Actualitate Recomandări

Ministrul Sebastian Burduja, despre eșecul aderării la Schengen: Nu i se poate imputa Guvernului

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat într-o conferință de presă la sediul PNL Bistrița-Năsăud, că eșecul în ceea ce privește aderarea României la Spațul Schengen nu i se poate imputa Guvernului României.

”Ieri a fost o zi tristă pentru România din perspectiva aderării la Schengen. Eu cred că este o neîmplinire temporară care va fi reglată în următorul an de zile”, a spus ministrul.

Întrebat dacă nu s-ar impune vreo demisie de onoare, el a răspuns că nu consideră că este vina cuiva din Guvernul României.

”Cred că ultimul lucru pe care trebuie să îl facem este să politizăm ceea ce s-a întâmplat la Bruxelles. A fost clar pentru toată lumea că acolo calculul nu a fost unul de fond, a fost un calcul populist al celor care s-au opus. De altfel, cred că cei care s-au decredibilizat au fost cei care s-au opus pentru că nu au avut argumente. România îndeplinește absolut toate cerințele tehnice. Vă spun ca membru al Cabinetului: efortul diplomatic și administrativ pe care l-a făcut România, ridicarea MVC, toate lucrurile acestea s-au întâmplat într-un termen foarte scurt și ele trebuiau să ducă la alt rezultat. Faptul că nu avem rezultatul la care noi speram chiar nu i se poate imputa României și acestui Guvern, din punctul meu de vedere, și asta este evident din modul în care s-a poziționat acest stat care ne-a refuzat acest drept pe care România îl are”, a explicat Sebastian Burduja.

Ministrul a spus că îi înțelege pe cei care reacționează emoțional la această veste, însă, cel puțin în ce privește clasa politică, el crede că ar trebui să se vorbească mai puțin și să se facă mai mult.

”Omenește sunt frustrat și eu, dar trebuie să înțelegem că în Consiliul JAI lucrurile funcționează în unanimitate, prin consens. Noi, la un moment dat, dacă vrem să ne urmăm acest obiectiv și să aderăm la zona Schengen, tot vom avea nevoie de votul austriecilor și al olandezilor. Nu cred că, în acest moment, a agrava aceste tensiuni ajută la ceva. Cred că, la nivel strategic, pragmatic, noi trebuie să ne urmăm obiectivul: să aderăm la zona Schengen și cred că trebuie să facem lucruri și să vorbim mai puțin”, a declarat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Sebastian Burduja a vizitat de dimineață compania Rombat, participă la această oră la conferința ”România digitală”, iar după-amiază va fi prezent la Conferința județeană de alegeri a Organizației de Femei a PNL Bistrița-Năsăud.

10 comentarii

  • Ce treabă are ședința PNL cu funcția de primar, plătită din bani publici, a lui Turc? Ce căuta el în timpul programului la un eveniment de partid? Așa bine merg toate în Bistrița încât își permite?

    44
    2
  • Ba da, se poate imputa, pentru ca nu s-a facut suficient. Altii au facut si acum sunt in Schengen. De asemenea inainte de a urla ca eu am drepturi poate era bine sa ascultati cu atentie care este motivatia reala a refuzurilor si sa luati masuri. Chiar si amanarea pana in primavara, dupa alegerile din Austria era o solutie buna. Acum este prea tarziu, iar cei responsabili ar trebui sa faca si exercitiul democratic al demisiei! Stiu ca la romani nu exista asa ceva, dar poate ar trebui sa o invatati. Sa lasati pe altii care au solutii mai bune! Sunt ferm convins ca acolo in partide mai sunt si alti „specialisti”, nu numai voi!

    32
    4
    • Dle Buduruja.
      Ar trebui să renunțați să copiați metehnele politicienilor din România, aveți un alt calibru.
      Mă refer la neasumarea părții române de responsabilitate.
      Când aveți un ministru , Dl Bode care a plagiat (dovedit) om care a avut o moțiune de cenzură deja în trecut pe mânăreli de nivelul baronilor locali..om care a numit fostul coleg de bancä rector la Poliție etc..că după aceia să-i tot găsească posturi călduțe până la cea a Departamentului Imigrări..doar așa de prietenie.. ..cum puteți aștepta rezonabil ca și conlocutorul străin să de-a cu semnătura automat .are și acela un minim de informație pe masă…deci lăsați-o mai moale cu „guvernul nu e de vină”. E vinovat, ba mai mult o demisie minimală de asumare a eșecului ar trebui să fi fost deja pe masă.

      11
      1
  • Niste milioane de mc de lemne mai marcam si anul asta pentru firma austrica de la Sebes -Alba ?
    Trebuie sa fim cuminti ca si ghioceii care stau cu capul in jos si nu auzi nimic de la ei ca nici in martie dupa campania electorala a cancelarului nu intram.
    Mai trebuie sa vedem si cat gaz mai avem si sa-l dam si pe ala tot austriecilor, poate poate asa vor zice si ei un da cu sfert de gura.
    Pai nu ?

    32
    7
  • Sigur, nici nu se putea pune altfel problema, nu-i vinovat Guvernul, ci Sfântul Petru! Guvernul era „vinovat” de eventualul succes, atunci meritele erau ale Guvernului, iar râgâiala pe măsură. Așa, dacă a fost înregistrat un eșec, vina e a altcuiva, nu-i așa, „competentule”? Știm scenariu, reușitele sunt meritele voastre, eșecurile, „meritele” altora!

    45
    3
  • Cum sa fie de vina dottore Ciuca,dottore Bode si adevaratul prim ministru si presedinte ,sef al serviciilor in ultimii 8 ani al unui stat definir chiar de el ca esuat? Sarakii sunt de vina…

    26
    2
  • Se poate si imputa esecul Gugernului si se poate amputa Guvernul, ca este un organism cangrenat de mult. Trebuie lasat doar ce poate fi salvat, restul Ciuca, Bode si toti cei implicati in acest proiect aruncati la gunoiul istoriei.

    21
    1
  • Oameni buni, lasati emotiile la o parte ….Nici eu nu sunt incantat ca ,mai trebuie sa mai asteptam! Dar, ganditi-va, data viitoare se voteaza din nou! Trebuie sa avem acolo unde trebuie, oameni destoinici, isteti si fermi! Si, sa nu se mai poata lega nimeni ,de nimic! Asta include si comportamentul fiecaruia dintre noi, pe fiecare palier! MNPop

    11
    13
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS