Actualitate

Minunata lume Lego revine la Muzeu

Anul acesta are loc a 5-a ediție a tradiționalei expoziții de primăvară Brickenburg de la Bistrița. Cu această ocazie, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă așteaptă la un eveniment inedit cu peste 200 mp alocați construcțiilor și activităților interactive, invitați din străinătate, ateliere Lego și concursuri.

Expoziția este deschisă în perioada 30 martie – 6 aprilie, între orele 11.00 și 19.00, la Muzeul Bistrița.

Luni 2 aprilie va avea loc o activitate surpriză pentru a marca ziua internațională a jocului cu piese Lego – 2×4 Day.

Ce găsiți la Muzeu

”Ca în fiecare an în preajma sărbătorilor pascale, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud împreună cu Asociația Brickenburg au plăcerea să vă invite la tradiționala Expoziție de primăvară Brickenburg, dedicată nu doar fanilor Lego, ci și tuturor celor curioși să exploreze lumi fantastice construite din celebrele cărămizi.

Anul acesta, în perioada expoziției Brickenburg de la Bistrița se suprapun mai multe aniversări importante legate de hobby-ul care unește sute de mii de fani de pe toată planeta.

Astfel în 2018 se împlinesc 60 de ani de la lansarea cărămizii clasice Lego, iar luni 2 aprilie este Ziua Internațională a Jocului cu Lego, sărbătoare inițiată de Patricia Tsoiatsue în 2015 și la a cărei implementare și concretizare Asociația Brickenburg a contribuit decisiv încă de la început. Tot în acest an Asociația Brickenburg împlinește 10 ani de activitate și, special legat de Bistrița, aniversează 5 ani de activitate expozițională în acest oraș, cu excelenta colaborare și implicare a Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

Pentru a marca aceste importante episoade ale Hobby-ului Lego național și internațional, în premieră la Bistrița, expoziția va avea caracter internațional, printre participanți aflându-se membri ai Kolege LUG din Serbia.

Lucrările prezente în expoziție acoperă o vastă plajă de teme, subiectele acestora pornind din epoca jurasică, acoperind contemporaneitatea și ajungând până la era spațială. Evident, fiind vorba de Bistrița, reședința contelui Dracula se regăsește printre diorame.

Pe parcursul evenimentului se vor desfășura mai multe concursuri și activități interactive cu elemente Lego dedicate curioșilor și curajoșilor de orice vârstă”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS