Dragi colegi din ţară şi de pretutindeni!
Suntem camarazi într-o armată anonimă, ai cărei eroi n-au parte de onoruri, despre care se aminteşte doar atunci când se caută “acari Păun”, dar care are, zi de zi, o datorie nobilă de îndeplinit: aceea de a face bine, de avea grijă de semenii noştri, de a aduce pace şi linişte unui suflet pustiit, alinare unui trup bolnav, nădejdea vindecării în ochii celui suferind. Nu e uşor de “dus” pe umeri – de femeie de cele mai multe ori – povara unei astfel de misiuni. Dar există o taină a celor care pot: dragostea pentru semeni…
„Dragostea rabdă îndelung; dragostea este plină de bunătate; dragostea nu ştie de pizmă, nu se laudă; nu se trufeşte”.
„Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu pune la socoteală râul”.
„Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr”.
„Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le laudă”. (Sf. Apostol Pavel)
Vă salut cu respect pe voi, colegii mei, care vă faceţi datoria cu dragoste, cinste şi curaj. Şi ştiu că sunteţi mulţi, chiar dacă adesea neştiuţi, nevăzuţi, uneori gratuit blamaţi şi umiliţi… Dar dragostea de semeni nu ştie de trufie, nu se laudă, toate le suferă, toate le crede, toate le rabdă…
La mulţi ani, cu sănătate, putere de muncă şi respectul celor din jur!
Cristina Muşină, preşedinte OAMGMAMR – Filiala Bistriţa-Năsăud
Notă: În fiecare an, la începutul lunii mai, în întreaga lume este celebrată Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali, pentru a marca rolul pe care reprezentanţii acestei profesii îl au în societate.
Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali este sărbătorită din 1965, deşi intenţia acestei celebrări datează încă din 1953, atunci când Dorothy Sutherland, un oficial al Departamentului Sănătăţii şi Educaţiei din Statele Unite i-a propus preşedintelui Eisenhower introducerea Zilei asistentelor. Atunci a primit însă un răspuns negativ, astfel că instituirea acestei zile a fost amânată. La începutul anului 1974, autorităţile internaţionale au ales ziua de 12 mai pentru a serba asistentele medicale, omagiind astfel pe cea care este considerată mama nursingului modern, Florence Nightingale (născută pe 12 mai).
Exsta o carte foarte buna scrisa de dr Gelu Buta intitulata „O Istorie Universala a Nursingului ” La Multi Ani !
La multi ani!