Social

Minus 25 de grade la baza Pasului Tihuţa şi minus 20,5 la Bistriţa. 22 de oameni ai străzii, la adăpost

Mercurul a arătat minus 25 de grade în noaptea de marţi spre miercuri în Bistriţa-Năsăud la baza Pasului Tihuţa şi minus 20,5 grade la Bistriţa, 22 de oameni ai străzi petrecându-şi noaptea în Centrul de cazare temporară a persoanelor fără adăpost.

Potrivit Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Bistriţa-Năsăud, minima nopţii, de minus 25 de grade Celsius, a fost înregistrată la baza Pasului Tihuţa. La Bistriţa, s-au înregistrat minus 20,5 grade Celsius, în timp ce la Beclean au fost minus 21,2 grade Celsius. În tot judeţul, temperaturile au oscilat între minus 25 şi minus 18 grade Celsius.

Directorul Direcţiei de servicii sociale din Primăria Bistriţa, Radu Dreptate, a declarat, miercuri, că în Centrul de cazare temporară a persoanelor fără adăpost se află 22 de oameni ai străzi.

« De când a dat gerul, am avut şi zile în care am internat şi câte şapte oameni. Capacitatea centrului este de 30 de locuri, dar, deşi 22 sunt ocupate, în caz de nevoie putem să punem saltele, putem depăşi 30 de locuri. Nu este o problemă”, a declarat Radu Dreptate.

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud le-a cerut, marţi, primarilor din judeţ să aibă pregătit ceai cald şi spaţii de cazare pentru eventualii sinistraţi afectaţi de ger şi zăpezi.

Inspectorul şef al ISU Bistriţa-Năsăud, Constantin Florea, le-a cerut să asigure permanenţă la sediile primăriilor pentru o eficientă comunicare şi să aibă pregătit ceai cald şi spaţii de cazare pentru eventualii sinistraţi.

Judeţul Bistriţa-Năsăud se află sub cod portocaliu de ger până vineri 3 februarie, în această perioadă indicele de răcire IR coborând sub pragul critic de -32 de unităţi.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.