Actualitate Recomandări

”Merită titlul de Cetățean de onoare. Ce vreți mai mult de atât?”

”Pentru că suntem în anul Centenarului și sărbătorim Marea Unire, nume, oameni și întâmplări, mi-a venit așa o idee de a cere pentru un concetățean de-al meu să aibă parte de un semn de mare respect din partea noastră, pentru că merită din plin.

În urmă cu 100 de ani, la 1 decembrie, mii de români mergeau pe jos sau în căruțe sute de kilometri la Alba Iulia la marea adunare națională prin care Transilvania revenea la țara mama. Trăim într-un fel o mică poveste astăzi, când un grup de români au plecat de la Cluj la București pe jos, 450 kilometri, să ceară la rândul lor respectarea statului de drept și a legilor țării. Tocmai de aceea mă văd nevoit să sar în sprijinul bravului nostru bistrițean, maghiarul Antal Francisc, care a fost prezent în acel grup.


L-am cunoscut și mărturisesc că nu am mai văzut un asemenea caracter frumos. Om de aleasă simplitate, modestie și civism, închis doi ani la Gherla în regimul comunist pentru că a încercat să fugă din țară. El este cel care vine de la talpa țării, sănătos la minte și la trup. Am văzut mai multe poze de pe traseul de deplasare, din dreptul localității Predeal, unde ungurul Antal Francisc ține strâns în mână drapelul tricolor al României. Ce vreți mai mult de atât? Sunt mândru și bucuros că un astfel de om trăiește în orașul nostru. Toate agențiile de presă românești și străine au transmis această știre.

Propun pe această cale atât CJ-ului cât și CL-ului să facă demersurile necesare pentru că bravul nostru confrate să fie declarat Cetățean de onoare al județului sau al municipiului pentru civismul de care a dat dovadă. Dacă veți ține cont de acestea și veți hotărî că acest OM merită o astfel de recunoaștere, atunci pot spune că democrația începe să funcționeze la noi în Bistrița și dregătorii care ne conduc nu sunt niște simple unelte de partid.

Ar fi bine, domnilor politicieni, să încercați măcar în anul Centenarului să fiți cât mai aproape de valoarea înaintașilor voștri”,

spune într-o scrisoare deschisă adresată Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și Consiliului Local Bistrița președintele Partidului Verde Bistrița, Marius Bălan.

29 comentarii

 • Ioane te rog scutește-ne de inepțiile tale ce izvorăsc fără sfârșit din curu-ți de aur.
  Ai o idee, ce-i drept ești convins de ea, fixă ce-i drept, dar lasă-ne omule că ne-am săturat de tine și sorosul tău.
  Da voie și altora să aibă dreptul la a gândi și a exprima ce simt.
  Tu nu cred că ai capacitatea să înțelegi sensul și dimensiunea gestului omului respectiv, în anul centenarului.
  Cu alde tine nu se unea joseniul cu mijloceniul bârgăului d-apoi Romania.
  Faptul că te (prea) bagi în seamă ar putea avea legătură cu o anumită consecință a statului prea mult online pe net.
  Mai cată și vezi, da nu pe Soroș.

 • Pe toti care nu au ce face trebuie facuti cetateni de onoare,aveti habar ce inseamna acest titlu??? A facut ceva pt oras si judet? a fost la Bucuresti,pentru ce,si cu ce a venit inapoi.

  • Lasa draga , avem si eroi ai revolutiei cu indemnizatii babane si acum pe posturi bunicele!
   La aia ai fost sa-i intrebi ce au facut?
   Ori la aia nu ai tupeu?

 • E bună asta, într-un județ PSD-ist, în vremurile astea, să avem protestatari decorați. Cum mai dau ochii cu Daddy, domniile lor, domnii Moldovan și Crețu?

  • Ei vedeți, tocmai de aia. Demonstrați că Bistrița nu este Teleorman, că Francisc Antal nu înseamnă Moldovan, că Crețu nu este doar numele unui papagal care îl visează, de o vreme încoace, pe Pelecanus crispus.

 • Dragi comentatorii la articole fiti respectosi. Domnul Balan presedintele judetean al unui partid politic are o propunere.Din pacate cei ce vor trebui sa voteze propunerea dansului sunt pesedistii impotriva carora cel propus a demonstrat si sigur pentru ca a mers pe jos la Bucuresti nu va fi numit cetatean de onoare. Dar de aci si pana a avea reactii ca si a celui intitulat ION GAURA DE .UR este un drum lung .Ioane decat sa scrii prostii mai bine ia 5 pastile de furazolidon de trei ori pe zi in loc de mancare

 • Cum sa nu merite titlul de cetatean de onoare? Nu ati vazut cat de in forma e dupa un drum de 450 km pe jos, iarna? Si a mai stat si a protestat acolo. Dupa ce s-a intors, s-a si prezentat in piata sa protesteze. =)) E cu mult peste orice sportiv pe care l-a dat judetul nostru.

  • Eu propun să-i dați titlul de cetățean de onoare marsinetului Bogdan de la TSD Bistrița, care ne arată încă odată că este în vână, făcând comentarii propesediste foarte pertinente, ce trebuie pesede-răsplătite.

 • Cred ca mai mult decat mataluta nu-si „exibam”-neste nimeni mai dihai frustrarile in public.
  Esti atotstiutor, priceput, intelept, vertical si ai si foarte multe semne de punctuatie, esti „dodoloțul” din buricul pamantului. ((numa un pic sa ma opresc din ras))
  Si esti atat de ascuns in buric pentru ca esti un las nevolnic si dospit in propria frustrare!
  Tu nu esti manipulat, esti doar o masa vascoasa de neputinta sper sa-ti musti limba si sa te otravesti!
  Tu nu meriti sa fi reprezentat de un asa om! Sa fi cat el ar trebui sa te insutesti!

  • La Bistrița asta nu contează nici cât o ceapă degerată. Bistrițenii îi apreciază și votează doar pe papagalii care poartă tricolorul peste buric.

 • Useriu s-a simtit umilit de performanta domnului Antal si va incerca sa ii doboare recordul, dar dupa ce se mai incalzeste vremea. =))

 • Greșit! Această distincție trebuie musai acordată primului schior al orașului, slăvit fie numele SĂU, virgulă, care în aceste zile se află în Tirol cu mașina de servici, pe banii pufarinilor plătitori de taxe și impozite. Noa…ce am vrut să zâc…? Da, după un cincinal lung și istovitor , cu realizări minuscule spre nule , să-l onorăm cum se cuvine pe mult iubitul nostru vătaf cu premii, distincții, marsinete și bineînțeles , un referendum de demitere!

 • Bun.
  În seara asta am să adresez problema dlui Soroș și a etichetei de soroșist, pentru ca dl Ioan Gură de Aur și alți susținători conștienți sau inconștienți al iubitului Partid sau naționalismului autohton , să înțeleagă.
  Soroș e un cuvânt simbolistic- cheie- trigger dezvoltat de către profesioniști în manipulare și dezinformare.
  De cea mai mare clasă.
  Consultanții israelieni ai dlui Dragnea.
  Sugerez un exercițiu dlui Ioan Gură de Aur pe google *consultanți PSD israelieni dl Dragnea*. Iar apoi să citească câteva surse diferite, ca să-și facă propria concluzie.
  Eu până atunci îi ofer un link și îi explic mecanismul manipulării colective.
  http://www.romaniacurata.ro/sorosismul-inventat-in-laborator-de-consilierii-israelieni-ai-lui-dragnea/

  La baza unui asemenea exercițiu de demonizare stau cercetări de psihologie aplicată.
  În lumea umană, există două modele de lidership – conducător .
  Dominant și de prestigiu.
  Dominant este din punct de vedere social mai degrabă un psihopat.
  Capabil să calce pe toți în picioare să ajungă în vârful piramidei sociale, capabil să identifice orice om mai capabil ca și el și consecvent să-l țină într-o izolare totală, ca bineînțeles să nu devină o amenințare la adresa postului său.
  Oamenii se raportează prin frică public, dar îl detestă în modul privat.
  Și ca să ofer un exemplu direct, dl Dragnea intră în această tipologie.
  Liderul (conducătorul) de prestige, se bazează mai degrabă pe o relație de cooperare cu echipa și membrii săi, valorifică grupul, este mai degrabă un coagulant, un exemplu, cei din grup au libertate mai mare de exprimare.

  Veți spune bine, atunci de ce nu avem un Năstase (prestige) din nou în fruntea PSD?
  Cum se face că Dragnea conduce partidul cu mână de fier?
  Cum se face că a identificat pe cei mai competenți ca și el, începând să spunem de la primarul PSD a municipiului Iași, Mihai C. ..europarlamentarii Sorin Moisă, sau Ivan etc…
  și i-a cam eliminat de prin preajma deciziilor..

  Pentru că tot aceleași studii ne dau răspunsul.
  Surprinzător grupul preferă conducătorii dominanți în anumite condiții.
  Condiția ca grupul să fie în relație de confruntare război , sub percepția unui asediu exterior din partea unei entități diferite.
  Dușmanul extern.
  Ori consilierii politici nu au decât să găsească acea *amenințare* să o fluture populației și aceasta va vota cu conducătorul dominant care spune că va adresa problema. Ca să câștige lupta în aceste condiții deja prederminate va promova și pe cei pe care în condiții normale de pace, nu iar promova.
  E un mecanism psihologic.
  Frumusețea maleficului Soroș constă în faptul că israelienii au identificat într-un nume, tare malefice culturale profunde din identitatea românească. Antisemitismul interbelic și antimaghiarismul. Educațional au rămas în conștiința colectivă, sunt promovate pe canale oficiale și mai puțin oficiale, B.O.R etc.
  Soroș pe lângă faptul că e un evreu și controlează lumea(atacul asupra lirei sterline) ba mai mult e și ungur.
  Deci dle, nimic mai malefic pentru omenire ca amenințare existențială.
  Pentru că Ioan Gură de Aur , asemeni multor concetățeni operează cu imagini mentale din copilărie ascunse prin bagajul acela identitar care îl definește.
  Nici măcar , asteroidul care se strecoară prin noaptea cosmică la câteva mil. de km de pământ zilele astea.
  Consultanții, care cred în cifre și bani, mai puțini în conspirații mondiale, etc…au la dispoziția lor baze de date complexe, cu credințele fiecăruia și le adresează diferit.
  Misiunea lor e să identifice ce e comun mai detestat sau iubit de un grup uman pe un anumit teritoriu geografic. De acolo..se joacă strategiile politice.
  Să recapitulez pentru Ioan Gură de Aur:

  -Consilieri israelieni au identificat și creat bau-baul social numit Soroș.
  -Ce merge perfect pe mentalul unei populații prost educate, cu memorie setată pe anumite explicații simplistice ale evoluției istoriei și societății pune botul și se raliază în spatele Politicianului Șef .
  Care deja în război cu americanii, evreii și alții , dar râde la o partidă de tenis cu amicul Ițic de aventurile cu noile amante în timp ce acesta îl sună pe Soroș cât va fi acțiunea X la compania infințată pe baza informațiilor obținute de ministrul Laufer , mici intreprinzători români au idei creative nemaipomenite în programele de Start-Up, dar nema banii necesari sau cadrul instituțional.
  Bun, nu contează că în ora aia cât Dragnea schimbă mingi încă 9 români ca și mine au ales să părăsească țara.
  Se vor descurca ei cumva.
  Ba poate trimite și niște bani pentru bacișurile pe la autoritățile locale.
  La Vita e Bella.

  PS.
  Ioan Gură de Aur, ia rândurile mele cu o doză de fantastic. Proză. SF sau whatever vrei.
  Ba, poate că ar trebui să reflectezi serios când cuvințelul Soroș îți vine pe limbă.
  Puneți o intrebare?
  Cine o fi ăsta?

 • Pesedeii folosesc trei cuvinte :Soros,statul paralel si binomul.Tonul este dat de Codrin ,ceilalti, ca niste papagali ,il repeta pana devine un tic verbal.Oricum sunt cuvinte abstracte ,dar din supusenie ei cred astea fac rau tarii si nu coruptia,mediocritatea si haosul din guvern si parlament.

  • Majoritatea niste semianalfabeti, (psdii) nu au nevoie de multe cuvinte pt mintile lor hranite cu sorici de porc si momeli made in Belina. Asa ca, din cand in cand, „oratorului Codrin” si inca vreo catorva infatuati din „echipa”, noaptea mintii lor le mai fata cate un nou cuvant de care sunt foarte mandri (ii vezi umflati de autosatisfactie si ranjind, pupand urmele maretului conducator)! Asteptam cu interes national lansarea urmatorului „neologism psd”, ca de cele 3 care nu spun nimic unui om cu ceva mai multi neuroni decat „ei” ne-am lamurit si plictisit.

 • Ioane , Ioane nu-i bine ce spui! Fiecare om poate sa aiba propriile convingeri. Faptul ca acest om este convins ca lucrurile nu merg bine nu inseamna ca-i manipulat de nimeni! Eu nu cred nici in Soros nici in statul paralel nici in PSD, PNL si in noci un politician dar sunt de parere ca intr-adevar România merge intr-o directie greșită! Poate toti cei care contestati manifestatiile de protest din tara ar trebui sa deschideti ochii aia si sa vedeti pentru ca ce pierdem azi o sa fie greu de recuperat. Poate te bicuri ca PSD ti-a marit pensia sau salariul si sincer ma bucur pentru tine dar trebuie sa te gandesti si la generatiile cate vin din urma si la ceea ce le lasam lor!

 • Si eu sunt de acord cu Alan Dala!
  Ii drept ca asa zicem, dar ei o inceput primii, noi zicem
  „puie” ei o zis „formularul 600” si cate si mai cate!
  Deci Alan Dala cum ai zis? puie MSD?:-)))

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS