Actualitate

Micii electroniști de la Palatul Copiilor Bistrița, în topul unui concurs național

La Constanţa s-a desfășurat a IX-a ediţie a Concursului Naţional ”Electronica – azi”. În cadrul acestei competiții, una dintre cele mai prestigioase din România, aflată în Calendarul Activităţilor Educative 2015 aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, pe parcursul a trei zile de probe și pe trei categorii de vârstă, au concurat de la egal la egal, şi-au valorificat cunoştinţele, aptitudinile şi nu în ultimul rând talentul în domeniul electronici, elevi provenind din peste 25 de judeţe ale României. S-au aliniat la startul concursului nu doar elevi din palate şi cluburi ale elevilor .dar şi din cunoscute unităţi şcolare de profil (colegii tehnice şi licee tehnologice).

Palatul Copiilor Bistriţa a fost reprezentat de un echipaj format din trei elevi, coordonaţi de prof. Dorel Nicoară. Ei au concurat la toate cele trei categorii de probe, dar în acelaşi timp au prezenzat în competiţie, la secţiunea ”Proiecte”, un interesant şi original aparat, realizat pe parcursul anului şcolar. Destinat utilării laboratoarelor şcolare, dar având şi alte interesante aplicaţii, proiectul bistriţean a determinat juriul secţiunii respective să fie unanim de acord, apreciind proiectul și acordând premiul I.

La celelalte categorii de probe (probă teoretică,  realizarea unui montaj propus de organizatori, proiectarea unui cablaj după o schemă electronică dată), elevii echipajului Palatului Copiilor Bistriţa au obţinut rezultate de top. Astfel, elevul Balmoş Ion-Marin a obţinut două locuri I şi o menţiune, elevul Şipoş Dan Mihai a obţinut un loc I și două locuri III, iar elevul Dedean Alin a obţinut un premiu II şi o menţiune. Prin aceste rezultate, în clasamentul general, elevii Şipoş Dan Mihai şi Balmoş Ion-Marin, au reuşit să se situeze astfel în fruntea clasamentului a două din cele trei categorii ale competiţiei naţionale menţionate. De departe, la această ediţie a concursului, echipajul ce a reprezentat județul Bistrița-Năsăud a fost astfel cel mai titrat.

1 electronisti lucru 2 electronisti lucru 3 electronisti cta 4 electronisti cta

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.