Actualitate

Mesajul președintelui înainte de Paști: Haideți să nu irosim acest efort! Vă rog să faceți acest sacrificiu acum

(VIDEO) Președintele României, Klaus Iohannis, le-a cerut autorităţilor să nu slăbească vigilenţa în aceste zile și le-a recomandat din nou românilor să stea acasă de sărbători:

”Ne confruntăm cu o amenințare globală, care a schimbat brusc și radical existența noastră. Nimeni, nicăieri în lume, nu a fost cu adevărat pregătit pentru a face față cu bine magnitudinii și vitezei cu care se propagă epidemia. Dar, în același timp, niciodată în trecut omenirea nu a fost mai solidară și hotărâtă să iasă învingătoare dintr-o provocare teribilă cum este aceasta. Să privim, așadar, cu multă speranță și încredere către un viitor destul de apropiat, în care ceea ce trăim astăzi cu toții nu va fi altceva decât o pagină de istorie dureroasă, care a schimbat pentru totdeauna umanitatea în bine.

În prezent, numărul deceselor și al îmbolnăvirilor este în creștere la nivel global, iar România, ca și alte țări, are încă în față un val epidemiologic căruia trebuie să-i reziste. Să nu uităm nicio clipă că în spatele statisticilor se află întotdeauna oameni – cu familiile lor, cu problemele și dramele lor.

Solicit tuturor autorităților să nu slăbească niciun moment vigilența! În aceste zile, rămân în vigoare absolut toate restricțiile. Nu ne jucăm cu viața românilor, orice încălcare a regulilor reprezintă un risc major.

România nu se află în etapa de transmitere comunitară extinsă atât datorită efortului autorităților, cât și datorită respectării de către români a distanțării sociale. Am făcut deja foarte multe cu toții pentru a evita un scenariu catastrofal. Haideți să nu irosim acest efort!

Dragii mei, Învierea Domnului este sărbătoarea care reprezintă prilejul îndelung așteptat de a petrece câteva zile în mijlocul familiei. Instinctul nostru, absolut natural și uman, este să ne arătăm iubirea față de cei dragi fiind împreună cu ei. Dar acum, acesta ar fi cel mai rău lucru pe care l-am putea face. Părinții și bunicii noștri se simt mai singuri ca niciodată în aceste zile pentru că nu ne mai au aproape fizic, dar cred că noi avem puterea și știința să-i facem să ne simtă aproape de sufletul lor.

A sta departe de cei la care ținem ne creează un sentiment firesc de neputință, de deznădejde. Dar, în aceste clipe, trebuie să acceptăm că este singura atitudine rațională care ne protejează atât pe noi, cât și pe cei pe care îi iubim.

Vă rog să faceți acest sacrificiu acum, pentru a putea fi împreună, sănătoși, mai târziu! Oricât de dificil ne este acum, am toată încrederea că vom deveni mai puternici după această grea încercare.

Iar motivul pentru care sunt optimist sunteți voi, dragi români! Respectarea unor restricții dureroase, creativitatea celor care ați găsit soluții să vă continuați, chiar și parțial, proiectele, solidaritatea și munca voluntară a celor care sprijiniți spitalele și îi ajutați pe cei care nu se pot descurca singuri în această perioadă sunt tot atâtea confirmări că voi sunteți ce are mai de preț România.

O societate care pune viața mai presus de orice este o societate care are o solidă temelie morală pe care să își ridice un viitor mai bun. Pentru a putea face însă asta cât mai repede, trebuie să rămânem cu toții sănătoși și în siguranță.

Stați acasă de sărbători! Nu mergeți în vizite la prieteni și familie! Paștele este sărbătoarea biruinței vieții. Să trăim acest adevăr în sensul său cel mai profund, salvând viețile celor dragi! Vă doresc sărbători cu sănătate!”.

https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/videos/1567736523385504

2 comentarii

  • Ne confruntăm cu o epidemie fără precedent care se manifestă la scară globală si despre care nimeni nu stie cât va dura. Cert este că după această pandemie nimic nu va mai fi ca inainte. Fostul secretar de stat al SUA, Henry Kissinger afirma într-un editorial publicat în The Wall Street Journal că pandemia de coronavirus va modifica pentru totdeauna ordinea mondială: ”REALITATEA ESTE CĂ LUMEA NU VA MAI FI NICIODATĂ ACEEAŞI DUPĂ CORONAVIRUS. DISPUTELE DESPRE TRECUT ÎN ACEST MOMENT NU FAC DECÂT SĂ ÎNGREUNEZE CEEA CE TREBUIE FĂCUT”. El critică faptul că liderii politici abordează această criză de natură epidemică în principal la nivel naţional, deși efectele coronavirusului nu cunosc graniţe: „CHIAR DACĂ ATACUL ASUPRA SĂNĂTĂŢII OAMENILOR SPERĂM CĂ VA FI TEMPORAR, IMPACTUL NEGATIV STRUCTURAL LA NIVEL POLITIC ŞI ECONOMIC AR PUTEA DURA GENERAŢII. NICIO NAŢIUNE, NICI MĂCAR STATELE UNITE, NU VA PUTEA DEPĂŞI EPIDEMIA PRINTR-UN EFORT STRICT NAŢIONAL. ABORDAREA NECESITĂŢILOR MOMENTULUI TREBUIE DUBLATĂ ÎN FINAL PRINTR-O VIZIUNE ŞI UN PROGRAM DE COLABORARE GLOBALĂ”.

  • S-a stabilit.
    În urma acordului BOR si MAI , in intervalul calendaristic 1-7 mai vom avea varful curbei mortalitatii in Romania. Sper doar sa nu se atinga mia de morti pe zi. Desi birocratia din Ro ar putea functiona ca si cea din China, unde azi aflam ca de fapt numarul mortilor e cu 50% mai ridicat.
    Nu incetez sa repet.
    Plasarea religiei in spatiul privat intim individual( unde desigur esti liber sa crezi ce doresti si sa te manifesti cum vrei dar acceptand ca altii care cred in omuleti verzi sau undeenergetice au acelasi drept ca si tine) fara gesturi institutionale si influente de ordin politic si bugetar, ar fi ajutat de mult la toate nivelurile de evolutie in context.
    Erori care vor costa resursa umana si mai aes generatia celor care au construit Romania postbelica. Dincolo de regim, sa vedem dimensiunea umana si sociala.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS