Actualitate

Miros de gaz la Colegiul ”Andrei Mureșanu”. Elevii și profesorii, evacuați

Circa 850 de persoane – elevi, profesori, personal auxiliar – au fost evacuate joi dimineață din clădirea Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița de pe Bd. Republicii, după ce a fost semnalat un puternic miros de gaz.

Din fericire, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, informează ISU Bistrița-Năsăud.

Pentru siguranța elevilor și profesorilor, conducerea CNAM a decis suspendarea cursurilor, orele urmând să fie recuperate. Au fost reprogramate, totodată, ședințele cu părinții în care ar fi trebuit să se discute notele obținute de elevi la simulări.

Intervenția a fost coordonată din teren de inspectorul șef al ISU Bistrița-Năsăud și de prefect.

La fața locului s-au făcut verificări, inclusiv de către o echipă a distribuitorului de gaz, pentru identificarea și remedierea potențialelor defecțiuni. S-au făcut măsurători cu aparate specifice, atât la liceu, cât și în zona adiacentă.

Nu au fost identificate surse și nici valori perceptibile pentru aparatele de măsurat din dotarea echipelor mixte ISU – E.ON.

Echipele au continuat activitatea de măsurare – verificare – recunoaștere, luându-se decizia de monitorizare pe tot parcursul zilei a imobilelor liceului.

Voluntarii SVSU Bistrița, alături de primarul Ioan Turc, s-au deplasat la fața locului pentru a se asigura că sunt luate toate măsurile pentru îndepărtarea eventualelor riscuri.

Seara, ISU Bistrița-Năsăud a anunțat că n urma monitorizării situației semnalate în cursul dimineții, echipele de la distribuitorul de gaz au constatat că nu este miros de gaz metan și nu sunt înregistrate valori de scurgere de gaz metan. De asemenea, au fost efectuate măsurători și pe străzile adiacente, nedetectându-se scurgeri de gaz metan.

ACTUALIZARE 22.03.2024 – Au fost reluate cursurile la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”

Ca urmare a monitorizării situației semnalate în cursul zilei de joi, echipele de intervenție ale Delgaz au constatat ca nu sunt înregistrate valori de scurgere de gaz metan.

De asemenea, în urma măsurătorilor efectuate și pe străzile adiacente Colegiului Național ”Andrei Mureșanu”, nu s-au înregistrat valori perceptibile pentru aparatele de măsurat din dotarea echipelor mixte.

Ca urmare, procesul de învățământ a fost reluat vineri dimineață și se desfășoară în condiții normale.

Video: ISU BN

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.