Actualitate

Mesaj de susținere pentru Raed Arafat, de la Bistrița

Peste o sută de medici, asistenți, directori și manageri din sistemul de urgență SMURD și UPU, inclusiv de la Bistrița, au transmis o scrisoare de susținere a lui Raed Arafat, pe fondul discuțiilor despre o posibilă demitere a acestuia, de către Guvern, de la șefia Departamentului pentru Situații de Urgență.

Printre semnatarii scrisorii, Ovidiu Rus – medic șef UPU-SMURD Bistrița (foto), Valentin Habor – asistent șef UPU-SMURD Bistrița, Ciprian Păcurar – asistent șef SAJ Bistrița-Năsăud.

Luna aceasta s-au împlinit 10 de ani de SMURD în Bistrița-Năsăud.

9 comentarii

  • Această solidarizare cu domnul Arafat este de înțeles, doar că evaluarea activității acestuia nu trebuie oprită sub nicio formă. Evaluatorul nu trebuie să cedeze acestei presiuni emoționale, el trebuie să efectueze o radiografie obiectivă a activității acestui domn, iar pe baza sa, să fie dispuse măsurile ce se impun. Da, într-adevăr, îi suntem recunoscători domnului Arafat pentru punerea bazelor și dezvoltarea serviciului de urgență, dar acest lucru nu trebuie să-l facă etern la conducerea acestui serviciu. Dacă va fi demis, indiscutabil, acest fapt nu se va datora creării serviciului, ci din cauza problemelor și deficiențelor prezentate de serviciu, care, după cum se știe, au condus adesea la pierderi de vieți omenești. Să nu uităm cazurile: Apuseni, Constanța, Colectiv, iar lista poate continua. Toate aceste situații au dus la moartea cu zile a unor oameni, iar intervențiile au fost desfășurate sub coordonarea domnului Arafat. Lucrurile se pot îndrepta doar cu ajutorul unor măsuri, nici într-un caz cu pasivitate, nefăcând nimic pentru îmbunătățirea serviciilor furnizate. Cine greșește, în toate situațiile din lume, plătește, așa este normal. Poate, dacă cineva ar fi plătit încă din cazul Apuseni, nu le-am fi avut pe celelalte. L-am apreciat pe domnul Arafat, dar asta nu înseamnă cătrebuie să i se treacă cu vederea orice eșec, fără a răspunde cu poziția, doar că a fost promotorul apariției acestui serviciu medical. Pentru acest lucru, îi mulțumim cu toții, dar trebuie să răspundă pentru carențele majore afișate de serviciu, carențe care au determinat moartea unor persoane, care, în condiții normale de funcționare a serviciului, trebuiau salvate.

    • In cazul ” Apuseni ” nu i se poate reproșa nimic doctorului Arafat fiindcă atunci nu era încă înființat D.S.U. , problema a fost pe partea de localizare care e atribuțiunea Serviciului de Telecomunicații Speciale ( S.T.S. ) . Partea pe care o coordona era de natură medicală si nu de localizare.

  • Felicitari SMURD ! Cei care comenteaza contra nu au fost profesionisti niciodata in nici un domeniu. Felicitari celor care salveaza Viata !

  • De cand s-a infintat SMURD a fost un ghimpe in coasta unora! Imi aduc aminte anul 1993 cand pe străzile Tg-Muresului se auzea sirenele masinilor SMURD (pe atunci denumirea era doar SMUR). Tot personalul care activa in SMUR erau voluntari formati din medici, proaspat absolvenți ai UMF, studenți, elevi si chiar civili asa cum am fost si eu. Regula era simpla: ai venit muncesti cot la cot cu ceilalti! Nu ai voie sa primesti nici un fel de „atentie”! SMUR functiona in cadrul unitatii de pompieri din Tg-Mures unde SMUR a primit tot sprijinul de care avea nevoie. Problemele d-lui Raed Arafat au inceput de atunci cand seful Ambulantei umbla cu tot felul de mizerii ca SMUR sa fie desfintat. Datorită locuitorilor din Tg-Mures nu a reusit sa faca asta pentru simplul motiv ca oamenii si-au dat repede seama ca cei de la SMUR chiar salveaza vieti! Timpul de asteptare al ambulantei SMUR era mult mai mic decat in cazul ambulantei. Mai mult in ambulantele SMUR erau cel putin un medic care participa la interventie in comparatie cu masinile de la serviciul ambulanta dare veneau cel mult cu un asistent medical slab pregatit. Masinile SMUR erau dotate cu tot ce trebuia inclusiv cu defibrilatoare in comparatie cu masinile ambulantei in care era doar o amarata de targa. In majoritatea cazurilor indiferent ca era accident auto sau doar o interventie Raed Arafat era prezent si coordona echipa de interventie. Au trecut atata timp si in continuare vad ca Raed Arafat le sta in gat unora. Dar ma bucur sa vad ca exista oameni care iau atitudine! Felicitari! Nu va lasati! Toti am avut nevoie cel putin o data de SMURD si vei care nu ati avut si va garantez ca intr-o zi o sa aveti nevoie de el!

  • Rabinu ;dupa felul in care te-ai exprimat pe alt articol tu chiar ai nevoie de SMURD 24 din 24 sa iti scoata closetul din cap.!

    • Ce bolborosesti acolo Balane? Ai uitat ce ti-a spus sportivul? Ca esti expirat! Deja de la expiraciune te-ai si imputit Balane! Mars si te culca!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.