Actualitate

Mii de oameni s-au adunat și anul acesta la Târgul Mare al Chiochișului

Mii de oameni au venit și în acest an la Târgul Mare al Chiochișului, un eveniment de referință pentru gospodarii de pe Valea Meleșului, organizat în mod tradițional, la început de toamnă, de administrația locală. Printre invitații primarului Vasile Silași s-au numărat artiști de renume ai județului, dar și primarul din Sălciua, județul Alba.

Târgul Mare al Chiochișului a început sâmbătă seara cu un eveniment dedicat tinerilor pentru care au cântat DJ Sergio și MC Sebi. Duminică, începând cu ora 10.00, personaje din lumea Disney i-au bucurat pe cei mici, iar apoi au urcat pe scena în aer liber Domnica Dologa, Mirela Petruș, Anuța Motofelea, Ioachim Spân, Anamaria Marti, Veronica Bălan, acompaniați de Ansamblul ”Dor Românesc” al Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, dirijat de Horațiu Cigu, Iuliu Ciorbă, Rebeka Pop, Daria Gherman, Florin Pop, Alesia Pop, Olivia Pintea și Alexandru Pop, dansatorii coordonați de coregraful Adrian Pașcu.

Gazda evenimentului, primarul Vasile Silași le-a mulțumit pentru prezență și prestație artiștilor, dar și primarului din Sălciua care l-a onorat cu prezența.

”Și comuna noastră are un târg la fel de vechi ca și al dumneavoastră, a împlinit 115 ani. În 1908, un grup de șase sălciuani s-a deplasat până la Budapesta, au dus o desagă de bani la Imperiul Austro-Ungar pentru a li se aproba organizarea târgului în comuna Sălciua. Și acolo se adună fermierii, comercianții, se valorifică produsele locale. Își comercializează animalele pe care le cresc în gospodării și își cumpără ce mai au nevoie pentru casă. Îi mulțumesc mult domnului primar pentru invitație. Am aflat că există aici o comunitate mare de moți, venită din vârful muntelui și s-a așezat aici. Cred că sunt oameni harnici, ca și băștinașii”, a spus Vasile Lombrea, primarul din Sălciua, județul Alba.

De pe scenă, Vasile Silași și-a exprimat regretul că nici la această ediție a sărbătorii nu s-a putut ajunge la Chiochiș pe un drum modernizat, reamintind că acesta este un drum județean aflat în administrarea Consiliului Județean și nu a Primăriei Chiochiș.

”Se spune că, de la înălțimea unui om, orizontul apare undeva la 5 km. Dacă m-aș urca pe cea mai înaltă clădire din lume, orizontul ar fi undeva la peste 100 de km. Oare ce e orizontul? Ne uităm și vedem o linie care desparte cerul de pământ sau care unește cerul cu pământul. Astăzi cred că această linie unește cerul cu pământul și ne-a unit pe toți în acest minunat târg. Vă mulțumesc tuturor celor care ați venit astăzi din și în comuna Chiochiș pentru a fi alături de noi în această sărbătoare. Sunt mândru că reușesc an de an să adun atâta lume, să unesc atâția oameni de valoare care cântă pe această scenă, care organizează acest târg sau care vin să se bucure și să se întâlnească ca fii ai comunei sau ca prieteni ai noștri”, a spus Vasile Silași, care le-a mulțumit pentru implicare viceprimarului și consilierilor locali.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.