Economie

Micii fermieri vor putea să își cumpere tractoare cu bani de la stat

Micii fermieri care nu au mai accesat fonduri europene pot accesa programul ”Un tractor pe fermă”, care va fi lansat luna aceasta de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Suma maximă pe care o pot primi este de 400.000 de euro.

În acest sens sunt alocați 209 milioane de euro, bani rămași neutilizați din cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2014-2020, care ar trebui cheltuițipână la finele lui 2025. Vor avea prioritate acele cereri de finanțare pentru achiziția de utilaje noi cu care se poate lucra terenul. Programul se va lansa la finalul acestei luni.

Pentru fermele mici care au până în 100 de hectare, ajutorul se acordă pentru achiziţia unui tractor cu o capacitate de putere (CP) de 250, iar pentru fermele până în 400 de ha, este posibilă achiziţia unui tractor cu aproximativ 400 CP.

Programul este destinat doar persoanelor juridice, care nu au mai accesat anterior fonduri europene în sectorul agricol. Fermierii vor beneficia de un procent de cofinanțare de 30%, în timp ce sprijinul va fi de 70%.

Potrivit Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bistrița-Năsăud, în județ sunt înmatriculate 360 de tractoare.

Etichete

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS