Recomandări Social

Mica împădurire la Sânmihaiu de Câmpie. Tăşuleasa Social: O dedicăm lui Tibi! Toată-toată!

(FOTO) „Plantarea o dedicăm lui Tibi! Toată-toată! Mai ales că a început cu ninsoare ziua noastră! După plantatul virtual timp de o săptămână, facem treabă bună azi! (…) Felicitări Tibi!!!”, a scris pe Facebook Tăşuleasa Social, sâmbătă, când la Zoreni au fost sădiţi puieţi pe aproape trei hectare.

Tășuleasa Social: ”Cu siguranță împădurirea a fost una dintre cele mai frumoase pe care le-am avut până acum și ne-am bucurat foarte mult că, în ciuda vremii deloc prietenoase, peste 200 de oameni din Iași, București, Sibiu, Oradea, Cluj, Tureac, Bistrița și Sânmihaiu de Câmpie au făcut o treabă minunată și avem cu 1,8 hectare mai multă pădure mică în localitatea Sânmihaiu de Câmpie. Prin schema de plantare a proiectului oferita de ITRSV Cluj pentru locația unde am plantat s-au pus următoarele specii: paltin, frasin și stejar, iar în zona cea mai degradată s-au plantat salcâmi. În scurt timp vom pune și un gard de protecție în jurul acestei mici păduri”.

AICI UN ALBUM FOTO.

„Sunt ţări în care ninge şi plouă şi tot se plantează. Încercăm să facem o pădure, niciodată nu ne opreşte pe noi vremea rea. Pădurea mare o vom planta la toamnă. Anul acesta, în primăvară, vrem să revizuim, vrem să completăm pădurile deja plantate, să avem grijă de ele, comunităţile sunt prea sărace ca să facă acest lucru şi atunci va trebui să facem noi asta. Azi am plantat două hectare de pădure, mica împădurire cum îi spunem noi, făcută la cererea voluntarilor care ne-au solicitat lucrul acesta încă de după Anul Nou. Avem voluntari din Iaşi, 20, din Bucureşti, din Sibiu, din Cluj foarte mulţi, chiar din Franţa. Împădurirea noastră este mai mult decât să punem un copac, e vorba să ne întâlnim, să conştientizăm că avem o problemă cu pădurile, e vorba să îndrăgim pădurea şi atunci ea nu mai are atât de mulţi duşmani. E mai mult decât o împădurire la Tăşuleasa Social şi asta deja se ved. E important să ne întâlnim şi să nu ne fie frică să facem fapte bune fiindcă am ajuns în contextul social în care parcă ne e frică să facem fapte bune”, a spus Alin Uhlmann-Uşeriu, preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social.

Întrebat de ce a ajuns la această concluzie, el a spus: „De obicei, ecologiştii au criticat acţiunile noastre. Aş vrea să văd câţi dintre cei care ne critică vin să vadă ce facem noi. Avem totuşi peste 600.000 de arbori plantaţi şi am fost acum trei săptămâni să vedem cum arată ce am plantat acum trei ani. Arată bine. Comunităţile numai dacă ar fi trebuit să cheltuiască pe ce am plantat noi ar fi fost vorba de aproape 4 milioane de lei. Noi am făcut asta cu voluntari, cu sume mici şi cu o bucurie şi de a face asemenea lucruri cum nu se întâmplă des, iar acest lucru cred că ar trebui să conteze”.

„Deși dimineață ningea și părea că revine iarna, entuziasmul voluntarilor ”Tășuleasa” a făcut ca acțiunea de împădurire să reușească și de această dată, comunitatea din această comună primind astăzi peste 2 ha de perimetru proaspăt plantat. Sper ca oamenii de aici să aibă grijă ca puieții de gorun, frasin și salcâm să se transforme împreună cu cei plantați mai demult în vecinătate într-o viitoare pădure care să acopere dealul până acum golaș și degradat.  Mulțumesc celor care au asigurat condițiile necesare: primar, viceprimar, silvicultori, polițiști, jandarmi, paramedici SMURD. Și bineînțeles, mulțumiri tuturor voluntarilor mici și mari, lui Alin Ușeriu și Asociației Tășuleasa Social, împreună cu care am dedicat această zi celui care ar fi vrut să fie alături de noi, Tibi Ușeriu (probabil că i s-ar fi părut foarte cald astăzi 🙂 )!”, a scris şi prefectul Ovidiu Frenţ pe Facebook. 

3 comentarii

  • A fost odata ca niciodata niste paduri frumoase dar acum nu mai sunt…. Uni planteaza si altii defriseaza. Degeaba se planteaza daca nu se opreste moartea padurilor… vom ajunge sa nu mai avem paduri din cauza statului deficient si a coruptilor…tara e plina de IUDA!!! golani distrug natura de dragul banilor iar romanul este indiferent… noapte buna romania… Mandri ca suntem romani!!! :))

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.