Actualitate Recomandări

Ministrul Apărării şi parlamentari evanghelici, la Biserica ”Sfânta Treime” Bistriţa. Ce mesaje au transmis

Ministrul Apărării, Gabriel Benianim Leş, şi o delegaţie formată din cinci parlamentari a participat duminică la slujba de la Biserica „Sfânta Treime” din Bistriţa pentru a fi alături de deputatul PNL Robert Sighiartău şi de familia lui la slujba de binecuvântare a celui de-al treilea copil. Aleşii au transmis mesaje legate de prezenţa neoprotestanţilor în politică, dar şi de familie. Soţia ministrului Apărării, Gabriel Benianim Leş, le-a cântat celor prezenţi la slujbă.

Iată ce mesaje au transmis o parte dintre parlamentarii evanghelici la această ceremonie:

Ben-Oni Ardelean (PNL), parlamentar de Timiş: „Astăzi, pentru prima oară în istoria României, avem un ministru evanghelic. Astăzi Dumnezeu a ridicat oameni în sfera Guvernului, a Parlamentului, în mediul de afaceri, în sfera socială, în administraţiile publice locale şi centrale. Avem un Dumnezeu minunat. Să vă rugaţi pentru noi! Să ştiţi că simţim când vă rugaţi pentru noi. Sunt momente cruciale, decizii importante şi avem nevoie de rugăciunile voastre. Probabil că nu ştiţi pentru ce să vă rugaţi, dar rugaţi-vă ca Dumnezeu să ne dea înţelepciune în deciziile pe care le luăm, să fie cu noi când ne ridicăm, când vorbim cu alţii. Am constituit şi grupul ecumenic de rugăciune în Parlamentul României , înfiinţat în 1992. De data aceasta sunt 10 parlamentari evanghelici în parlamentul României. Pe lângă aceştia, am invitat şi alţii, din alte confesiuni, să ni se alăture. Păstrăm o tradiţie veche care s-a creat în urmă cu 65 de ani în SUA. O dată pe an, preşedintele Americii participă la micul dejun cu rugăciune. E un eveniment major, am participat acum trei săptămâni. În fiecare săptămână, un grup de parlamentari se strâng la rugăciune marţea sau miercurea. Dumnezeu binecuvântează şi acolo unde Dumnezeu binecuvântează rămâne binecuvântat, slăvit să fie El”.

Ioan Deneş – senator PSD de Bistriţa-Năsăud: „Am două gânduri pe care vreau să le transmit: unul pentru tineri, altul pentru biserică. Orice comunitate are asigurată continuitatea dacă în sânul ei are tineri. Vreau să le spun tinerilor că nouă nu ne e indiferent cum asiguraţi această continuitate, a creştinului practicant. Ştiu că trăiţi într-o lume cu multe tentaţii, virtual idealizată. Vreau să vă spun că şi noi, cei de peste 45 de ani, l-am luat alături de noi pe Dumnezeu. (…) Tata şi mama au fost oameni simpli, care nu au făcut liceul, nici facultatea, dar m-au învăţat un lucru: ca de fiecare dată în orice acţiune facem să nu uităm de creatorul nostru, de Dumnezeul preaînalt. Tinerilor să nu vă fie ruşine cu El că nici El nu vă va lăsa să fiţi de ruşine. Al doilea gând pentru Biserică: e foarte importantă rugăciunea voastră fiindcă urmează vremuri delicate pentru ţara noastră din punctul de vedere al fibrei creştine care înseamnă familia. Rugaţi-vă că avem nevoie de rugăciunile voastre. E în dezbatere la Camera Deputaţilor parteneriatul civil. A trecut de Senat. Am reuşit să o respingem după o bătălie enormă. Ne rugăm în grupul ecumenic ca Dumnezeu să lumineze toţi colegii noştri să vadă că acel lucru nu e benefic pentru societatea noastră şi ne vom bate alături de dumneavoastră ca acel lucru pe care l-au semnat 3 milioane de români să fie scris în Constituţie ca să ştie troată lumea că acest popor este creştin nu numai în vorbe, ci şi în fapte. Să spunem odată celor din jurul nostru că Dumnezeu a constituit familia formată dintr-un bărbat şi o femeie. Rugaţi-vă şi Dumnezeu, sunt convins, că vă va asculta rugăciunea”.

Gabriel Beniamin Leş (PSD) – ministrul Apărării: „Printre cei care au făcut mari lucrări pentru Dumnezeu a fost şi Ilie. Dacă ne uităm în scriptură, vom vedea că toţi oamenii de care Dumnezeu s-a folosit au utilizat rugăciunea ca şi bază a vieţii lor. Au folosit stăruinţa, s-au rugat. Aţi fost îndemnaţi să vă rugaţi şi pentru noi. Chiar dacă au fost două luni foarte grele de la instalarea Guvernului, au fost momente în care am simţit puterea rugăciunii, în care am simţit că sunt fraţi care ne susţin în rugăciuune. Chiar dacă suntem fraţi de la diferite partide, şi uneori ridicăm mâinile în contratimp în Parlamentul României, suntem una în Cristos şi pentru valorile creştine luptăm împreună. Dincolo de chestiunile politice care ne diferenţiază, vrem să-l aducem pe Dumnezeu în Parlament şi în Guvern şi, cu vieţile noastre, să ne punem la dispoziţia lui Dumnezeu. Este cel mai important lucru pe care îl putem face. (…)

https://www.youtube.com/watch?v=zc1E9kiZjJg

Este important să ne rugăm, dar la fel de important este ca viaţa noastră de zi cu zi să fie în concordanţă cu voia lui Dumnezeu pentru noi pentru că atunci vom avea şi rugăciunea ascultată. Acesta este îndemnânul meu pentru dumneavoastră. Am umblat în judeţul satu Mare în campanie şi le-am spus fraţilor că mi-e greu să le cer votul, dar le-am cerut rugăciune. Pot să ajung acolo, dar să nu însemn nimic, dar dacă este voia lui Dumnezeu să fiua colo, El va face în aşa fel încât să ajung. Să fie un mandat în care Dumnezeu să zică: M-am folosit de robul meu! Aş vrea să vă rugaţi pentru noi, să vă rugaţi România pentru că nu sunt vremuri uşoare şi, din păcate, nu vor fi vremuri uşoare, nici pe partea de credinţă, cum spunea fratele Ionuţ, şi nici pe alte chestiuni. Dincolo de ceea ce ne rezervă viitorul, vieţile noastre să fie în concordanţă cu voia Lui. Amin!”.

29 comentarii

 • ”Astăzi, pentru prima oară în istoria României, avem un ministru evanghelic.” Atâta îngâmfare penticostală n-ai mai pomenit. Păi băi, ”evenghelicule”, colegul tău Ponta, care a jurat cu mâna pe Biblie, ce a fost, prim ministru coranic, brahmanic?
  Pocăiți trufași și farisei.

  • Domnule Daniel, a jura cu mana pe Biblie il face pe om „evanghelic”? Oare nu trairea omului dupa Cuvantul lui Dumnezeu si anume Biblia reflecta acest lucru?!

  • Cred ca ar fi bine sa iti vezi de treaba ta ! Sa ii mulțumim lui Dumnezeu , ca mai sant oameni care apăra drepturile creștinilor . Vine vremea deși a venit cand homosexualii au puteri mai mari decât au avut-o Comuniștii si atunci sa vezi cum ia copii din case . Bine înțeles ateii păgânii nu-i interesează chiar daca le ia copiii ca pentru ei copiii nu este o valoare.

  • Pe vremea lui Ceasca cei cei ce se declarau pocaiti erau dusi la Canal , mina pentru stagiu militar Acum avem ministru al apararii pocait ,asta e uimirea,

  • Dupa cum cunosc eu penticostalii e imposibil sa fi si pocait si psdist. E incompatibil! Nu poti sa fi si hot, talhar, ciumat rosu, condamnat , inculpat, tainuitor si in acelasi timp sa fi si crestin de orice fel . Deci eu nu cred ca in Psd exista pocaitii sau orice fel de crestini!

 • Ministrul Apararii vrea sa-l „duca pe Dumnezeu in Parlament si in Guvern ” , de parca Dumnezeu ar trebui dus de mana . „Dumnezeu e in noi „spune Iisus , e omniprezent domnule ministru . Tot ministrul spune : „vietile noastre sa fie in concordanta cu voia LUi „. Asta da ipocrizie . Voia lui Dumnezeu e IUBIREA dintre noi , in timp ce voia evanghelicilor ( observam ca lui Ben Oni nu-i place termenul penticostal ) e acumularea de capital , domnule ministru . Iisus porunceste : „nu adunati averi pe pamant … „. Cum e cu voia Lui , domnule Ministru ? Vreti altceva decat vrea Dumnezeu .

  • Stimate domn, cum puteti fi asa sigur de voia parlamentarului Ben-Oni? Daca dansul ocupa o functie inalta in societate, oare asta semnifica implicit voia lui de a acumula capital? Evident ca acesta vine in urma implinirii rolului il are, dar asta nu inseamna ca e tanjeste dupa bani.

   E adevarat, Dumnezeu e omniprezent, atotstiutor si voia Lui e de a trai dupa poruncile si legile Lui. Daca dumneavoastra insiva recunoasteti ca Dumnezeu e omniprezent, el fiind si atot stiutor, de ce sa va stricati dispozitia, judecandu-i pe altii, cand aceasta functie de judecator suprem o ocupa Dumnezeu, care ne cunoaste pe fiecare in parte?

  • Numai ca Dumnezeu nu vine cu forța . Daca il Chemam si ne aliniem confirm voii lui , vin fi binecuvântați .

 • Hristos nu a facut parte din administratia lumeasca din timpul sau…Scriptura ne cere sa respectam politica dar nu sa ne implicam in ea daca vrem sa ne dam aere ca suntem desavarsiti….atitudinea din aceasta casa de rugaciune nu cadreaza cu principiile scripturistice…pentru a fi desavarsit trebuie sa depui cele 3 voturi inaintea lui Dumnezeu:ascultarea,saracia,fecioria….restul sunt ipocrizii mari si fariseisme…morminte frumos varuite in exterior dar in interior materialitate plină de lăcomie și lipsă de înfrânare

  • Felicitări pe dracu. ”Opoziția cu puterea la aceeași masă” și tu aplauzi. De fapt ceea ce vezi e eterna coaliție a clasei politice împotriva propriului popor.

 • Un ministru integru ! Bravo lor asta arată că pocăiții sunt m-ai uniți decât noi… Indiferent de apartenenta politica..

 • Ce aveți mă ? BRAVO Robert ! Dumnezeu sa te binecuvinteze ! Voi aplaudati-l pe Cretzu in continuare că o să vă facă un aquaparc pt veverițe …. Și datori pe viatza..

  • Mai, cum naiba se infiltreaza pocaitii astia peste tot? Eu respect religia fiecaruia dar pocaitii sunt asa de parsivi incat devin periculosi la un moment dat.
   Asadar Floarea I, prefer sa-mi fac cruce si sa am incredere in Cretu.

 • Unitatea e un punct forte la pocăiți ! La capitolul asta suntem depășiți, noi suntem uniți când mergem la Arsenie Boca…Eventual

 • Mă înfior , cred ca Dumnezeu nu dorește ca un Om indiferent unde și ce face , sa Jure pe Biblie , Deci spune cu cine ești prieten și ,o sa-ți spun cine ești , Da Beniamin ! Te-ai unit cu Hoții , Mincinoșii , Plagiatorii , Imoralii și Ateii ,! Unde lai pus pe Dumnezeu? Încă mai ai o șansă să te întorci Acasă Fiule risipitor , Domnul sa te Lumineze Amin !

  • Stimate D-le Popa.

   Aveti perfecta dreptate. Aici se confunda evanghelic cu evangelical. Evanghelic C.A. sau evanghelic C.H. inseamna luteran, respectiv calvinist. Evangelical inseamna baptist, penticostal, presbiterian, menonit etc.. Presedintele Romaniei Klaus Iohannis este de exemplu evanghelic C.A., adica luteran.

   Popitul

 • Bravo pentru sustinerea fundamentalismului religios. Care e problema cu partneriatul civil? Nu priveste deloc bisericile, nu e vorba de casatorie religioasa, e drept la mostenire, pensie de urmas, etc.? Ce, suntem aicea, Liberia, Iran?

  • Sinistru…
   Nimic mai sinistru de cat pocaitii si mafia lor!
   Asta sunt o mafie!
   Sunt constituiti un grup infractional pocait,pozeaza sfinti…dar ridicolul,sinistrul se Transforma in grotesc!
   Picaitii at trebui interzisi de la accederea in functiile public!
   Dunt vanzatori si Tradator de patrie!
   Traiasca ,Romania!
   Traiasca,bisericile romanesti stramosesti:Biserica Ortodoxa si Biserica Greco-catolica!
   Toti cei care defriseaza padurile din BN sunt pocaiti…
   MAFIOTI…

 • Apreciez faptul de a fi impreuna la aceasi masa oameni cu convingeri politice diferite si a avea un dialog si o conlucrare benefica pentru comunitate. Asta nu este posibil decat daca Dumnezeu locuieste in inima si viata unei persoane…restul este vorba goala. Da, merita sa ne rugam pentru tara noastra si pentru cei pusi in dregatorii indiferent de confesiune pentru ca stim ca Dumnezeu asculta astfel de rugaciuni si raspunde. Trebuie insa, sa avem inimi sincere si maini curate altfel rugaciunea se duce pana in pod. Cat despre batjocoritori, Dumnezeu sa se indure de fiecare ….

 • Oameni buni,dati slavă lui Dumnezeu,ptr.vreme de pace in tara.(inca)Sa-I multumim Domnului ptr.acei oameni, parlamentari care s-au pus in slujba lui Dumnezeu, si in slujba poporului.Sa le dea Dumnezeu,intelepciune si pricepere,dar si indrazneala de a face legi drepte.Iosif,fiul lui Iacov,a fost prin ministru la Faraon; Daniel a fost prin ministru la Nebucadnetar. Voi sunteti lumina in lume si sarea pământului. Lumina n-o pui sub banita,o pui pe munte sa lumineze,s-au pe stap sa lumineze strada. Sarea este cea care sarează si sa gust hranei,dar este si cea care conservă hrana. Vegheati,fiti tari in credința, fiti oameni,intariti-va! 1Cor.16:13

 • Cat de mult se inseala acesti crestini politicieni ! Sa te alaturi unui partid bolsevic si sa-i sustii deciziile antiromanesti inseamna autoânselare, sarmanii de ei, cred ca se joaca cu Dumnezeu.

 • ce conteaza religia ,acest ministru isi face treaba la modol cel mai profesional ,multa stima d-l ministru Les,ignorati tendintele rautacioase

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS