Sănătate

Mirela Pop, propusă pentru funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență

Directorul financiar-contabil al Spitalului Clinic de Urgență Bistrița, economist Mirela Pop, va prelua cel mai probabil din octombrie funcția de manager al unității medicale, a anunțat actualul deținător al funcției, Gabriel Lazany, într-o conferință de presă.

”În urma analizei pe care am făcut-o în ultima perioadă, am ajuns în fața momentului de a înainta o propunere domnului președinte Emil Radu Moldovan, propunere de preluare a managementului interimar al SCJU Bistrița în persoana doamnei Mirela Pop. De ce ea și nu altcineva? Am luat în considerare toți factorii de influență interni și externi care pot să acționeze asupra spitalului în perioada imediat următoare și având în vedere conjunctura actuală – ne aflăm într-un moment de dezvoltare majoră atât din punctul de vedere al infrastructurii, cât și al specialităților medicale – am considerat că cel mai important lucru este menținerea spitalului în echilibru financiar. Tot ceea ce vine în perioada următoare: extinerea spitalului, corpul nou de clădire, 15 specialități medicale noi care vor atrage după sine angajarea de medici, asistenți, personal medical, implică costuri asupra spitalului. Cred că doamna Mirela Pop, cu experiență managerială în mediul privat și alături de mine de 6-7 ani ca directof financiar-contabil, este persoana cea mai îndreptățită să preia funcția din punctul meu de vedere. Decizia și asumarea va fi a președintelui CJ, domnul Emil Radu Moldovan. Am încredere în capacitatea ei de a duce mai departe spitalul pe aceeași linie valorică, de a discuta și a păstra armonie în cadrul spitalului în ce privește relațiile cu personalul medical și capacitatea și cunoștințele necesare pentru negocierile contractuale care vor urma cu CJAS pentru majorarea tarifului pe caz ponderat, absolut necesară”, a spus managerul Gabriel Lazany, într-o conferință de presă organizată miercuri la spital.

El a menționat că predarea mandatului de manager al SCJU Bistrița se va face în luna septembrie a.c.. ”Până atunci voi rămâne eu (ulterior își va prelua mandatul de primar ales al Bistriței -n.r.), dar vreau ca lucrurile să fie clare să știe atât opinia publică, cât și personalul din spital și pacienții că spitalul va rămâne pe mâini bune”.

”Despre mine vă pot spune că am o vechime de 38 de ani, iar în ultimii 6 ani am avut parte de cea mai frumoasă experiență din punct de vedere managerial: aceea să lucrez într-o echipă și mai ales într-un spital. În industrie lucrurile pot fi amânate, dar într-un spital lucrurile trebuie să meargă alert și se impune menținerea direcției de dezvoltare și evoluție. Obiectul nostru este să asigurăm același mediu prielnic pentru ca să facem performanță la Bistrița. Am avut șansa să lucrez cu oameni mari, care au făcut profit. De-a lungul carierei am avut admirație față de doi manageri, iar unul dintre ei este Gabriel Lazany”, a spus Mirela Pop în aceeași conferință de presă.

Mirela Pop a fost promovată în mai 2017 ca director general al grupului Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România și unul dintre principalii producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor. De profesie economist, ea a condus, la început, diverse departamente din sectorul financiar.

Din 2014, s-a orientat spre activitățile comerciale, ca responsabil de managementul liniei de business Instalații & Amenajări, iar, din 2016, a preluat și conducerea businessului de profile tâmplărie și activitățile de logistică. La momentul preluării mandatului, activitățile gestionate de Mirela Pop generau aproximativ 50% din cifra de afaceri consolidată a Grupului Teraplast.

De asemenea, ea a creat departamentul de credit din Teraplast. În primul an, sub conducerea Mirelei Pop, grupul TeraPlast a obținut o cifră de afaceri de 426,56 de milioane lei, în creștere cu 7%, față de anul precedent.

Din acest motiv, în 2018, Mirela Pop a fost inclusă în Top Forbes ”Cele mai influente femei din România”.

În august 2018, Mirela Pop a devenit, în urma unui concurs, director financiar-contabil al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.