Actualitate

Minivacanță de Adormirea Maicii Domnului. Ce zile vor fi libere

Guvernul României a aprobat o minivancanţă la mijlocul lunii august, legând sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului din 15 august, zi liberă prin lege, de weekendul 18-19 august.

Astfel, miercuri 15 august este sărbătoare legală zi liberă nelucrătoare, joi 16 și vineri 17 august au fost declarate și ele zile libere nelucrătoare, 18 și 19 august fiind sâmbătă și duminică.

Vor face excepţie locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă, precum şi magistraţii şi personalul din instanţele judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termene în 16 şi 17 august.

Cele două zile vor fi recuperate fie în 25 august şi în 1 septembrie, fie prin prelungirea programului de lucru până în 7 septembrie.

Anul acesta, următoarea zi liberă este 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, care cade într-o zi de vineri. Așadar, ea se poate lega cu week-end-ul, iar românii vor avea parte de o nouă minivacanță. 1 decembrie, Ziua Națională a României, este o altă zi liberă, însă ea pică într-o zi de sâmbătă. Rămâne de văzut dacă Guvernul va decreta zi liberă și vineri, pentru o altă minivacanță. 25 decembrie, Crăciunul, pică într-o zi de marți, iar 26 decembrie, a doua zi de Crăciun – miercuri.

13 comentarii

  • Statul paralel va recupera zilele libere prin prelungirea programului de muncă cu 2 ore până vor fi acoperite cele două zile. Așa că nu-ți mai bate capul!

  • EU DOAR ATAT STIU
   CU SAU FARA DOUA ORE LUCRATE DE VOI PENTRU NOI ….NOI NU VOM TRAI MAI BINE….
   CI
   STIU DOAR CA EU VA PLATESC SALARIUL PENTRU ZILELE VOASTRE LIBERE!!!!!…IN CARE EU LUCREZ …ADICA PLATESC IMPOZITE PE MUNCA MEA PENTRU VOI!!!

 • Statul paralel este format din smecherii care lucreaza la stat si stau asta e statul paralel inventat de incompetentii statului. Daca au vazut ca nu pot face mare lucru au inventa statul paralel. Idioti

 • …deja in tara asta s-a format un grup mafiot care lucreza doar in scopul bunastarii lor
  1.toti bugetarii…aratati-mi un bugetar care are un salariu imens si nu va vota pesedeul stiind ca daca vine alta guvernare face ce a facut chioru’?
  2.pensionarii…speriati ca daca nu voteza pesedeul nu vine nici un alt partid sa le maresca pensia odata la 3 luni!!!
  3.sleata sau clientela politica a pesedeului care ling fiecare euro incasat de la buget pentru un servici de 2 lei (cacam atat se incaseaza in contractele cu statul..de cel putin 3 ori munca prestata!!)
  Apare si amnistia fiscala…mediul de afaceri e avantajat in proportie de 10% iar restul 90% e pentru firmele de STAT… (adica tu stat stergi datorii catre stat la firma de stat unde toti angajatii si directorii au luat salarii IMENSE …si la firmele private care-si platesc zilnic datoriile …ciucicu!!! )…Va imaginati cate suflete lucreza la aceste firme NERENTABILE ce incaseaza salarii NEMERITATE si hop…primesc o gura de oxige… OARE CU CINE VOR VOTA????
  ….
  De ce nu da statul ca privatii care au ZERO DATORII sa incaseze dividendele pe anii din urma fara a plati nici un impozit????? …ce interes ar avea????
  ..
  statul paralel sunt toti cei lucreza pentru stat sau au contracte cu statul si incaseaza cel putin 1 leu nemuncit/necuvenit…..si culmea …STATUL LE GARANTEAZA ACEASTA NEDREPTATE!!

  ..cine sunt ceilalti?
  privatii…adica useristii…liberalii…si toti ce muncesc pentru fiecare LEU!!!!!!!!!!!

 • Corect era sa le dea liber și in 13-14 ca se leagă de Weekend-ul din 11-12, dar ce sa faci dacă avem guvern care nu gândește 🙂

 • pai daca o dat liber sa fie liber nu cu recuperare, poate cineva vrea sambata sa merga undeva are programat in 25 09 niste incompetenti mai mari ca astia incat o sa incep si io cu puie psd

 • Statul român a refuzat să-l sprijine pe elevul David Turturean de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava pentru a putea participa la două olimpiade internaţionale. Totuşi, oamenii au apreciat seriozitatea şi munca depusă de tânărul sucevean şi au reuşit în doar două zile să strângă peste 5.000 de dolari, bani suficienţi pentru ca David să poată lua parte la cele două concursuri.

 • Statul român a refuzat să-l sprijine pe elevul David Turturean de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava pentru a putea participa la două olimpiade internaţionale. Totuşi, oamenii au apreciat seriozitatea şi munca depusă de tânărul sucevean şi au reuşit în doar două zile să strângă peste 5.000 de dolari, bani suficienţi pentru ca David să poată lua parte la cele două concursuri.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS