Politică

Ministrul Bogdan Ivan, felicitat de premier

La final de 2023, premierul Marcel Ciolacu l-a felicitat pe ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, deputat de Bistrița-Năsăud, pentru că a deblocat, după trei ani, proiectul cloud-ului guvernamental.

”Vreau să-l felicit pe cel mai tânăr membru al Guvernului, pe domnul ministru Bogdan Ivan, pentru că a reușit să deblocheze după trei ani proiectul cloud-ului guvernamental. Este cel mai important proiect al statului în materie de transformare digitală a administrației din România și îmi doresc ca de anul viitor să-l vedem și funcțional”, a spus premierul Marcel Ciolacu în ședința de Guvern.

Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență pentru detalierea, clarificarea și completarea rolurilor și responsabilităților tuturor partenerilor implicați în implementarea cloudului guvernamental, respectând arhitectura și opțiunile optime pentru funcționarea acestuia, precum și pentru ⁠asigurarea în mod unitar a securității cibernetice a cloud-ului guvernamental. Completările și modificările aduse nu aduc atingere principiului ireversibilității refomelor și/sau investițiilor, având în vedere că implementarea Jalonului 153 a fost inclusă în Cererea de plată nr. 2 și aduc o garanție suplimentară pentru implementarea în termenele din PNRR a investițiilor, a precizat Executivul.

În vara acestui an s-a semnat contractul de finanțare pentru migrarea bazelor de date în cloud-ul guvernamental, investiție de 177 de milioane euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Bazele de date de la 30 de instituţii urmează să fie aduse în cloud-ul guvernamental. Până în 31 decembrie 2024, 70% din instituţiile din România ar trebui să fie în cloud, iar până la finalul anului 2025 cloud-ul trebuie să fie operaţional 100%.

Cloud-ul pentru regiunea Nord-Vest, proiect cu finanțare de peste 30 de milioane de euro, va fi realizat în județul Bistrița-Năsăud, pe strada Aerodromului nr. 33 din Unirea (Dealul Cocoș), pe o suprafață de 8.500 mp.

11 comentarii

 • Cloud-ul guvernamental s-a blocat intr-un tunel de sub Bucegi si a rezistat eroic trei ani la orice asediu pana cand a venit acest Gruia lu’ tata-so zis Ivan si i-a aratat doctoratu’, miscare la care cloud-ul s-a predat zicand cu jale-n sinea lui: s-a terminat, e omul lui Radu si al lui Marcel, cu astia nu ma pot pune! Nu mai am ce face, prostia salveaza Romania!

  33
  10
  • Cloud-ul era in eroare dar destinul nu i-a dezvaluit adevarul ca nu cumva sa se sperie, sa faca infarct si sa nu mai poata fi recuperat. Crudul adevar era ca Gruia cel Viteaz avea o putere si mai mare fiind de fapt omul profesorului cu grade Vasile Dancu, cel caruia, la o rotire din cot a mantiei instelate i se inchina toata pleava ciumata de la Bistrita pana la Bucuresti! El este cel care i-a dezvaluit ucenicului sau Gruia tainele adanci ale filozofiei politice zicand, obosit de atata banet, la ceas de seara, in umbra trandafirilor pleostiti: „e multe si decat e grele, Bogdane!” Cucerit de atata intelepciune, cloud-ul s-a predat.

   19
   5
 • Cata rautate daca acest baiat tanar e felicitat de primulministru si e din BN’ titirca inima rea ‘improasca cu noroi, cred ca dnl Radu Moldovan a vazut ca omul e capabil si la luat aproape de dansul pentru asi pregati un inlocuitor ,acuma ca nu a gasit altul dintre voi inseamna ca nu ati fost capabili.

  10
  19
  • Asa-i, Bosota! Intre orbi chiorul este imparat! Intre atatia prosti nu-i prea greu sa te dai destept mai ales daca te-a procopsit partidul si cu niste diplome.

   13
   1
 • Nu fac politica voastră, dar eu zic că având o asemenea investiție în județ de 30 mil de euro e un lucru f bun.
  Creste calitatea vieții, creste puterea de cumpărare, cresc nivelul de trai etc.
  Că acuma ministrul e din judetul nostru e iarăși un lucru bun, bineînțeles că nu e o coincidență asta.
  Că e omul lui Radu Moldovan, sa zicem că el comanda in județ, dar Radu Moldovan a făcut lucruri bune care se vad , și zic sa ii credit și lui Ivan doar pt Radu Moldovan.
  Nu poți compara pe Turc, cu Radu Moldovan.
  Îmi pare rău să zic, eram votant fidel și credeam în politica PNL, dar eu zic că omul sfințește locul, iar Bistrița, municipiul a ajuns sa fie un caracal al Ardealului.
  Fraților mi rușine când alții din alt judet și văd ce dezastru avem pe străzi. Noi vorbim de cloud guvernamental și centrul Bistriței e glod in picioare până în gât.
  Invit primarul Bistriței să facă plimbarea de seara pe străzile care nu sunt luminate sa ved.daca ajunge întreg acasă .
  Sărbători fericite

  7
  9
  • Calmează-te Bălane! Ia un coniac și trage pe dreapta până la anul, până la Bobotează măcar.

   10
   1
 • Motto:
  “Vedea-te-as in vreo fituica
  Pus cu litere de-o schioapa.
  Curge-ti-ar pe-o nara tuica,
  Pe cealalta numai apa.
  Lauda-te-ar Bogdan Duica
  Si pupa-te-ar Popa Iapa!.”
  ( George Topârceanu- Blesteme -)

  Felicitate-ar Marcel Ciolacu!

  10
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS