Social

Misiune contratimp a salvatorilor bistrițeni: Bărbat scos dintr-o fântână care s-a surpat

(FOTO-VIDEO) Salvatorii bistrițeni au reușit extragerea unui bărbat dintr-o fântână de pe raza localității Domnești, comuna Mărișelu, după ce aceasta s-a surpat iar bolovanii l-au acoperit în totalitate, informează ISU Bistrița-Năsăud.

Prima intervenție a fost asigurată de un fost pompier militar, plt. adj. șef (r) Handrea Iacob, care locuiește în apropiere. Acesta a luat primele măsuri de asigurare a victimei, a alertat pompierii bistrițeni și a solicitat resursele necesare cu echipamente specifice.

În primă fază, bărbatul în vârstă de 63 de ani putea respira doar prin spațiile dintre bolovanii de mari dimensiuni, dar, din fericire, se putea comunica cu el. Acesta a fost cooperant pe toată durata intervenției și a ajutat salvatorii să îi faciliteze extragerea cât mai rapid posibil. Mai mulți pompieri militari au intrat succesiv în fântână, asigurați de restul echipajelor, și au îndepărtat piatră cu piatră toate elementele care blocau evacuarea victimei. Misiunea a fost una contratimp din cauza presiunii exercitate pe organismul bărbatului, care a fost monitorizat în permanență de echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD.

După aproximativ o oră, bărbatul a fost extras și predat echipajului de terapie intensivă mobilă SMURD, aparent fără leziuni majore. El a fost transportat la UPU SMURD Bistrița pentru investigații medicale amănunțite.

Foto-Video: ISU Bistrița-Năsăud

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS