Miniştri şi parlamentari, la Şcoala TSD ”(r)Evoluția Ideilor”: Viitorul stă în mâna celor curajoşi

Holistic

(FOTO) Timp de două zile, la Colibița are loc Școala de Pregătire Politică ”(r)Evoluția Ideilor” a tinerilor social democrați din Bistriţa-Năsăud. Peste 100 de tineri sunt prezenţi la training-urile, dezbaterile și activitățile din cadrul şcolii politice.

 

Invitaţi la Şcoala de Vară a TSD – ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, președintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, sociologul Vasile Sebastian Dâncu, deputaţii Daniel Suciu şi Doina Pană, europarlamentarul Emilian Pavel, președintele TSD Gabriel Petrea, primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, viceprimarul Bistriței Cristian Niculae, primari de comune.

„Școala de pregătire politică regională a tinerilor social democrați. De ce? Pentru că un sistem politic mai bun și apropiat de oameni nu poate fi construit doar din interior păstrând câteva principii de bază: competență, caracter și dragoste de țară (sinceră, nu simulată). Ca societate am ajuns într-un punct în care toți constatăm lucrurile care nu sunt în regulă. Din păcate nu e suficient! Trebuie să vedem cum le putem schimba în cel mai inteligent mod și să trecem la fapte. Așa cum spunea dl. profesor Vasile Sebastian Dâncu în cartea “Triburile”: ”Acțiunea este calea regală de a face politică. Nu gargara, nici sloganul, nici frazele sforăitoare sau săritul zilnic la gâtul adversarului”. Nu ne-am lăudat între noi, ci am căutat să vedem unde greșim, ce putem face mai bine. Am dezbătut de la administrație la politică națională și cred că ăsta e cel mai bun lucru în democrație: să spui ce gândești unora dintre oamenii care pot influența decizii. Am invitat alături de colegii mei niște oameni care, dincolo de orice funcții, reprezintă ceva pentru societatea noastră și expertiza lor este apreciată și de oameni care nu sunt din PSD. Mulți tineri de bine au decis să între în arenă. Au decis că nu pot schimba ceva dacă stau pe margine și nu luptă să ajungă în locurile de decizie. După ziua de azi trag o concluzie simplă: viitorul României stă în mâna celor curajoşi! Am tot mai multe speranțe că alături de o echipă extraordinară de prieteni și oameni curajoși vom contribui la schimbarea în bine a societății noastre. Mulțumesc tare mult tuturor invitaților și frumoasei familii TSD Bistrița-Năsăud pentru curajul și determinarea de a face lupta pentru viitorul țării noastre!”, spune preşedintele TSD Bistriţa-Năsăud, Bogdan Ivan.

 

”Particip cu mare placere la școala de vară politică organizată de TSD Bistrița-Năsăd, unde câțiva dintre cei mai experimentați politicieni și specialiști în comunicare ai zilelor noastre i-au pregătit pe tinerii noştri pentru un frumos viitor politic. Sunt mândru că fac parte din această echipă care a atras mereu profesioniști, oameni foarte inteligenţi, harnici şi dedicaţi. Viitorul partidului depinde de implicarea tuturor! Este de datoria seniorilor să împărtășească tinerilor din experiența și cunoștințele acumulate de-a lungul timpului, iar datoria tinerilor este de a asimila aceste informații și de a se strădui să devină cât mai competenți în aria lor de activitate. Noi suntem şi vom fi mereu deschişi la ideile şi propunerile tinerilor şi le vom fi alături necondiţionat! Le mulţumesc celor care au răspuns invitației noastre, precum și organizatorilor pentru efortul depus în buna desfășurare a acestei acțiuni!” – președintele PSD Bistrița, viceprimarul Cristian Niculae.

Foto: Facebook

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. cata prostie se poate aduna pentru ciolan!!!!!!!!!!!!

  Cata prostie inca se mai poate aduna in romania!!!!
  Cum pot sa creada astia din poze ca ROMANIA e pe drumul cel bun?
  Cum pot astia sa creada ca pesedeul este salvarea roamaniei?
  O singura explicatie am///(nu sunt nici pnl..nici usr…nimic) si explicatia e CA IN ROMANIA INCA MAI SUNT PROSTI SAU OAMENI MULTI DE PROSTIT!!!!
  Pozele reflecta foamea de …ciolan!!!
  Singurul partid din romania care-ti garanteaza ….imbogatirea!!!!

  (0)
  • George H

   Mi se pare imatur sa va adresați unor persoane pe care nici măcar nu le cunoașteți cu apelative de tipul „prosti”. De unde nu știți că au fost prezente persoane cu mult peste studiile dvs. Eu din cate am citit și recunoscut unele chipuri cred că ați folosit niste apelative demne de un „ipocrit”. Daca greșesc îmi cer scuze. Dar ar fi normal sa va cereți și dvs scuze pentru limbajul puțin spus indecent. Mulțumesc frumos

   (0)
  • pentru primul pesedist de servici GEORGE H

   IMI CER SCUZE PUBLIC pentru ca mai sunt si oameni rataciti in PSD ce sunt cu mult peste studiile mele .
   Normal ca SUNT IPOCRIT… atata timp cat nu e trecut numele meu aici…IN ACEST SENS!!!
   Si daca analizez putin comentariul dumneavoastra (legat de studii…nu pre aveti…ca se vede) pot trage o concluzie: E FARA LOGICA … Ce sa inteleg din „am citit si recunoscut unele chipuri cred ca ati folosit niste apelative demne de un ipocrit” . E ceva logic aici daca confruntati dexul? Inseamna ca in Romania clasa politica inca se mai poate baza pe PROSTIE!!!!
   O alta intrebare : Daca 100 de oameni se aduna intr-un grup si seful e cam tolomac el de felul lui ..cum poate fi catalogat grupul???? (intrebarea nu are legatura cu PESEDEUL DUMNEAVOASTRA)

   (0)
  • Dr. Hart

   Ciuma, neciuma…. macar sunt niste tineri ambițioși cu șanse mari să facă ceva pentru tara asta. Dumneata? Cu ce te poți lauda. Mulțumesc frumos

   (0)
 2. cc

  Triburile-Tribes e numele unei cărți scrise de antrepenorul american Seth Godin.
  Nu am citit cartea dlui Dâncu nu pot să spun că un plagiat ori ba, dar Seth Godin a scos cartea înaintea dlui Dâncu.

  (0)
 3. Cititor

  Folosesc dublu limbaj.Una spun si alta fac in realitate.Cine ii mai poate crede?Vor invata de fapt sa fure si sa minta.Pacat de tara asta si de bietii romani cati au mai ramas sa-si duca amarul aici.

  (0)
 4. Ovidiu Florean

  Cand auzi PSD-ul vorbind despre competenta , caracter si dragoste de tara , te umfla rasul . Daca spui 5 nume , s-a terminat cu competenta : Viorica Dancila , Carmen Dan ( fosta suPprefect , actual ministru de Interne ) , Danut Andrusca ( ministrul Economiei ) , ex-ministrul Educatiei Liviu ( GENUNCHE ) Pop si actualul ministru al Educatiei Valentin ( PAMBLICA ) Popa . Caracterul lor se numeste favorizarea infractorului , vezi semnaturile lui Radu Moldovan si a doamnei Pana pentru confirmarea sprijinului condamnatului Dragnea . Cat priveste dragostea de tara , hai sa fim seriosi , ei sunt indragostiti de functii , combinatii , bani publici si legea penala mai favorabila .

  (0)
  • Rigovasi

   Eu îmi aduc foarte bine de o perioada catastrofală de guvernare a României, când la nivel local „străluceau” niste nume din care îmi amintesc Olteanu, Rusu, florean,…..mai bine taceti!

   (0)
 5. Cioara de bistrita

  Asta e partidul pilosilor si a cumetriilor. Ai pile in partid esti norocos. Daca nu ai pile si vrei o functie sau un post caldut trebuie sa te inscri in partid. Credeti ca tinerilor le place politica si sedintele de partid plictisitoare??? Astia s-au inscris ca n-au ce face, de voie de nevoie. Liberalul Solcan a trecut la psd doar ca s-a plictisit in pnl??? A trecut in psd pt ca sunt avantaje si oportunitati… functii… ciolane..= bani

  (0)
  • Dr. Hart

   80-90 din cei prezenți la eveniment muncesc în mediul privat și nu au plecat nici în străinătate să caute câini cu colaci in coada. Mulțumesc frumos

   (0)
  • cc

   Da. Bogdan Ivan Gruia fiul unei consiliere PSD din Vatra Dornei(doar prin Bistrița-Năsăud nu s-a găsit un bistrițean capabil să asume funcția de președinte al TSD local, dacă e să argumentăm prin varianta dragă PSD prin noi înșine, nu ne vindem locurile) vroia să o șteargă din țară imediat la terminarea cursurilor.
   Astrele s-au aliniat și n-a mai plecat în străinătate.
   Ba și-a găsit un loc călduț , mai întâi declara apolitic..săracul, convingător iar acum se pregătește să ia locului lui Radu Moldovan.
   Bravo.
   Furturile comise din fonduri publice și averile nerușinate ale liderilor PSD în raport cu revenitul oficial, morții datorită incompetenței autorităților rămân mărturie a *viitorului luminos*
   A.
   Și să nu uit, elitele intelectuale.
   Dl Dâncu la cabană
   http://www.stiridecluj.ro/politic/ministrul-cercetarii-le-spune-rectorilor-din-cluj-la-cabana-lui-ioan-rus-cum-se-fura-video-camera-ascunsa
   Ori se face curățenie, ori ba.
   Așa nu se poate construi pe un imperiu de hoție și minciună.

   (0)
 6. Tristan

  Școala de învățat de la marile pușlamale politice cum să le fii urmaș fidel.
  Și pentru că mulți dintre noi nu beneficiem de asemenea școli de îndoctrinare, mai trebuie să învățăm și singuri.
  O informație ce a trecut fără a fi dezbătută în săptămâna ce a trecut este legată de faptul că judecătorii Curții Constituționale a României, sesizați fiind, au admis ca neconstituțională încercarea de legiferare a PSD cu privire la regimul executării pedepselor la domiciliu și în weekend.
  Venite pe aceeași filieră Iordache, celebrul om în ale aberațiilor propuse spre legiferare, modificările la Codul Penal adoptate săptămâna trecută, cuprind, la fel, încercări de legiferare a statutului de infractor ca fiind superior celui de om necertat cu legea.
  Nefiind un om cu pregătire juridică, m-am mai pus și eu pe studiu ca să pot să fiu în cunoștință de cauză asupra a ceea ce se întâmplă în acest domeniu al legiferării și a modului în care eu, ca cetățean, pot să mă implic cumva. Astfel am aflat de conceptul de ”amicus curie”, ce permite ca opinia mea să poată fi cunoscută, de exemplu, CCR.
  Pentru că aberantele modificări la Codul Penal au fost atacate la CCR de către Înalta Curte de Casație și Justiție și de către USR și PNL, prin această modalitate mai sus numită, putem să depunem și noi obiecțiile noastre asupra demersului legislativ în cauză.
  Există deja un asemenea demers în desfășurare, vă pot sugera acest link: https://www.declic.ro/blog/ccr-amicus-curiae-cpp?utm_source=&utm_medium=email&utm_campaign=blast2018-07-06
  E o formă de implicare mai comodă, nu necesită decât deplasarea la un oficiu poștal sau, mai ușor, expedierea prin fax.
  E ceva, mult mai mult decât nimic!

  (0)
 7. Lingaii

  Vad in ultima poza pe una cu un copil mic in brate… l-ai inscris in partid pe bebe???? Penibil sa mergi cu copil mic la sedinte de partid. Educati copilul in alta parte femeie nu-i pune cravata rosie la gat. Sunteti penibili ca parinti sa-ti duci copilul la astfel de intalniri. Cata prostie… vai de ei romani lingai. Astia toti tin cu infractorii??? :))) Sunteti un partid de penibili

  (0)
  • Cine știe vorbeste

   Și care e problema ta? Nu e ședința de partid e școală de vara și te asigur ca a fost foarte interesant și am luat parte la discuții educative pe care le-ai fi putut asculta câteva zile fără sa te plictisesti 🙂 Apropo de sfatul tău, prefer sa îmi educ copilul într-un mediu politic între oameni inteligenți!

   (0)
 8. Lupu

  Unii vorbesc…alții se implica și fac treabă. Fiecare după cum consideră de cuviință. Mult succes in domeniul ales domnilor.

  (0)
 9. Tanase Alina

  Urmaresc activitatea PSD la nivel local de aproximativ 2 ani si am vazut ca sunt foarte multe activitati pe care le desfasoara atat seniorii cat si tinerii.

  Bravo lor! La nivel local s-au facut foarte multe lucruri bune pentru oras si pentru judet…in schimb ce vad aici in comentarii e pur si simplu foarte multa URA, URA amestecata cu FRUSTRARE si PROSTIE. Mai este cate un „cititor” care pur si simplu formuleaza fraze din lozinci de partid si injuraturi ..pai cum sa ai succes in politica cand nu ai capacitatea unui argument logic ci pur si simplu arunci vorbe aiurea in spatiul public..
  Trist viitor are tara asta cu asa opozitie

  (0)
  • De lemn, Tănase

   Degeaba urmărești dacă nu pricepi nimic. Trist prezent are țara cu așa putere, dar mai trist viitor are țara cu așa guvern, cap de lemn.

   (0)
 10. Andrei Pop

  Tineretul PSD cred ca are mai multi aleși locali in judet decât marele PNL, cred ca asta spune multe, sunt multi tineri pe care ii stiu si care nu fac nimic in viata asta de aceea apreciez sincer acești tineri care se implica. Succes

  (0)
 11. Simona

  Dorinta acestor tineri de a schimba lucrurile atat la nivel local cat si la nivel national este de apreciat .BRavo acestor tineri implicati, care isi dedica timpul unor scopuri frumoasa si nu cred ca sunt mai rai decat alti tineri fara o aparteneta politica!

  Doar implicandu-te poti face ca lucrurile sa se schimbe!

  (0)
  • @SIMONA

   Perfect de acord cu tine….
   Daca te implici si inveti din invataturile inaintasilor ajungi ca ei si poti face ca lucrurile sa ;e schimbi in mai …RAU!!!
   Ce poti sa inveti de la oameni politici care la un moment dat au dosare penale si la momentul urmator …surpriza!!!…nu mai au????
   Doar ceva rau, asta poti sa inveti si asta vei face si tu.
   ITI IMAGINEZI CA DACA UN BUGETAR CHELTUIESTE DIN BUGET ( FACUT DIN MUNCA MEA ) FARA ROST 1900 LEI CARE E ABUZ IN SERVICI …VINE CURTEA DE CONTURI …AFLA… SI NU ARE CE SA FACA PT CA NU DEPASESTE 1900 LEI SI E LIBER MERSI…
   …iar daca vine in control FISCUL LA FIRMA MEA SI VEDE CA AM cheltuit 1900 de lei (din banii munciti de mine)pe hartie igienica ii baga la impozitare ????…
   Sau mai rau..tu bagi ca bugetar un bon de benzina si te faci cu 500 de lei si la mine vine fiscul si-mi gaseste un bon in plus la consumul de combustibil si mi-l baga LA IMPOZITARE!!!
   Cum p..la mea tu ca bugetar poti sa furi 1900 de lei …ZILNIC… si eu nu am voie din banii mei sa-mi cumpar hartie igienica?????????????????

   (0)
 12. Vasilee Cosam

  Este atât de ușor ca sa stai pe margine și sa comentezi, oare câți dintre cei cu comentarii acide au avut de gestionat in cariera lor viața unor oameni și pentru oamenii? Este atât de ușor ca sa împroști cu noroi!! In alta ordine de idei, Ma gândesc ca acei tineri nu au in fiecare zi ocazia ca sa se întâlnească cu niște oameni care sunt mai mereu in atenția opiniei publice, sa ii asculte și sa retina din spusele lor ceea ce cred ei ca este bun și le-ar putea fi de folos in viața, lăsând la o parte background-ul mai mult sau mai puțin adevarat și vehiculat prin presa.

  (0)
  • Vasâlii Blajenâi (Василия Блаженного)

   Da, numai că la PSDragnea este mult mai ușor ca să fii prost.

   (0)
 13. Comunistii lui iliescu

  Si cum se implica psd atat timp cand sunt strazi de pamant iar altele sunt fara iluminat public de peste 10 ani??? Unde va sunt ideile alea valoroase??? Ideile voastre sunt cum sa scape penalii de puscarie??? Va intalniti degeaba pt. ca tot voi sunteti iar strazile orasului sunt ca ideile voastre. Puneti-va la cravata rosie la gat sa va cunoastem pe strada ca sunteti comunisti

  (0)
 14. Balan Marius -ecologist PV

  Povestea trebuie spusa si in alt fel. Ce naste din pisica, soareci mananca. Am spus ceva de rau ?

  (0)
 15. pilu man

  Doamna Tanase sa nu fie fu sparare dar ce ati conststst de 2 ani??
  -cum se consttuiesc blocuri peste case de anumiti investitoti de CASA.?
  -de strazile fsra iliminat public.?
  -strazile de pamant peste 200?
  -podul care duce in cucuruzi?
  -o partie nefunctionala?
  -un bazin refacut cu multe milioane si care deja este praf?
  -de trotuare de 70 cm cu stslpi de iluminat pe mijloc?
  -de mafia din urbanism sustinuta de conducere?
  -centrul istoric cu lucrsri de fff multi bani de mantuiala, este adevarat fonduri europene, dar pe dare i -am aruncat la cos.
  Exemplele pot continua la nesfarsit.
  Da Radu Moldovan a facut ceva pentru judet, are meritele lui dar in oradul gri si mort in zfa de terssele de pe centru totul lasa de dorit.
  POTI F FERICITA DOZMNA, URMSREDTE IN CONTINUARE EVOLUTIA ORASULUI SI CUM SE IMBOGATESC UNII.

  (0)
  • Tanase Alina

   Domnule eu cred ca tu esti beat ca altfel nu poti scrie atat de rau…
   Ce ma ingrijoreaza este ca ai 25 de „aprecieri” de la alte persoane care considera ca astfel de comentarii sunt in regula si trebuie apreciate.
   Eu sper ca esti un cetatean ratacit si nu faci parte din vreo formatiune politica ca daca astfel de oameni fac parte din „opozitie” atunci se intelege de ce pierd toate alegerile..

   (0)
  • De lemn, Tănase

   Într-adevăr sunt beat, dacă asta de Alină. Dar eu o să-mi revin repede. Problema este cu tine și cu Dăncila voastră că nu vă mai reveniți veci, degeaba vă schimbați coafura și mantia. Sau, cum se spune la Videle, ne pricopsirăm cu ele, degeaba ni le pieptănase. Pricepuși, Tănase?

   (0)
 16. cc

  Iată ce se scrie în Washington Post.

  *In Romania, where the governing Social Democratic party’s leader has been twice convicted on abuses in office, the party has struck back by attempting to water down anti-corruption laws. That represents a sharp blow to a decade of aggressive prosecutions of graft in that country, where it thrived for two decades following communism’s collapse.

  The party leader, Liviu Dragnea, who has been convicted of electoral fraud and abuse of office — the latter for maintaining two party members on the public payroll for seven years even though they did nothing in the way of government work — has taken refuge from the scandals in the way scoundrels often do: by portraying himself as a victim. Attacking the judiciary as a “parallel state,” he maintains that dark forces are arrayed against him; his allies, taking their cue from President Trump, liken Mr. Dragnea’s supposed persecution to the investigation of Russia’s role in Mr. Trump’s victory.*

  (0)
 17. pilu man pentru alinuta

  Doamna Alina de serviciu, da sunt beat de atata bine cat a facut psd-ul, dar despre continut nu ai nimic de zis?
  Sa inteleg ca imi dai dreptate.

  (0)
 18. Cititor

  Despre bunele intentii ale PSD vorbesc faptele.Cum pot pesedistii
  sa sustina in fruntea partidului si a Camerei Deputatilor un condamnat?

  (0)
 19. Florinela

  Ai fost la vreo ședința de partid ca să ști cât e de plictisitoare? De fapt ma gândesc ca dacă nu vorbim bancuri și glume de teapa unuia ca tine, te plictisesti ca ți se prăjesc neuronii

  (0)
  • Psdista

   Ia te uita Florynela psdista are 22 de ani si are cont pe simpatie, cautand barbati intre 22 si 25 ani :)) chiar asa sa fie??? Mai sa fie, maritata cu copil…. ai avut poze pe cont si le-ai sters :))… mai cauti barbati??

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.