Recomandări Social

Mijloc de decembrie cu trei anotimpuri. Cum va fi vremea în zilele viitoare

(FOTO) Temperaturile din acest mijloc de decembrie sunt nefirești pentru această perioadă a anului, iar cei care și-au petrecut sfârșitul de săptămână în natură au putut suprinde imagini interesante din care e greu de înțeles în ce anotimp suntem. Este și cazul lui Albert Gavrilă.

https://www.facebook.com/albert.gavrila/posts/2667889363293954

Dr. Doina Petri, o împătimită a drumețiilor pe munte, a postat pe Facebook câteva fotografii interesante dintr-o drumeție prin Munții Rodnei unde a întâlnit peisaje din trei anotimpuri.

https://www.facebook.com/petri.doina/posts/2754439584578339

Meteorologii anunţă o anomalie termică în România, după ce pe teritoriul ţării noastre a intrat o masă de aer cald venită din nordul Africii.

Potrivit specialiştilor ANM, în ţara noastră se produce un fenomen meteorologic denumit inversiune termică. Mai precis, o masă de aer cald care pătrunde în România nu reuşeşte să dizloce masa de aer rece şi rămâne undeva în zonele mai înalte. Astfel, săptămâna viitoare la deal şi munte se vor înregistra 15…16 grade Celsius. Pentru că va fi ceaţă, în zonele joase această masă de aer cald nu va fi resimţită. Valorile termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată la munte. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo 23 – 30 decembrie 2019: Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sudice și apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

Vremea 30 decembrie 2019 – 6 ianuarie 2020: Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru aceeastă săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toată țara, potrivit ANM.

Prognoza meteo 6 – 13 ianuarie 2020: Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână, în toate regiunile.

Sursa foto principal: Facebook Doina Petri

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.