”Scorul obţinut de Partidul Naţional Liberal la alegerile locale desfăşurate în data de 5 iunie 2016 ne arată faptul că este impetuos necesar ca PNL să intre într-un amplu proces de reformare care să pornească de la nivel naţional. Procentul de 31,93 % (procent la care au contribuit mai ales organizaţiile din Ardeal cu primarii de oraşe mari care şi-au păstrat mandatele) obţinut la votul politic pentru consiliile judeţene ne arată la prima vedere un rezultat bun pentru partid, dar să nu ne îmbătăm cu apă rece, PSD având singur sau în alianţă cu ALDE şi UNPR majoritatea în 27 de judeţe, unde îşi pot impune cu ușurinţă preşedintele la Consiliul Judeţean şi pot gestiona, fără probleme din partea opoziţiei, guvernarea locală în următorii 4 ani”, spune Mihai Sărmășan, consilier municipal PNL în mandatul trecut.
El menționează că rezultatul obținut de PNL la Bistrița trebuie să dea de gândit: ”Dacă luăm în calcul şi cele 1.677 de mandate de primari obţinute de PSD, cu 596 mandate mai multe ca şi PNL, putem spune că rezultatul pe ţară nu e chiar cel aşteptat înaintea desfăşurării scrutinului, ca să nu mai vorbim de eşecul obţinut de PNL în municipiul Bucureşti. La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, scorul politic de aproape 24% este mult sub aşteptări, iar pentru prima dată după mulți ani organizaţia judeţeană, fie că vorbim de fostul PDL sau fostul PNL, se află la procente bune distanţă de scorul partidului de la nivel naţional. În ceea ce priveşte rezultatul de pe municipiul Bistriţa, acesta este unul care trebuie sa ne dea de gândit tuturor celor care am făcut parte din echipa care am desfăşurat campania electorală în oraş. Cauzele pot fi multiple, de la “dezertările” din partid ale unor foşti colegi care au candidat în nume personal sau în numele altor partide, până la alte probleme ce au ţinut de organizarea şi strategia de campanie adresată electoratului de dreapta”.
”Toate aceste lucruri care au determinat obţinerea de rezultate slabe atât la nivel naţional, judeţean şi local trebuie să îi facă pe liderii noştrii să reflecteze şi să pornească o serie de măsuri care să ducă în toamnă la obţinerea de rezultate mult mai bune la alegerile parlamentare decât acum la alegerile locale, altfel PSD şi aliaţii săi o să domine România prin guvernare naţională şi locală”, mai spune Mihai Sărmășan.
PNL a obținut cinci mandate de consilier municipal. Mihai Sărmășan a fost al 9-lea pe listă.
Poate ar trebui sa-l intrebi Mihai pe seful tau, copresedintele Tuta pe unde a bantuit toata campania electorala?Si sa-i mai intrebi pe colegii tai cati au votat urmand exemplul lui Tuta? Mesaje? Campania asta nu s-a castigat cu mesaje.
La 33 % participare s-a castigat cu mobilizare. Ce sa mobilizeze fostul PDL ca nu mai are structuri? la fel de adevarat ca nici PNL aflat de mult in boema cu Dobra si apoi cu Hangan nu mai avea structuri.Daca nu era Dolha nu aveati nici rezultatul asta. Sa fim seriosi.
da ma baieti, tuta e de vina ca dolha e penibil si a scos 18 la suta :))
Da ma baieti, ca partidele nu-s doar un presedinte si inca vreo 10. Daca sunteti partid mare atunci sunteti si la munca si nu doar la critici.Nu-l lasati singur pe candidat doar sa-si franga gatul ca sa-l puteti aduce pe Tuta sau Turc/. Oricum oricare dintre ei ar fi fost scorul era intr-o cifra, nu in doua. Asa ca mai taceti
D-nul Tuta nu a candidat, la aceste alegeri …
Asa ,si asta scuza neimplicarea lui.Dar noi fraieri care am muncit pt el cand a candidat si am facut-o crezand in doctrina partidului si in el Am fost ok atunci pt dumnealui?Mare destept esti „comentatorule”
Poi bine ca te-ai desteptat Mariane si ai vazut ca ai fost fraier ! 🙂 Sa stii ca fraierii nu mor niciodata doar se schimba ! …si cati or mai fii ca tine… 🙂
Domnul Tuta era co-presedinte la municipiu. Si nu stim sa-si fi dat demisia. A stat si s-a uitat . Atata tot. Dolha ar fi putut sa-l revoce, dar n-a facut-o. L-a pastrat, asteptand probabil ca omul sa miste ceva. Non combat pe toata linia. Asa ca Mihai, mai incet..sau sugereaza-i lui Tuta sa fie barbat macar acum
Da ce treaba are Mihai cu d-l Tuta? Sunt convins ca Mihai a pus umarul in campanie. In rest, fiecare raspunde pentru faptele lui.
Poate pana la urma isi va da seama si d-l Dolha ca exista cazuri cand trebuie sa fie mai ferm.
Ei na, nu e chiar asa. Dnul Tuta viseaza la Parlamentul Romaniei. Pozitii mai „inalte”. Dupa cum ati vazut si in CJ, PSD incepe sa faca rocada oamenilor cu sanse la Parlament. Acestia si-au facut treaba au castigat locuri in CJ, acum sunt inlocuiti de altii „No name”. Urmand sa fie pregatiti pentru „Camera”. Mare curvie si politica asta!!!!
E și un aspect pozitiv aici: nu o să mai vedem in sala de consiliu local un consilier care arata de parca ar merge la ședințe direct din bar sau de la cumparaturi din piața „de la rusi”
Nui nimi ca vin eu (Spiry) am sa ma impic mai mut data viitore sa va ce mai aveti de comentat ;)) habar naveti nici nu va intereseaza, cu toti va dati armasari i sunteti niste ponei, masoneria va ia mintile PSD…
imi merge greu tatatura :))) scuati gramatica…dar va dati voi sema nu??
Bai Dorele Zgarie Branza daca si tu sti ce inseamna sa fi consilier eu nu-s getodac.
Reformă da, dar să nu se schimbe nimic. Cam asta spune acest domn, fără să se simtă nimic din liberalul ascuns în sufletul lui, vrea reforma la vârf, așa ca pe el să nu îl afecteze. El va fi pentru ce propun șefii și poate așa va prinde un mandat pe ici pe colo.