Actualitate

Cultură de canabis, descoperită în județ. Două persoane, arestate

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, au efectuat trei percheziții domiciliare într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului.

În cadrul perchezițiilor, a fost descoprită o cultură outdoor de canabis, înființată în scopul comercializării și consumului propriu, în extravilanul unei comune din județul Bistrița-Năsăud, informează Poliția și DIICOT, fără a da numele localității.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea a două persoane bănuite (membri ai aceleași familii), față de care judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile.

În cauză s-a reținut că, pe parcursul anului 2023, unul dintre inculpați a înființat o cultură de canabis, în scopul comercializării și consumului propriu. Cultura outdoor a fost întreținută împreună cu cel de-al doilea inculpat, care a recoltat plantele și a disimulat fragmentele vegetale în spațiul de depozitare al lemnelor pentru foc.

5 comentarii

 • Cand eram copil asemenea culturi erau in fiecare sat , in general pe langa lanurile de porumb si fasole , pentru a le proteja . Nu le mancau nici vacile , nici oile. Se foloseau in „econpmia sustenabila” a satului transilvanean pentru a se confectiona funii si biciuri.Plantele se numeau handuri sau halduri in functie de zona folclorica. E adevarat ca atunci cand nu puteam „suti” niscaiva tigari de la parintii nostri , care jucau carti (pe tigari) , ne mai impleteam si noi cate-o tigara de „foi” umpluta cu frunze uscate de handuri , eventual combinate cu alte frunze , dupa cate-mi amintesc cred ca erau de floarea soarelui. Asadar , s-ar zice ca ne drogam …

  41
  3
  • Stresații debusolați și depresivii de azi, cred că văd viața roz după un giont.citeam undeva că băiatul ăla de la mare se dr_ga apoi SE URCA pe Acoperiș și PLÂNGEA! Ce triste vremuri..ce..tineri triști! Se drugheazs DE Durere cred!de supărare.
   ––
   Altă dată, cu un suc prost, o cafea și niște „Naționale” sau „Bucegi de foi proaste, se încingea petrecerea și era veselie mare.
   Puteți să-ne spuneți ,”moși” și tataie,dar generația mea știam să petrecem frumos și să trecem prin zidul gri ccomunist fara Depresie !!!!
   „Ce-i mai frumos si cu folos
   Ce mie mi-e mai drag pe lume
   E omenesc tot ce-mi doresc
   Si ca s-o spun nu mi-e rusine
   Sa stiti ca eu nu-s derbedeu!
   Iubesc ce vrea sufletul meu,

   „Tigara, cafeaua,
   Gagica si maneaua,
   Muierea si berea
   Pe toate le iubesc
   Tigara, cafeaua
   Pan’ n-oi pati beleaua!!…..
   Petrec, beau si iubesc
   Ca-mi place sa traiesc!” Hei!
   Ce altceva ar mai putea
   La –omul trist –sa-i faca bine
   Ca o tigara si o cafea
   Si-o fată dulce langa tine”.
   ––
   P.s.”Azur ” a fost o formație de muzică rock din România, înființată în 1969 la Ploiești.;
   https://www.paroles-musique.com/eng/Azur-Tigarea-Cafeaua-lyrics,p6739294
   –-
   ☕💙 „Azur-Tigara si cafeaua” pe YouTube
   https://youtu.be/btb22Jsf05w?si=Ja6TM6V6bQUHKXl_

 • Nu pot să cred cu ce se laudă „autoritățile”! Au capturat 5-6 fire de canabis, SE LAUDĂ CU O MĂRGICĂ. Asta în timp ce drogurile cu adevărat de mare risc (oxicodonă și fentanil) se pot cumpăra la intrările liceelor. Dacă cea mai potentă instituție represivă din România, SRI-ul, se uită în altă parte când vine vorba de traficul de droguri, nu cumva sunt implicați și ei în acest trafic? Nu de alta dar traficul de droguri a devenit mult prea bine organizat și culmea sunt depistați numai drogații și niciodată traficanții.

  52
  2
 • In unele țări vânzarea canabisului este legală.
  in alte țări consumul si posesia canabisului in cantități mici este legal, doar comercializarea este ilegală.
  In alte tari, politicienii se gândesc să legalizeze vânzarea si consumul de canabis.
  Partidele liberale spun că fiecare e LIBER sa facă ce vrea cu viața lui; vrei sa fumezi, sa bei, sa te droghezi, sa te sinucizi e la liberă ta alegere. Vrei sa mănânci mâncare nesănătoasă, cu grăsimi, zahăr etc. tu hotărăști, nu are nimeni dreptul sa-ți spună cum sa-ți trăiești viața.
  Partidele de extrema stânga, de anarhiști si activiști extremiști de mediu care întrerup Maratonul Berlinului si Turul Spaniei la ciclism sunt pentru legalizarea canabisului.

  Eu sunt mai conservator, și cred că legislația nu trebuie schimbată, dar uitându-mă la poze, cu 7-10 fire de plantă. Auzi la ei “ cultură de canabis”
  Asta e cultură?
  Si daca el zice că e pentru consum propriu, ce treaba are poliția ……
  Lasă-l pe om să-si trăiască viața cum vrea.

  Azi mâine o sa hotărască cineva , că nu avem voie să mancam carne de vita, si ne bagă la închisoare, daca tăiem un vițel in ograda proprie.
  Si nici țuică nu mai avem voie să facem, pentru consum propriu, la cazanul din sat, pentru câ cineva la București sau la Bruxelles hotărăște cum să ne trăim noi viața.
  In unele tari Noua Zeelanda, vor sa interzică vânzarea de tutun tuturor celor care s-au născuți după 2009 !!!
  Accize pe zahăr, pe margarina, etc
  Fiecare e liber să-si trăiască viața cum vrea.
  Atenție mare, marxismul se întoarce!
  Dar noi, ăștia din estul Europei, care am apucat acele vremuri suntem imuni la el!
  Problema e ca bătrânii trec la cele veșnice, si vine din urma o generație care nu a prins acele vremuri, (cei sub 40 de ani) si se lasă pacăliți de utopiile răspândite in lumea Anglo-Saxona ( USA si coloniile Marii Britanii, vorbitoare de limba engleză ( Canada, Noua Zeelanda, Australia), țări fără istorie, formate din emigranți.
  Nu merge in tari seculare, fără imigranți (maghiarii si țiganii nu sunt imigranți) sunt aici de secole.
  Sa-si vadă de modelul lor acolo la ei in Canada, și sa nu exporte Revoluția Culturală in Europa.

  24
  11
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.