcut. (…) Apoi, poate mă retrag la o parohie ca să îmi mai văd şi de cele ale sufletului”.

Nici vorbă de aşa ceva. De îndată ce partidul i-a propus să intre în cursa pentru şefia Consiliului Judeţean, a lăsat baltă comuna Maieru. În ciuda ambiţiei sale, Vasile Borş nu a reuşit să câştige alegerile. S-a clasat al doilea după Radu Moldovan, acuzând că a fost trădat de partid. Ca premiu de consolare, PDL i-a propus să candideze la Senat, dar el nu a vrut să meargă „în tandem cu Ioan Oltean”.

A rămas o vreme viceprimar la Maieru. După ce i s-a oferit o nouă funcţie în Partidul Mişcarea Populară a plecat din PDL, declarându-se fan al preşedintelui Traian Băsescu. În 2014, a demisionat şi din fruntea PMP la câteva luni după ce a devenit preşedinte pentru că PSD i-ar fi promis o parohie din care să slujească partidul interesat să strângă cât mai multe voturi la alegerile generale şi să-l vadă pe Victor Ponta la Cotroceni.

Vasile Borş urma să fie hirotonit preot de însuşi Înalt Preasfinţitul Andrei Andreicuţ la hramul Mănăstirii Piatra Fântânele din 8 septembrie 2014, însă nici asta nu s-a întâmplat. Rămas fără job în Primăria Maieru din care a fost obligat să demisioneze fiindcă a încălcat legea care interzice migraţia aleşilor de la un partid la altul, şi-a găsit de lucru ca director la Grupul de Acţiune Locală Ţara Năsăudului. A trecut la PSD, iar din 29 iunie 2016, a fost ales chiar preşedinte al PSD Maieru, câştigând alegerile pentru funcţia de primar.

În ce o priveşte pe Anuţa Motofelea, ca angajată a Centrului Judeţean pentru Cultură ar trebui să se ocupe de cules folclor autentic din judeţul Bistriţa-Năsăud, misiune pentru care este plătită cu bani publici. Dar, la fel ca şi mulţi alţii, îşi dedică mai mult timp cântatului pe la nunţi şi petreceri şi nu are nicio rezervă să interpreteze manele.

Denumit iniţial Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Păstrarea Tradiţiilor Populare, actualul Centrul Judeţean pentru Cultură se ocupa cu descoperirea şi păstrarea în diverite formate, video, audio, tipărituri a folclorului autentic. Acest centru edita revista „Zestrea”, iar artişti precum Valeria Peter Predescu, umblau prin judeţ şi căutau melodii vechi pe care le imprimau ca să nu se piardă.

Odată cu numirea în funcţia de director a lui Nicolae Gălăţan (PSD), centrul şi-a schimbat denumirea, fiind cea actuală.

25 comentarii

 • Sunt singurul care crede că melodia sună mai degrabă a dedicație pentru cel mai cunoscut mustăcios al țării? Am râs copios la vederea videoclipului! Sigur va fi hit :))

 • Versuri adaptate marii topaieli si golaneli politruce. Vai de el folclor cand il ai de partener pe un traseist fost premari pedist RUSINE !Ecologizarea se face greu .Pacat de cantareata !

 • Daaaa Samuila!!! ai dreptate,,,dar cand il vezi pe Vasalica cum isi misca fundul sum joaca…sau danseaza…. doar din gat…. cu se mangaie… este penibilitatea absoluta :)))
  M-am distrat copios… si mi-l si imaginez pe Vasalica cantand pricesne in fata altarului in straie negre si dand din cur ca in videoclip!!!
  Lasand gluma la o parte … de astia avem…. ASA NE AJUTA DUMNEZEU!!!!

 • VASALICA CU MUSTATA
  Ti-ai dat arama pe fata
  Sa poti face huta-huta
  Cu Motofelia Anuta.

  Noi te-am ales de primar
  Nu de popa sau circar
  Noi maierinii falosi
  Te-am votat da nu-i frumos.

  Dar cand vine batraneata
  Mintea nu-i,dar ai musteata
  Eu zic sa lasi primaria
  Pentru Anuta sau Maria

  Decat popa sau primar
  Padurar sau chiar notar
  Mai bine ramai circar
  Cu mustata de birjar.

 • Vaaai!!! Ce penibil! Am crezut că zice ceva și Vasilică că era cantor la biserică dar, nimic. Nu și-o gasit Anuța nici un alt figurat pentru clip? Un fecior cu mustață neagră nu s-o gasit în tot județul? Și-o propus să promoveze amoruri gerontofile? Vai de capul nostru! Poftim cultură bugetară!

 • Despre Anuța Motofelea n-am căderea să mă pronunț, însă Vasile Borș este de-un grotesc penibil. Ar trebui să-l recitim, să-l pricepem pe inegalabilul Ion Creangă: „i se părea că-i un irod din cei frumoși, iară nu cucoș de făcut borș.”

 • Cineva crede că „hitul” este o dedicație pentru Liviu Dragnea. Dimpotrivă, eu spun că-i dedicație pentru Viorica Dăncilă: Vasilica cu mustață. Vreți dovada?

 • Un câștig mare pentru Maieru dl Bors un singur exemplu Dumitru Vasile 0lei fonduri europene si o stat intr-un partid Vasile Borș 14milioane euro fonduri europene ce vorbim

 • Penibil! Nu am rezistat sa vizionez videoclipul pina la capat.
  Se vede ca si domnisoara/doamna este jenata de tot circul asta fals.

 • Văsălică cel mustăcios,
  Nu vede că-i caraghios…
  Sau poate-i doar invidios
  Pe Dragnea cel …utăcios ( cu f în față )
  Ce are gagică tinerică
  Și bascula i-o ridică.
  Așa că al nostru crai,
  Ce are și el parai,
  Ș-o comandat și el gagică
  Ce să-i cânte virilitatea mustăcioarei … n-am găsit altă rimă, deci, ultimul vers e alb, mult mai alb decât borșul cu smântână acră.

 • Poftim cultura!La Centrul pentru cultură(incultura in special muzicala),una sau doua persoane daca mai pastreaza folclorul autentic ,in rest nimeni,incepand cu managerul NC.Solutia este urmatoarea:Sa faca bine sa nu-i mai tina nimeni in spate din banii publici pe cei manelisti!Anuta nu e singura care se preteaza la asa ceva.Ii inteleg trebuie si ei sa traiasca si de acceea sunt obligati de circumstante sa cante orice.Dar nu este obligata cultura sa-i tina in spate.Sunt in judet foarte multi artisti, care pastreaza cantecul nealterat si din pacate aceasta institutie ,care tocmai din titlul pe care-l poarta ar trebui sa-i sprijine ii lasa uitati ,dar in schimb promoveaza ,plateste,plimba prin lume asemenea cantareti pe care nu-i sa-i numim artisti.In ce priveste pe domnul Bors ,ca si primar JOS PALARIA,in rest vedeti bine…

 • A vrut si domnul Bors sa-i inchine cineva un cantec inca din timpul vietii ,asa cum a dorit si Leo de la Parva ,cel care a platit-o pe Alina Pop sa i-l faca.Cred ca-l stiti,nu?(Nu-i ca Leo altu-n Parva lumeeeeeee…)De aceeasi valoare si acel cantec ca si acesta.Domnul Bors a apelat la Anuta Motofelia.Fiecare apeleaza la cine poate ,iar cantaretul/a pe bani canta orice.

 • Nu fiti rai , oamenii se promoveaza cum vor ei . Si-or fi facut calculele sa ajunga hit-ul la sufletul electoratului PSD . Centrul Judetean pentru Cultura are bugete astronomice , Radu Moldovan fiind foarte preocupat de deplasari externe si alte chestiuni . Prin acest Centru s-au alocat 550.000 de lei pentru soprana Angela Gheorghiu dar nu s-au inteles cu impresarul ei la imparteala si a picat faza . Acum cu banii aia se repara acoperisul de la Cinema Dacia , desi e in perioada de garantie si ar fi trebuit sa fie reparat gratuit de catre constructor . In fine , vom vedea ce opinie va avea DNA-ul in toata povestea .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.