Actualitate Social

Mircea Romocea: Nu e în ordine ca subiectele din Bistriţa-Năsăud să fie identice cu cele din Bacău

Situaţia scoasă la iveală de profesoara Cristina Rusu care spune că la faza judeţeană a Olimpiadei de Geografie, elevii de clasa a XII-a din Bistriţa-Năsăud au primit exact aceleaşi subiecte ca şi colegii din judeţul Bacău, nu a rămas fără ecou la nivelul conducerii ISJ Bistriţa-Năsăud.

Întrebat cum va proceda dacă se dovedeşte că subiectele sunt identice, în condiţiile în care anul acesta Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a dispus ca acestea să fie create la nivelul fiecărui judeţ, inspectorul general-adjunct Mircea Romocea, care răspunde de organizarea şi desfăşurarea olimpiadelor, a declarat: „Sigur au fost concepute (subiectele –n.r) în corelaţie cu programa şcolară şi nu cred că trebuie să fie obiecţii din acest punct de vedere. Dacă subiectele sunt identice, nu e normal, dar nu cred că sunt identice din informaţiile pe care le am eu”.

În ceea ce priveşte conţinutul subiectelor primite de elevi, Romocea a declarat că este convins de faptul că „sigur s-a făcut o combinaţie din diverse subiecte din anii precedenţi corelat cu programa şcolară”.

Întrebat ce va face ISJ dacă se dovedeşte că subiectele primite de elevii din Bistriţa-Năsăud sunt identice cu cele ale elevilor din Bacău, Mircea Romocea a spus: „Nu e în ordine. Dar, din cele ce cunosc eu, nu pot fi identice. Rămâne să vedem. Vom face o analiză vizavi de această chestiune şi vom vedea ce e de făcut şi vom lua o decizie în plenul Comisiei”, a declarat Mircea Romocea.

Majoritatea elevilor de clasa a XII-a care au participat la faza judeţeană a Olimpiadei de Geografie au obţinut note extrem de slabe. Ei au acuzat că nu au aflat decât pe ultima sută de metri că vor susţine atât proba teoretică, cât şi cea practică în aceeaşi zi. În plus, profesorii au descoperit că subiectele pe care le-au primit elevii lor au fost identice, la punct şi virgulă, cu cele primite de elevii din Bacău.

Totuşi, inspectorul şcolar de geografie Doina Petrean a declarat că profesorii din comisia de întocmire a subiectelor pentru olimpiadă au lucrat 20 de ore să le conceapă.

3 comentarii

  • D-le Romocea. A crede este una si a spune adevarul este alta. VA DAU UN SFAT. Puneti un profesor (barbat) care sa se ocupe la nivel de judet cu disciplina geografie, si lucrurile vor intra in normalitate. Cele doua- doamna si domnisoara Petrean si Rus-sunt prea vanitoase si orgolioase pentru a putea rezolva problemele in interiorul sistemului, si asa aratat mult cu degetul de opinia publica. Este nevoie ca sistemul de invatamant sa fie condus de oameni sociabili, echilibrati si calmi, si in acelasi timp si capabili. Va urez succes.

  • dan … eu iti spun ca nu tre un barbat … pe postul de inspector …. acest post trebuie ocupat de un profesor competent pt acest post…. nu vreau sa se interpreteze gresit… cum ca doamna petrean nu ar fi competenta.. dar face unele greseli cu voie sau fara voie fara sa se gandeasca ca din situatii banale se poate afla …. cum a fost situatia cu subiectele de anul acesta de la OJ de geografie….

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS