Actualitate Recomandări

Ministerul Turismului va susţine şase investiţii în Bistriţa-Năsăud. Lista proiectelor eligibile

Şase investiţii vor fi realizate în Bistriţa-Năsăud cu bani de la Ministerul Turismului dacă va fi aprobat Programul Multianual pentru dezvoltarea investițiilor în turism, adică Master-Planul investițiilor în turism. Proiectul de act normativ este supus dezbaterii publice, termenul limită până la care se pot transmite propuneri fiind ziua de 27 iulie.

În judeţul Bistriţa-Năsăud sunt prevăzute următoarele investiţii: extindere turistică Băile Figa – SPA, centru medical, domeniu schiabil Valea Sălăuței, domeniu schiabil Valea Bârgăului – comuna Bistrița Bârgăului, dezvoltarea domeniului schiabil Valea Vinului – comuna Rodna, parc de aventuri – orașul Sîngeorz-Băi şi sat de vacanță – orașul Sîngeorz-Băi.

În vederea implementării Master Planului de investiții în turism, susținerea financiară eligibilă pentru activitățile majore anterior expuse, este stabilită astfel:

a) pentru investiții realizate în stațiunile de interes național, atestate în condițiile legii, contribuția Ministerul Turismului este de 90%, iar contribuția unității administrativ-teritoriale beneficiare este de 10%;

b) pentru investiții realizate în stațiunile de interes local, atestate în condițiile legii, contribuția Ministerul Turismului este de 85%, iar contribuția unității administrativ-teritoriale beneficiare este de 15%;

c) pentru investiții în domeniul de aplicare al prezentei hotărâri altele decât cele de la lit. a) și b), contribuția Ministerul Turismului este de 70%, iar contribuția unității administrativ-teritoriale/ asociaţie de dezvoltare intercomunitară beneficiară este de 30%;

d) pentru investițiile de importanță națională contribuția Ministerul Turismului este de 100%.

Observațiile şi propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa Ministerului Turismului, B-dul Dinicu Golescu nr. 38, sector 1, București, la adresa de e-mail: juridic@mturism.ro sau la numărul de fax 021.303.78.70.

8 comentarii

  • Cum va putea primaria din Sangeorz sa participe cu partea de cofinantare cand primarul cheltuie in nestire cu casute de 1 miliard si camere de luat vederi tot de 1 miliard? Deja se poate folosi dictonul Guvernul iti da dar nu-ti baga in straita…sa mai vad ca se plange peste tot de ciuma rosie care-l persecuta,,,

    • Da toti comentati dar parca va vad pe toti cu copiii si pisica si catelu cum mergeti in aceste locuri si cata relaxare pe voi.

  • Iar se viseaza avioane… si romanul are wc in curte… statiunea figa???? Daca si aia e statiune atunci Sovata sau Mamaia ce sunt??? Iar se baga bani aiurea si fara cap… suntem tara prostilor????

    • Va place numai sa comentati, si numai la balamuc. In Mamaia merge tot prostu sa dea 400 de lei sau mai mult pe cazare/zi ca sa stea intre toti tiganii pe plaja. Preturile sunt scumpe la orice, si e galagie. In tarile civilizate merge lumea in concediu sa se relaxeze, dar romanul merge sa se afirme. Proiectele astea sunt pentru oameni inteligenti, poate din cauza asta nici nu va plac.

  • Mult trambitatul Aqua Land-ul din Nasaud cand se va face…?A fost numai pentru campania electorala…?Cu toate ca a fost Dragnea la Nasaud, de a intrat in cartea recordurilor cu salopeta lui de Teleorman, facuta la Salva, tot nu i-a promis lui Romocea nimic….Mai asteptam..

  • Parc de aventura Sângeorz-Băi, oare nu e o aventura toată vrăjeală asta cu domenii schiabile în locuri cu interes nu mai știu de care și într o stațiune balneara parc de aventura. bun proiect

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.