Actualitate

Mica Unire, sărbătorită la CN ”Andrei Mureșanu”

Elevii Colegiului Național „Andrei Mureșanu” au celebrat Unirea din 24 ianuarie 1859 prin câteva manifestări culturale și nu numai. Evenimentul face parte din calendarul activităților educative al CNAM, coordonate de consilierul educativ Crina-Sorina Peter.

Elevii claselor a VII-a A, a VIII-a A și a VIII-a C, ai CNAM au celebrat Mica Unire într-un cadru primitor din incinta CDI. Activitatea a debutat cu vizionarea unui material PPT pus la dispoziție de profesoara de istorie Iulia Bradea, cu privire la Unirea Principatelor. Evenimentul a continuat cu o dramatizare a momentului realizată de elevii clasei a VII-a C cu sprijinul profesoarei de istorie. În distribuție s-au aflat trei personaje celebre: Mihail Kogălniceanu – Cristian Raul Peterlin, Alexandru Ioan Cuza – Mihai Chiş, Doamna Cuza – Andreea Maria Catalano.

În finalul întâlnirii, cei de față au ascultat povestirea „Moș Ion Roată și Unirea” de Ion Creangă, în lectura elevilor Daria Chita, Andreea Sângeorzan, Alexandra Moldovan și Teodor Encean din clasa a VII-a A, coordonați de profesoara de limba română, Aurelia Hîruța. Activitățile au fost prezentate de eleva Lorena Negrușa, din clasa a VIII-a C.

În cinstea Micii Uniri, elevii au îmbrăcat costume naționale și au imortalizat momentul prin fotografii expresive realizate de Daria Mihalachi. Materialele bibliografice au fost puse la dispoziția elevilor de bibliotecara Nicoleta Butuza, a precizat Carmen-Maria Rus, reporter de liceu.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.