Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat primele 43 de creșe, în cazul cărora poate fi inițiată procedura de achiziție publică, anunță ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, potrivit unui comunicat al instituției. Printre ele se numără și o creșă care va fi construită la Bistrița.
Este vorba de cea care se va ridica în cartierul Subcetate și pentru care municipalitatea a aprobat predarea amplasamentului către CNI: proiect tip ”Construire creșă mică” în cartierul Subcetate pe 1.244 mp, valoarea investiției fiind de 12.249.269,78 lei. Durata estimată pentru realizare este 14 luni. În noua clădire vor funcționa patru grupe, cu un total de 40 de locuri.
Ordinul de ministru aprobă investițiile, astfel că poate fi demarată procedura de achiziție publică pentru identificarea constructorilor și, în primăvară, când vremea va permite, pot începe primele construcții, a arătat ministrul.
Cseke Attila a precizat că „termenul pentru depunerea cererilor și a documentației justificative a fost prelungit cu 30 de zile, pentru a permite construcția unor creșe noi, moderne, și în municipiile unde administrația publică locală nu a depus cerere în acest sens sau nu a completat documentația necesară”.
Creșele noi sunt moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile, precum panourile fotovoltaice. Clădirile vor avea săli de joacă, dormitoare, bucătărie și spălătorie proprie, o sală pentru festivități, un cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber.
Primele 43 de creșe noi vor fi construite în următoarele localități: Aiud, Alba-Iulia, Alexandria, Beiuș, Bistrița, Brăila, Botoșani (două creșe), Calafat, Caracal, Caransebeș, Călărași (două creșe), Câmpina, Câmpulung Moldovenesc, Dorohoi, Drobeta-Turnu Severin (două creșe), Fălticeni, Gherla, Huși, Lugoj, Marghita, Mediaș, Moreni, Motru, Oltenița, Oradea, Petroșani, Pitești (două creșe), Ploiești, Reșița, Salonta, Săcele, Slatina, Sighetu Marmației, Suceava, Tecuci, Târgu-Secuiesc, Târnăveni, Turda și sectorul 2 din Capitală.
Finanțarea construcției creșelor este asigurată, în proporție de 100%, de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
Felicitari turc!
cum face Turc sa se misca asa bine? Hai, injurati-ma!
apar proiectele dupa un an, e bine ca la Cretu nu s-a vazut nimic dupa 12………
Ma bucur enorm sa vad in plansa si sper ca si in realitate ca tot perimetrul este flancat de arbori.
Iata ca ce cerem noi ecologistii de ani de zile incepe sa fie inteles si sa prinda contur.
Nu se mai poate o clipa trai fara VERDE cat vezi cu ochii. Un nou concept vine tare din urma. GRADINILE URBANE si PADURILE URBANE.
Tu vezi niște boscheți blurati în plasa!
Ce arbori sunt????
Cum, pai daca e semnata de ungur sunt sigur ceva interese autonomiste la mijloc! Sa vina Dom’ Tanasa sa sape sa vada, sa deschida proces penal oarecum. Nu putem lasa cresele pe mainile ungurilor. Treziti-va rromani!