Ministrul Sănătății și premierul, la SJU Bistrița. În plan, o nouă investiție, de 49 milioane euro

Holistic

(FOTO) Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care a mers în vizită la Spitalul Județean de Urgență Bistrița alături de premierul Viorica Dăncilă și vicepremierii Daniel Suciu și Eugen Teodorovici, a spus că lucrările la Secţia de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) se vor finaliza în maximum o lună de zile și că urmează o nouă investiție, de 49 de milioane euro, în modernizarea SJU.

”Am venit să revăd investiţia pe care Ministerul Sănătăţii o finanţează aici, în spitalul din Bistriţa. De data aceasta nu am venit singură, am lângă mine premierul şi cei doi vicepremieri, ceea ce înseamnă foarte mult, semn că Guvernul României acordă o importanţă deosebită investiţiilor pe care trebuie să le facem în Sănătate. Vreau să vă spun că sunt plăcut impresionată pentru că într-un termen foarte scurt lucrările la secţia de Anestezie-Terapie Intensivă, pentru care Ministerul Sănătăţii a finanţat acum două luni suma de 8 milioane de lei, sunt foarte înaintate şi îmi spunea conducerea spitalului că în maximum trei săptămâni – o lună această investiţie va fi finalizată. Asta înseamnă că vom avea 20 de paturi performante, pe care cred că şi le-ar dori orice spital şi clinică universitară din România şi îmi asum ceea ce spun’, a afirmat Sorina Pintea.

Ea a amintit că Ministerul Sănătăţii a finanţat, cu suma cu 16 milioane de lei, dotarea cu echipamente şi aparatură medicală, precum şi achiziţionarea a încă unui computer tomograf şi a unui mamograf, echipamente de înaltă performanță pentru pacienții din județ.

Sorina Pintea a spus că se are în plan o nouă investiţie, în valoare de circa 49 de milioane de euro, pentru extinderea şi modernizarea Spitalului Judeţean de Urgență Bistrița.

”Am discutat despre o investiţie în valoare de aproximativ 49 milioane de euro: construcţia unui nou corp, care să includă partea de cardiologie intervenţională şi gastroenterologie. Premierul României, împreună cu ministrul de Finanţe şi ministrul Fondurilor Europene au promis că vor găsi soluţii, astfel încât această investiţie să poate fi finanţată. Premierul a spus că putem lua în calcul finanţarea inclusiv din fonduri guvernamentale, ceea ce înseamnă că va trebui să găsim împreună cu ministrul de Finanţe surse. Dar eu spun că acest lucru va putea fi pornit cât de repede. De asemenea, s-a discutat despre un centru de radioterapie pe care Consiliul Judeţean îl face în parteneriat public-privat, astfel încât şi pacienţii din Bistriţa să beneficieze de aceste servicii de radioterapie, având în vedere creşterea numărului pacienţilor pe patologia oncologică”, a declarat ministrul Sănătății.

Întrebată ce părere au medicii despre ideea ca activitatea din spitale să fie verificată de pacienţi ”sub acoperire”, Sorina Pintea a spus că a discutat cu aceştia despre acest proiect şi că nu a simţit ostilitate: ”Nu am simţit ostilitate, cum, de altfel, nu am simţit ostilitate la 90 la sută din medicii cu care am povestit şi cu care am discutat acest lucru. Vă imaginaţi că în momentul în care ministrul Sănătăţii ia o decizie adaptată strategiei anticorupţie nu o face nediscutând cu corpul medical înainte. Deci am avut aceste discuţii şi am spus-o foarte clar: nu este o vânătoare de vrăjitoare, nu terorizăm pe nimeni, pur şi simplu vrem să se respecte legea. Suntem sistemul public de sănătate în care statul român investeşte, anul trecut majorarea salarială, anul acesta dotarea cu echipamente medicale nu cred că mai putem vorbi despre condiţionarea directă sau indirectă a actului medical”, a afirmat Sorina Pintea, care a menționat că persoanele care vor să dea bani medicilor pot să-şi arate recunoştinţa după efectuarea actului medical, iar salariile cadrelor sanitare au ajuns la un nivel la care ”nu mai este nevoie ca pacienţii să le completeze veniturile”.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Nea Ion

  Am revenit sa reincalzesc o ciorba reincalzita.Sunt foarte bune toate aceste dotari,dar din pacate este foarte greu spre imposibil sa beneficieze de ele si oamenii de rand,mai ales in momentele cand au urgenta nevoie.Pentru un RMN urgent trebuie sa astepti…6 luni,un simplu si banal control la urechii a sotiei a trebuit sa apelez la clinica privata,culmea la acelasi medic platit de noi prin CAS ,dar de aceasta data cu mai multi bani.Aceste investitii facute din taxele si impozitele noastre nu ar trebui sa fie folosite ca materiale de campanie electorala de unii care vremelnic se afla la conducere.
  PAREREA MEA!

  (38)
  • Adi

   Ce nu a plimbato pe dealu targului sa îi joace dinți-n gură? Adică drumu județean care duce spre Nãsãud din Bistrița…. și pe strada Nasaudului din Bistrița? Fmm de hoți!

   (16)
  • Pop Dan Florin

   Atâta timp cât cei care conduc sunt aleși prin vot, este normal ca fiecare politician să arate oamenilor ceea ce s-a realizat în mandatul său. Oamenii trebuie să voteze informați, în cunoștință de cauză. Nu poți vota doar emoțional.Oamenii trebuie să știe cine sunt cei care au făcut ceva pentru ei, repet, atât timp cât cei care conduc sunt aleși prin vot. Nu-i poate învinovăți nimeni că-și fac puțină publicitate, în aceste condiții. Părerea mea!
   În ceea ce privește așteptatul la medic, să știți, Nea Ion, că așa se practică în toate țările occidentale dezvoltare. Tatăl meu, în Anglia, a fost programat la 4 luni distanță pentru o extracție de molar, chiar dacă plătește și acolo taxe și impozite într-un procent mai mare din salariu decât ar plăti în România. Tot la un cabinet privat a rezolvat problema. Acest lucru s-a întâmplat pentru simplul fapt că nu a fost considerat caz de urgență medicală, chiar dacă el avea urgentă nevoie de intervenție pentru că avea o durere groaznică de molar. Din păcate, așa sunt sistemele lumii . Se vede de la o poștă că legea nu este perfectă.

   (0)
 2. Nea Ion

  Apropo stie cineva cine-i fotograful care imortalizeaza chipul sefului sau alaturi de Veorica? Exact este chiar cel care era pus de R.M. sa arunce cu noroi spre proasta lui Dracnea,adica Ivan Bogdan care nu linge unde scuipa…sau da? Asta-i tanara generatie de politicieni.
  PAREREA MEA1

  (25)
 3. Gâtlan

  Buna ziua! Spitalul Județean Bistrița este foarte curat.Am fost în aripa nouă, chiar și unde se lucrează încă.Am rămas impresionat de calitatea cum se lucrează.Bravo!!!

  (3)
 4. In... voastre Ministerul sănătății finantezza

  Eu u finanțez .
  Contribuabil…jecmănit ….și f…w..get….casai Romanu….fraier…

  (6)
  • In comentariul de mai sus

   Au fost înjurături…rog când citiți sa le introduceți că atare….că așa e normal pentru ăștia….

   (0)
 5. Maria

  Am fost internata la spital pentru un abces
  La internare am intampinat greutati foarte mari din parte dr Marchis S-a purtat cu mine mizerabil ,desi am lucrat in spital 40 de ani.A trebuit sa intervina alt medic pentru a fi intenata Pe langa toate acestea nu mia placut deloc baia ,stamta si destul de murdara S-au facut progrese dar mai trebuie muncit la modul de adresabilitate al pesonalului mediu

  (13)
 6. Vox Populi

  Alooo, pesedeuuu! Sistemul cardului național de sănătate nu funcționează de 3 săptămâni. Oamenii din toată țara nu pot să-și cumpere o rețetă. Cu 46 de milioane de parai plătim un sistem de sănătate nou cu tot cu nemții care să-l întrețină până la sfârșitul vieții noastre. Dar e drept fara casele și mașinile cu care s-au pricopsit unii după investiții e guvernamentale.

  (17)
 7. DORU

  Totul e foarte bine pana ajungem la doctori. D-ne fereste sa ai cancer si sa fi trimis din doi in doi ani sa faci o serie de analize( scientografie, CT toracic, abdominal, pelvian, RMN), de parca doctorul, considerat celebru in urbe, ar vrea sa constate cu o satisfactie deosebita, o metastaza la plaman, sau stomac, sau oasele craniene sau de bazin ciuruite, in loc sa prescrie acel tratament dat prin proceduri clare care se inpune in astfel de cazuri. Mori cu zilele. La un C.T iti vine randul dupa patru luni de zile si altfel costa 580 lei, la o scientografie esti programat dupa sase luni daca se mareste numarul de locuri, altfel costa in jur de 850 lei, daca faci si un RMN te mai costa 900 de lei si sa se constate ca ori ai o metastaza, sau in cel mai ferici caz sa faci Radioterapie 8-10 sedinte, unde mai astepti 8-10 luni. Cand ai ajuns la finalul procedurilor prescrise de eminentul doctor esti chiar mort. Asta este Romania zilelor noastre

  (8)
  • Un prost

   Ori cu medic ori fara medic tot murim….problema e că muncim că prostii sa le dam lor salarii enorme prin care ei nu au nici o grijă și viața usoara…și noi cu banii dați ……le avem pe toate…boli…griji…

   (2)
 8. Marcel Berbecar

  La Bistrita se intampla lucruri frumoase!
  De ce nu si in alte parti? Pentru ca omul sfinteste locul !
  Felicitari tandemului Moldovan – Lazany !

  (-5)
  • Ptr domnul berbecar..lingău din tata n fiu

   Ce avem la Bistrița? Viața frumoasă, nivel de trai ridicat, cea mai mica inflație, cea mai ridicat nivel al învățământului, cei mai sănătoși oameni, salariile cele mai mari???? Tu nu vezi că avem cea mai mare inflație din Europa, cei mai bolnavi din Europa cel mai mic nivel de trai, cea mai mica speranța de viață din Europa? Tanemu de care zici funcționează că se potrivesc la a fluieră banii bugetului….așa că pârtia…treci pe langa ea , e acolo…nu vezi nimic dar a fost făcută cu 6 milioane de euro…. Asacu spitalul…pot investii sute de milioane…..și tot mai mulți români vor fi bolnavi de cancer…

   (3)
 9. Paul Nedea

  Sa nu fim ipocriti!Nu putem ,noi bistritenii, sa nu vedem ca s-a facut mult in Spitalul Judetean!Dar ceea ce ramane ca problema deschisa este ADUCEREA DE MEDICI BINE PREGATITI! Ca motivati sunt!Nu pot comenta.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.