Prejudiciul adus de mere sănătăţii dinţilor este de patru ori mai mare decât cel provocat de băuturile răcoritoare carbogazoase. De asemenea, vinul şi berea blondă cresc riscul deteriorării danturii, a relevat un studiu efectuat în Marea Britanie.
În cadrul studiului menţionat, experţii au fost interesaţi în special de relaţia dintre dieta persoanelor investigate şi erodarea smalţului şi a dentinei dinţilor.
Atunci când o persoană mestecă încet un măr, nivelul ridicat de aciditate al fructului afectează în mod considerabil dinţii.
Unele sortimente de mere, potrivit calculelor oamenilor de ştiinţă, conţin echivalentul a patru linguriţe de zahăr, ceea ce provoacă un nivel crescut de aciditate în gură.
În acest sens, medicii recomandă ca merele să fie consumate împreună cu o felie de caşcaval sau brânză, întrucât calciul neutralizează acidul. De asemenea, ei spun că este binevenit şi un pahar cu apă sau spălatul pe dinţi.
Sursa: Agerpres
Adaugă comentariu