Actualitate

Mieii se vând deja online cu preţuri între 11 şi 22 de lei kg. Cum motivează ciobanii scumpirea

Ciobanii din judeţ anunţă că vând mieii cu preţuri între 11 lei kilogramul (viu) şi 22 de lei kilogramul tăiat. Vestea proastă este că deja mieii sunt foarte mari, având peste 13 kilograme, iar până de Paşti vor mai creşte şi vor semăna mai degrabă cu oile.

Anul trecut, înainte de Paşte, mieii costau 10 lei kilogramul în viu. Acum, s-au scumpit cu cel puţin un leu.

Un cioban din Şieu a scos la vânzare, pe un site, 50 de miei. El spune că aceştia au între 13 şi 20 de kilograme şi că cere  13 lei pentru kilogramul de miel viu şi 22 de lei pentru kilogramul de miel tăiat.

Un crescător de la Beclean anunţă că el vinde mieii de Paşte cu 12 lei kilogramul, el oferindu-se chiar să sacrifice mieii gratuit. Tot cu 12 lei/kg viu se vând şi iezii, oferta venind din partea unui cioban din Teaca.

Un bistriţean vinde mieii cu 11 lei kilogramul dacă au sub 18 kilograme şi cu 12 lei kilogramul dacă au peste. El spune că mieii sunt crescuţi natural şi pot fi sacrificaţi chiar de el. De asemenea, omul îşi mai oferă serviciile pentru a-i transporta în judeţ în cazul în care clienţii nu sunt din oraş.

Un alt cioban, de data aceasta din Podirei, pratică preţuri ceva mai piperate. El vrea 15 lei/kilogramul de miel viu, menţionând că are „miei ecologici” care cântăresc între 15 şi 20 de kg. Alt cioban din Rodna vrea nici mai mult nici mai puţin de 16 lei/ kilogram cu menţiunea că sunt „de calitate superioară”.

Şi mai scump vrea să vândă un proprietar din Bistriţa. El cere 17 lei pentru kilogramul de miel viu motivând că provin de la „oi ţurcane date la berbeci merinos de carne”. În opinia lui, la fel de mult ar conta şi faptul că sunti „crescuţi natural cu lucernă şi păsat”.

Paştele ortodox se va sărbători în data de 5 mai. În perioada 1-4 mai, vom putea cumpăra miei şi din piaţa de pe strada Tărpiului.

5 comentarii

    • Are ca toate promisiunile USL s-au transformat in exact opusul: ni s-a promis preturi mai mici la mancare, dimpotriva, toate au crescut, ni s-au promis locuri de munca, dimpotriva, a crescut somajul, ni s-a promis un trai mai bun, dimpotriva, traim mai rau decat anul trecut, ni s-a promis liniste si dreptate pana la capat, dimpotriva, zilnic se mananca intre ei si se gandesc doar la functiile, relatiile si banii lor. Asta are s…. cu mielul de paste!

  • normal ca s-au scumpit, doar s-a introdus impozit pe venit si la micii fermieri care au peste 20 oi. Nu m-ar mira ca in curand sa puna si biserica o taxa pe mielul vandul de Paste, ca nu prea mai au bani de terminat miile de piramide pe care le ridica..

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.