(FOTO) Construcția noului magazin Lidl de pe strada Andrei Mureșanu a început în ritm alert.
Terenul pe care este ridicat are 13.024 mp și, pe lângă construcția propriu-zisă, vor fi amenajate locuri de parcare, căi de acces, spații pentru panouri publicitare și spații verzi. Noul magazin se va întinde pe o suprafață de 2221 mp (cu circa 500 de mp mai mulți decât cel de la Sala Polivalentă) și va împărți o parcare cu 180 de locuri cu un alt corp comercial ce se va întinde pe 1840 de mp, conform UCT Media.
Accesul către miniparcul de retail se va se va putea face atât de pe străzile Andrei Mureșanu, cât și Colibiței.
Lidl a deschis magazinul de pe Calea Moldovei în 16 ianuarie 2012, după ce îl deschisese deja pe cel din zona Sălii Polivalente.
Povestea Lidl a început în localitatea Neckarsulm din Baden-Württemberg, din Germania. Piatra de temelie pentru expansiunea internațională Lidl a fost așezată în anii 1930, odată cu înființarea unei firme ce comercializa produse alimentare în regim en gros.
După doar 15 ani existau în Germania peste 450 magazine. La sfârșitul anilor 1980, Lidl s-a extins și în alte țări. În prezent, Lidl are rețele în 32 țări, operează în 29 țări aproximativ 10.800 magazine – și continuă să crească. Din 2017 și 2018, Lidl a deschis filiale și în SUA și în Serbia.
În România, Lidl are peste 270 de magazine și 8.000 de angajați.
Asta-i frate roman ! Traiasca papa din IMPORT. Primaria in vremurile trecute a pierdut sansa de a cumpara acest teren unde se putea amenaja in liniste al doilea Parc Municipal aferent zonelor de blocuri dar si a caselor multe aflate dincolo de calea ferata. Sau se putea executa cea mai mare parcare etajata din oras cu spatii comerciale pe margini pentru romani nu pt. nemti. Astfel odata cu un nou Super Market s-a pus in cap definitiv interesul micilor comercianti din Piata Decebal si micile magazine din cartierul Decebal, A. Muresanu. Ce folos de cele180 de locuri de parcare temporare cand pesedeul desfinteaza 2.500 locuri de-a lungul asa zisei Linii Verzi. Si aici sunt puse in cap afacerile bistritenilor de=a lungul traseului, sa nu mai vorbim si de copacii care zboara in urma santierului.Proasta alegere si mostenire.
De ce sa faca al doilea parc?
Sa se gaseasca un nenorocit de primar sa faca o cusca in care sa bage papagali pe post de consilieri sa ne uitam la ei ca la maimute?
Este un lucru foarte bun că au acces pentru clienți și din strada Colibiței așa sar mai împărți traficul auto. Și Sel Grosului de pe Moldovei ar trebui să-și facă o bretea auto prin spate pănă la linie și mai departe până în strada Colibiței.
Al doilea parc este foarte necesar. Priveste numai ce se intampla vara sambata si Duminica , cand nu mai gasesti o banca libera , este foarte aglomerat parcul . Pe timp de Pandemie , si stai ca mai vin si altele , este numai inceputul, perimetrele VERZI sunt ca aerul de necesare . Incalzirea globala si modificarile drastice vor aduce noi virusi cu mutante periculoase. De la marea ingramadeala de pe partii, terase, cumparaturi, mijloace de transport in comun, aeroporturi, gari, restaurante etc. acolo este sursa de infectare. Si atunci nu este cel mai bine sa te afli intr-un PARC ? In aer liber pe o bancuta intre copacii care retin noxele si praful. Este o mare batalie in lume si cine nu va intretine nu va crea coridoare VERZI nu le va multiplica , va avea o mare problema.Bistrita este sufocata deja de rable si desigur si masini tari.Alaturi de multitudinea de tevi de la centralele pe gaz de la fiecare apartament de bloc sau casa + miile de masini poluarea este asigurata pe termen foarte indelungat. Eu am o sansa norocoasa ca am parcul meu la tara creat de mine din anii 90 si unde ma refugiez urgent, insa cei care nu detin asa ceva , viitorii copii ai Bistritei vor avea mari dificultati cu sanatatea. Nu e bine deloc ce vine .Am date inspaimantatoare pe care le-am citit si vizualizat pe diferite canale de stiri .
Sa nu uite comentacii ca la nivel de UE comisiile care cerceteaza calitatea produselor care vin din UE au stabilit clar un dublu standard. Unul slab calitativ pregatite special pentru ESTUL Europei de unde facem parte si noi. Un cafei , o ciocolata, o conserva o nuttela la borcan are un standard net inferior fata de rafturile occidentale. Suntem prostii Europei impreuna cu bulgarii, moldovenii, sarbii. Pofta buna si spor la cumparaturi !Tara SECOND- HAND si culmea ne mai si bucuram si ne frecam mainile de fericiti.
poi domnule balan, de ce sa nu fie dublu standard in europa?
te crezi la nivelul europenilor?
ne meritam standardul!
acolo suntem!
AIA SUNTEM!
exemplul cel mai bun sunt salariile si pensiile speiale din romania!
vrei alt exemplu?
Da mai Kolonelu lui peste prajit. Te-am ascultat si pe tine si ti-am facut fisa de BOU .
Și acum tov. Bălan mai face… fișe. După 30 de ani.
Padure, banci, poteci de asta avem nevoie in oras.
Uitati-va cate spatii verzi gasesti in Cluj si locuri unde te poti plimba, in Bistrita e jale
JOHN. Nici dracu nu are treaba cu banii tai ce faci cu ei si ce cumperi. Din partea mea poti sa iti cumperi pana si locul de veci dincolo, de la MULTINATIONALE.
JEAN, dragul meu. Joi si vineri am mers pe jos cu amicul meu activist CRISTIAN TETCU si pe o parte si pe alta pe intregul traseu al liniei verzi numarand copacii si cu filmare directa de traseu pe toata lungimea de la Spitalul Jud. pana la Kaufland. Greu a fost dar nu imposibil si avem 634 de copaci. Mai avem de parcurs str. Libertatii si va dam totalul general. Vom avea intalniri cu domnul Primar pt. ca ne-a cuprins groaza marcajelor pe unde trece linia verde si pista de biciclete. Dupa marcaje trebuie sa dispara peste 350-400 copaci si peste 2.500 locuri de parcare in dreptul magazinelor si nu numai . Ei ce ziceti voi ?
si cand va legati cu lanturile de copac si va inchideti in lacate?
ma ofer sa va aduc apa…..daca nu ploua!
Partea buna. Apar 180 de locuri de parcare.
Uneori….multinaționale funcționează că stat în stat. Magazinele patronilor noștri nu se pot pune cu ei. Când o să-i falimenteze pe ai noștri cu prețuri de dumping o să pună ce preț vor ei. Atunci aștept comentarii de la cei care îi laudă pe „investitorii străini” și îi hulesc pe cei autohtoni. Multinaționalele funcționează pe principiul vaselor comunicante. Deci dacă într-o parte nu funcționează la maxim cel puțin înlătură concurența ajutându-se de finanțare de la puncte de lucru din alte părți ale lumi. Producția autohtonă au distrus-o, resursele și materia primă autohtonă au acaparato, urmează să ne monitorizeze ce și cât cumpărăm. Datorita externă a României în februarie 2021 era de 125,4 miliarde de euro la o populație de 19,41milioane în 2019 este o datorie de aprox 6460,58 euro /locuitor. Plus valoare la buget este în principal din producție-export(așa ar trebuii, nu din export materie primă). Cu cât datoria este mai mare cu atât nivelul de trai scade(cel puțin la un moment dat când nu mai avem ce da). Taxele o să fie tot mai mari pentru a plăti dobânzile la împrumuturi. Trebuie să ajungem așa încât să nu putem plătii datoria ci numai dobânda. Deci nu sprijiniți autohtonii și….
IOAN. Nu sunt prietenii mei. Eu am cativa PRIETENI numarati pe degete si sunt toti din vremea mea adevarati bistriteni. Statutul de PRIETEN inseamna foarte mult, mai mult decat un frate. Este un cuvant pretentios. Cei de la PNL imi sunt doar cunostinte. Nu confundati nuantele. Cu mine nu e prieten primul intalnit la colt de strada. Trebuie sa-l trec prin niste filtre sa merite sa imi dau eu sufletul pt. el.