Actualitate Recomandări

Ministrul Agriculturii Petre Daea și șeful CJ Radu Moldovan, la hramul Mănăstirii Piatra Fântânele

(FOTO) Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a mers alături de președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, și prefectul Ovidiu Frenț la hramul Mănăstirii ”Nașterea Maicii Domnului” din Piatra Fântânele, unde slujba a fost oficiată de IPS Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului.

”Împreună cu ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, domnul Petre Daea, și peste 3.000 de credincioși ne bucurăm de sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, la Hramul Mânăstirii Piatra Fântânele! Mă bucur că alături de noi este unul dintre cei mai competenți miniștri ai agriculturii de după anul 1990, care a restartat într-un timp foarte scurt acest domeniu important și a asigurat plățile pentru agricultori la timp! Rugăciunile Macii Domnului să aducă județului nostru și României binecuvântarea Bunului Dumnezeu, iar tuturor celor care purtati numele Sfintei Fecioare Maria, vă doresc un călduros „La mulți ani”!”, a menționat pe Facebook președintele CJ Radu Moldovan.

Credincioșii au fost îndemnați să ia aminte la felul în care a fost crescută și educată Maica Domnului. Îndemnul a fost dat, în special părinților, de IPS Andrei, care a explicat cât de importantă este buna creștere a celor mici și cât de responsabile sunt pentru educația copiilor Familia, Biserica și Școala. Ierarhul a fost prezent la așezământul monahal din Pasul Tihuța încă de aseară, din ajunul sărbătorii, când a oficiat slujba Privegherii, la finalul căreia Arhimandritul Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, a rostit un cuvânt de învățătură. Vineri dimineață, IPS Andrei a săvărșit pe altarul de vară al mănăstirii Sfânta Liturghie, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi. La slujba de hram au fost prezenți în jur de 3.000 de credincioși, veniți de pe Valea Bârgăului şi din alte zone ale judeţului Bistrița-Nasaud, precum și din Bucovina și chiar din Maramureş.

Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” de la Piatra Fântânele este aşezată la cota 1.200, în Pasul Tihuţa. Fiind la graniţa dintre Transilvania şi Moldova, aşezământul monahal este frecventat de mulţime de credincioşi din ambele regiuni, cărora li se adaugă numărul mare de turişti care tranzitează zona. Biserica mănăstirii a fost construită în 1928, prin aprobarea înfiinţării unei mănăstiri de călugări. A funcţionat ca mănăstire de călugări până în anul 1960, când, prin decret, a devenit parohie a satului. La iniţiativa Arhiepiscopului şi Mitropolitului Bartolomeu, în 11 aprilie 1995 s-a reînfiinţat mănăstirea ca mănăstire de maici.

13 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS